Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alarar

Mogę być w ciąży ?

Polecane posty

Gość Alarar

Witam . Jak widać chciałabym rozwiać swoje wątpliwości dotyczące bycia w ciąży . Wiem, że ten temat pojawiał się tutaj nie raz, jednak uważam że moja sytuacja jest wyjątkowo dziwna . Otóż w noc sylwestrową doszło do czegoś ''więcej' pomiędzy moim chłopakiem a mną.Byłam dziewicą, więc chciałam spróbować czegoś nowego, czegoś co mogłoby umocnić nasz związek, jednak teraz żałuję, ponieważ cały czas siedzi we mnie obawa, że mogłam wpaść . . .Stosunek był bardzo krótki, wszedł we mnie maksymalnie 5 razy jeszcze dodatkowo zabezpieczaliśmy się prezerwatywą tylko nie pamiętam czy nie pękła przypadkiem, ponieważ oboje byliśmy pod wpływem alkoholu . Ale z tego co mi wyszło to miałam dni niepłodne, chociaż w sumie nie wiem, bo u mnie jest różnie z tą miesiączką, ale chyba tydzień przed są dni niepłodne. On zapewnia że na pewno nic się nie stało jednak ja mimo wszystko bardzo się martwie . W piątek to zrobiliśmy a w środę dostałam okres (powinnam dostać 2-3 dni później , ale akurat u mnie to norma, bo mam nieregularne cykle ), był taki jak zawsze, tylko trwał 2 dni krócej . Słyszałam, że w ciąży może pojawić się okres, jednak zdania są podzielone, inni mówią że nie może, a inni że może, więc nie wiem. Chyba takie coś zaprzeczałoby prawom biologii, zresztą chyba 1 objawem ciąży jest brak okresu, chociaż teraz nie wiem co mam myśleć . Cały czas dobrze się czuję, nie mam objawów, w końcu chyba za wcześnie, bo to dopiero 2 i pół tygodnia od ewentualnego zapłodnienia. Nie wiem czy mogę wykonać test ciążowy, ponieważ chcę żeby wynik był jak najbardziej dokładny, ale chyba jutro się wybiorę, bo zwariuje.. Oprócz tego często oddaje mocz i momentami mam bóle menstruacyjne i czasem jestem tak głodna, że nie mogę wytrzymać, zjem, czuję się syta a za 20 min znowu dopada mnie to samo. Nie wiem czy to nie spowodowane przypadkiem zmianami klimatycznymi i stresem, więc bardzo prosiłabym o odpowiedź . Tylko proszę o nie pisanie chamskich wypowiedzi typu ' chciałaś to masz ' , przypominam, że jestem na studiach i nie mogę sobie pozwolić w tej chwili na dziecko . Wiem że nikt nie jest wróżką, a 100% prawdę powie mi USG, jednak chodzi mi o wypowiedzi osób, które miały podobne przypadki i mogą się wypowiedzieć w normalny sposób na ten temat . Z góry dziękuje, naprawdę zależy mi na tym żeby ktoś mnie uspokoił bądź powiedział swoje ewentualne przypuszczenia .

Gość mama urwisa malego
według mnie ciąża w tym wypadku wykluczona ! a objawy, które opisujesz to stres i strach poczekaj cierpliwie do terminu miesiączki i zrób test pozdrawiam ! :) nie martw się !

Gość mama urwisa malego
Nie wiem, czemu nie widać mojej odpowiedzi.

Gość ile masz lat?
jakie zmiany klimatyczne? na 99% nie jestes

Gość ile masz lat?
miesiaczka przeciez juz byla!!!

Gość Alarar
no tak, ale miesiączkować można do 1 trymestru ciąży, więc co mi z tego, że za miesiąc dostanę okres, skoro mogę być w ciąży ? :(. Nie wiem czy się cieszyć, czy nie, też mi wszyscy znajomi na uczelni mówią że to przez stres, albo przez urojoną ciąże dlatego pytam tutaj, bo może ktoś mi pomoże :(

Gość Alarar
no chodzi mi o to, że pogoda jest zupełnie inna, panuje wirus grypy żołądkowej, której ostatnio się nabawiłam, cały czas pada deszcz, jak na początku wiosny. Źle ujęłam te zmiany klimatyczne, chodziło mi o zmiany pogodowe, tylko pisałam szybko i nie czytałam drugi raz.

Gość Alarar
Lat mam prawie 20.

Gość ile masz lat?
nie jestes, ludzie bez gumek nie wpadaja a ty w gumce masz wpasc?

Gość Alarar
A lat mam prawie 20.

Gość Alarar
Tylko że chodzi o to, że on się nie spuścił, bo stosunek był za krótki, ale słyszałam o tych płynach ejakulacyjnych, które mogą wywołać zapłodnienie.

Gość hskk
jak nie doszło do wytrysku to jakim cudem mozesz byc w ciazy???dziewczyno, ogarnij

płyn jest tak mało, że jeżeli była prezerwatywa to nie ma szans na ciąże, nawet gdyby pękła.

Gość Alarar
Wiesz co czytałam o tym bardzo dużo, szczególnie o tym płynie. Podobno gdy on się wydziela, to go nawet nie czuć, o to mi głównie chodzi. A jeżeli gumka nie daj Bóg pękła, to wiesz... Sęk w tym że nie pamiętam czy przypadkiem się nie przerwała. Te płyny mają tam małą ilość plemników, większość jest 'martwych', jednak może się znaleźć i taki co przeżył. Ja tam wolę dmuchać na zimno, jutro zrobię test i się okaże :)

Gość mama urwisa malego
Nie jesteś w ciąży :) Chociaż chyba chciałabyś byc, choby tylko po to żeby zaistniec na forum. :) Nie pisz już więcej, bo to staje się śmieszne troszkę :)

Gość Alarar
nie, nie po to, żeby zaistnieć na forum, po prostu się martwię, chyba nie wiesz co przeżywa kobieta nie gotowa jeszcze na dziecko ;). Wiem, że moje urojenia mogą wydawać się śmieszne, zapytałam tylko, bo widzę, że dużo osób tutaj pisze o takich sprawach i to nie ma nic wspólnego z tym czy chcę zaistnieć tutaj czy nie.

powtórzę jeszcze raz. Zdarza się, że w przypadku stosunku przerywanego ten płyn zapładnia... ale była prezerwatywa więc nawet jeżeli pękła to nie miało co "wyciec" bo płynu byłoby tak mało, że zostałby NA prezerwatywie.

Gość Alarar
Dzięki, uspokoiło mnie to trochę. Jestem po prostu 1 raz w takiej sytuacji, więc może i panikuje, na następny raz będzie wszystko kontrolowane . :) Dziękuje wszystkim.

ja też tak miałam na początku :) z doświadczenia wiem, że jeszcze długo będziesz się bać :) ale w końcu minie :)

Gość bandziorka
Alarar Ile on ma lat?

Gość Alarar
On, tzn kto ? Jeżeli chodzi Ci o mojego chłopaka, to ma tyle samo co ja, czyli 20.