Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość butelka tak nie

czy wprowadzic butelke

Polecane posty

Gość butelka tak nie

mam miesieczne dziecko zastanawiam sie czy wprowadzic butelke oczywiscier z moim mlekiem ponieważ nie moge na krok sie ruszyc z domu maly je co 1,5 2 godziny czasem nawet co godzine. Nawet jak bym chciala zeby zostal na kilka godzin z babcia to nie moge sobie na to pozwolic. co radzicie?

Gość mamamam26
wprowadź - ale butelke np. aventa ze smoczkiem 0 + - wolniutko leci mleko i dziecko przyzwyczai się do picia z butelki - unikniesz potem cyrków ze dziecko niechce butli - ja tak z powodzeniem karmiłam do 6 miesiaca - piersia a jak wychodziłam na uczelnie itd to zostawiłam odciagnięte do karmienia - a potem raz dziennie podawałam bebiko

Gość babie latooo
czyli jednak wprowadzic butle, bo lekarz polozna mowia ze nie wolno bo zapomni o piersi

jesli bedziesz karmila nadal piersia a tylko w sporadycznych przypadkach podawala butelke to mysle ze nic sie nie stanie.

Oczywiscie, wprowadz. Nic sie nie stanie. Mi polozne i lekarze tez odradzali ale przeciez kiedys tak czy tak butelke podasz i diecko sie nie odzwyczai. Ja karmie piersia, sporadycznie podaje buteke i dziecko nadal bierze piers. Tylko pamietaj ze jezeli karmisz piersia nie mozesz kupic zwyklej butelki tylko musi byc smoczek podobny do piersi bo inaczej jest mozliwosc ze dziecko nie bedzie chcialo piersi. Ja mam Lovi - polecam bardzo fajna samosterylizyjaca wystarczy wlozyc do mikrofalówki :) chcialam kupic Avent ale panie w sklepie powiedzialy ze Lovi teraz lepiej sie sprzedaja i teraz mamy kupuja ta butelke :) pozdrawiam