Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga*27**

jaka mata edukacyjna??

Polecane posty

Gość Aga*27**

Jak w temacie. jaką matę wybrać drogą tańszą. Czy wogóle się takie maty sprawdzają, ciekawia dzieci. Proszę o opinie :)

Gość Naranja.
Na jaka cie stac. Bardziej sprawdzaja sie lezaczki - pisze z wlasnego doswiadczenia.

Gość wybierz szmatę anie matę
i nie zawracaj dupy

Gość a jaki lezaczek polecacie
w takim razie? Narania. jaki masz lezaczek?

Gość Aga*27**
Leżaczek mam też porządny ale wydaje mi się, że mata będzie bardziej dla synka ciekawa. Nie wiem tylko którą wybrać tyle tego.

Gość chudzielecccc
u nas ten leżaczek z fiszera się nie sprawdził... maty mieliśmy 3 i najlepiej bawił się przy macie interaktywnej.

Gość Naranja.
Nie kazdemu pasuje to co innym. Musisz wybrac cos co bedzie sie wam podobalo i spelnialo wasze oczekiwania. Ja kiedys mialam mate, ale predko z niej zrezygnowalam bo dziecko nie bylo nia zainteresowane. Teraz przy drugim bylam juz sprytniejsza i kupilam zwykla duza pikowana dwustronna narzute na ktorej oboje beda mogli szalec, lezec i sie bawic. Narazie testuje ja starsze dziecko i bardzo mu sie podoba. :) Ma prawie 2x3 metry (ale mozna skladac na pol albo na trzy), jest miekka i wyglada tak: http://www.ikea.com/PIAimages/0114202_PE266455_S4.JPG

Gość kika36
Mata się sprawdza. Oczywiście interaktywna dłużej zajmuje. To ile dziecko poświęci zabawce uwagi zależy od dziecka. W moim przypadku natomiast wspomniany leżaczek fishera nie sprawdził się, wystarczyłby zwykły tani leżaczek.

Gość Naranja.
(zostala kupiona w Ikei ale podobne sa rowniez w innych sklepach)

Gość Haensel
O, a ta ostatnia to ma chyba suwak? Tak? WIdze jakby suwak Ona jest skladana w pol

Gość karolllkowska
Oj tak,ta mata jest rewelacyjna i ja równiez spokojnie mogą ją polecić naszym malutkim dzieciom.

Gość ja też wyrzuciłam
kasę w błoto. Córkę interesowało milion rzeczy dookoła tylko nie mata... A leżaczek super sprawa. Do dziś w nim sobie czasem siedzi. Ja mam zwykły model, żaden Fisher Price.

Gość FreshZone
Ja mam rainforest z fishera. cora sie swietnie na niej bawi - ale od niedawna - ma 4 miesiace. wczesniej miala ja w powazaniu ;)

Gość natmik
my dostaliśmy canpol babies i malutka jest bardzo zadowolona i bardzo zaciekawiona:)

Gość kjnvfhjvblhjdnvk;j
http://www.tinylove.com.pl/index.php?p987,gimnastyka-dla-bobasa-z-palakami-plac-zabaw ja miałam taką dla bliźniąt, świetnie się sprawdzała i pomagała mi dzieciaki stymulować do prawidłowego rozwoju

Gość Jakie firmy cię interesują
lepszy od takiej maty jest stolik edukacyjny Fp z ściąganym blatem dla młodszych niemowląt i dzieci które jeszcze nie stoją .

Gość kofiiti
mata edukacyjna jak najbardziej sie u nas sprawdzila-dziecko bylo bardzo nia zainteresowane do momentu jak lezalo na plecach i sie nie przemieszczalo(pozniej bylo ciekawsze cos innego). Mam wrazenie ze dziecko dzieki niej ladnie sie rozwijalo.

Gość Jakie firmy cię interesują
Mój synek bardzo szybko zaczął się rozwijać (motorycznie) ale my żadnej maty nie kupowaliśmy, miał zwykły koc na którym kładłam codziennie coś innego i tym sposobem miał odmianę ale też nie był przytłoczony kolorami i bodźcami ( na jednokolorowym kocu poszczególne elementy są bardziej wyraźne i interesujące ) . Maty edukacyjne mogą się stać tak zwanym centrum dla dziecka które spędza na niej sporo czasu ale właśnie te maty które mają zbyt dużo elementów, są zbyt przesycone kolorami i wzorami które wręcz skaczą do oczu nie są dobre, czytałam kiedyś że niemowle powinno mieć kilka elementów by ćwiczyć koncentrację , nie męczyć wzroku i uwagi (elementy można dodawać, zmieniać), tak samo jak w książeczkach dla najmłodszych dzieci i niemowląt , każda gruba kartka ma jeden duży , wyraźny element na przykład piłkę, lub zwierzątko.

Gość mama007
kup na pewno taką, którą można prać. Ja kupiłam baby mix i nie mozna niby, jutro to sprawdzę, ale nie wiem, ile z niej zostanie... :)

rownież polecam maty tiny love. Jest ich sporo na allegro. Są bardzo ciekawe :)

Witam ja miałam mate dukacyjną fisherprice dokładnie taką http://allegro.pl/fisher-price-mata-edukacyjna-rainforest-kurier24h-i2922470172.html byłam z niej bardzo zadowolona gdyż ma melodyjki i światełka , moje dzieci bardzo długo na niej leżały. Mam też leżaczek który też polecam o to takli http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-t4145-i2918146642.html też jestem z niego mega zadowolona, mój synek ma już 10mies a dalej z niego korzytsamy ;)

Gość hurtego

Możecie wydać więcej, możecie mniej, ale w tym przypadku macie taką opcję trafioną w punkt - empik.com/fisher-price-mata-edukacyjna-z-pianinkiem-muzyczne-zwierzatka-fwt13-fisher-price,p1210995126,zabawki-p

Dziecko ma mieć fajną atrakcję - dopasowaną do siebie. Musi być solidnie wykonana - wtedy powinna spełniać oczekiwania przez długi czas. A jeśli będzie porządna, to później łatwo ją sprzedacie.