Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mussa30

czy ktoś rodził przy użyciu wacum????

Polecane posty

Gość mussa30

mam pytanie czy ktoras z was rodzila z pomoca wacum? jakie sa teraz wasze dzieci czy to nie wplynelo na ch zdrowie ??????

Gość Oskarowa_Mama
Ja rodzilam, synek mial lekko zdeformowana glowke ale wchlonelo sie po kilku godzinach, absolutnie zadnych skutkow ubocznych pozniej.

Gość zimna cola
ja tak rodziłam, syn miał przez tydz odcisnięte kółko na głowie, ale juz jest ok, Teraz ma pół roku i rozwija sie wspaniale

Gość mussa30
to ciesze sie ze tak piszecie bo ja tez tak rodzilam moj synek ma juz 16 miesiecy i tez jest wszystko ok ale chcialam sie dowiedziec jak jest u innych:)

ja przyszłam na swiat przy pomocy vacuum.miałam krwiaka na głowie ale sie wchlonął,trovhe zdeformowana główke ale po 6 mcach przeszło-ucisk spowodował uszkodzenie nerwu słuchowego-nie słysze na 1 ucho.

Gość mussa30
wspolczuje ci wlasnie ja sie obawiam aby z wiekiem cos nie wyszlo zlego wlasnie przez to wacum a uzycie go bylo tylko z winy lekarza bo powinnam miec cesarke powod 4200 60 cm i duza glowka i nie mogl sie biedaczek urodzic po porodzie dlugi pobyt w szpitalu spowodowany infekcja wlasnie przez wacum:(

mussa kochana nie ma się co martwic na zapas zobacz na mój rocznik wtedy medycyna nie była taka jak dziś,na pewno twoje dziecko przebadali bardzo dokładnie ,moją mamę trzymali na porodówce 48 h dziś już tak by nikt nie zrobił.ale szczerze jestem w 8mcu i załatwiłam sobie kwity na cc,właśnie ze względu na tę wadę słuchu.chcę oszczędzic swojemu dziecku tego co lekarze mi zrobili.

Gość mussa30
anka1976 wlasnie ja jesli bede w nastepnej ciazy to juz w zyciu nie dopuszcze do takiej sytuacji i od razu zdecyduje cie na cesrake rodzilam 12 godzin w ielkich bolach myslalam ze umre bo maly nie mogl wyjsc przez ta glowke wlasnie i na koniec to wacum jeszcze irozerwana maksymalnie i wiele minusow dla tego porodu teraz juz wiem co przeszlaM i napewno nie chce tego powtorzyc a ciebie pozdrawiam serdecznie i zycze szczesliwego rozwiazania:)