Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martta

Pytanie do fryzjera- Z BRĄZU DO KARMELU LUB ŚREDNIEGO BLONDU W CZASIE CIĄŻY

Polecane posty

Witam, mój naturalny kolor włosów to średni blond, do tej pory rozjaśniałam je do popielatego blondu. Niestety, dwa miesiące temu zmieniłam u fryzjera kolor na średni brąz i żle się w nim czuję. Dodam,że jestem w 3 miesiącu ciąży. W związku z tym mam pytanie. Zamierzam teraz zrobić sobie jakiś kolor na marzec-kwiecień. Czy idąc do fryzjera uda mi się rozjaśnić włoski do koloru karmel bądź taki średni blond? Czy nie będzie to zbyt duża ingerencja? Bardzo proszę o odpowiedź.

oczywiście liczę też na odpowiedzi kobietek, które nie są fryzjerkami, ale maja doświadczenie w tym temacie.Buzia

Gość a.s.l.
myślę, że jeśli wcześniej Twoje włosy poddawałaś zabiegom rozjaśniania do popielatego blondu to kolor powinien się sam wypłukać...myj włosy codziennie szamponem rumiankowym (takim tanim z kiosku) szampon bardzo wybarwia włosy. myj nim głowę 2 razy : pierwszy raz mocno spień i myj intensywnie i dość długo, drugim razem nałóż szampon na włosy i pochodź tak z 15 min, zastosuj później dobrą odżywkę nawilżającą bo szampon wysusza niestety włoski. efekt?? moja znajoma z koloru -brąz poziom 5 do blondu poziom - 9 bez rozjaśniania... bo odbarwieniu włosów zgłoś się do fryzjera na ufarbowanie włosów - najlepiej farbą bez demi-permanentną bez amoniaku. w tym wypadku najlepsza jest farba "wella color touch "

jesli pod brazem jest blad to sam sie wyplucze po kilku myciach.color touch tez posiada amoniak tylko w stezeniu 1.9%.fryzjerzy nie opowiadajcie glupot klientką!!bo ci co naprawde znaja sie na swoim fachu maja potem problem!uczcie sie chemii