Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulaw

czy beta moze nie wykryc ciazy

Polecane posty

Gość paulaw

czesc dziewczyny jestem nowa i nie wiem co robic dwa tygodnie po stosunku zrobilam beta hcg czy on mogl mi nie wykryc ciazy nadal nie mam miesiaczki juz tydzien

Gość jeśli te dwa tygonie to było
juz po spodziewanym terminie miesiączki to wynik był prawidłowy

Gość klementynaaaa
nie, beta zawsze by cos wykazala 2 tyg po stosunku

Beta wykryje ciaze nawet 2,3 dni przed data miesiaczki ale najlepiej powinno sie ja robic w dniu spodziemanego okresu...

wlasnie martwie sie juz boli mnie brzuch na dole mialam biale uplywy, troszke mi bylo nie dobrze .prosze o pomoc

Gość wizyta u lekarza
rozwieje twoje wątpliwości,nikt ci nie powie co to moze byc,a przyczyn moze byc strasznie duzo-od zaburzeń hormonalnych,poprzez infekcję na guzach kończąc.Idź do lekarza.

dzieki dziewczyny w piatek mam zamiar isc sie dowiem troszke sie boje

Gość wizyta u lekarza
nie ma co panikować,może przyczyna też być błaha-stres,itp.No ale lepiej mieć pewność:).

no mam nadzieje bo martwi mnie ze nie mam okresu moj cykl trwa juz 37 dni. a moze ktoras z was robila bete i jej nie wykrylo ciazy. czytalam duzo rozne opinie to pewnie zalezy od organizmu

dwa tygodnie po stosunku to nie znaczy że dwa tygodnie od zapłodnienia wydaję mi się że to za szybko:) poczekaj tydzień i zrób wtedy wynik będzie wiarygodny:)

też sobie tak to tłumacze bardzo bym chciała mieć dziecko dzięki za podtrzymanie na duchu nadzieja jakaś jest

NIE WMAWIAM SOBIE MOWIE JAK JEST JA NIGDY NICZEGO SOBIE NIE WMAWIAM ZAWSZE MOWIE SZCZERZE TO CO MYSLE J JAK BYM SOBIE WYMYSLALA TO BYM NIE PISALA TEGO

paulaw znam doskonale to uczucie kiedy wyczekujesz na II kreseczki ale powiedz kiedy robiaś tą betętzn w jakim dniu cyklu? I kiedy podejrzewasz lub wiesz na pewno, ze miałaś owulację? u mnie dopiero w 11dniu po owulacji beta wykazała ciążę w 9dniu kiedy zrobiłam betę miałam 2ng i już laborantka kazała powtórzyć bete conajmniej za dwa dni wiec tak zrobiłam i beta wówczas wzrosła 22krotnie a najśmieszniejsze jest to, że w 26dc czyli 8 dni od owulacji zrobiłam test ciążowy i był pozytywny wiec test prędzej wykazał ciążę niż beta dziwne to było u mnie :)

bete robilam 14 dni po stosunku a okres powinnam dostac okolo 10 stycznia

acha sory już rozumiem w 32dc robiłaś betę :) a kiedy przypuszczasz, ze miałaś owulację lub wiesz na pewno ze ją miałaś? Kiedy?

Gość kiciakuuuuuuuuuuu
mi też spózniał się okres 11 dni a to wszystko od tego myślenia i nakręcania,wyluzuj

27 dc - owulacja, dodaj 2 tygodnie, więc 27 + 14 (założmy, że tyle trwa twoja faza lutealna)= 41, czyli wtedy beta będzie miarodajna - prawdopodobnie.

czyli jest nadzieja że to ciąża to kiedy najlepiej iść do lekarza? czy zrobic jeszcze jakis test?

tak beta moze nie wykryc ciązu moja kolezanka robila i nie pokazalo jej ciązy a w ciązy byla dopiero tydzien pozniej nawet jak robila ja po dniu spodzewanej@ kilka dni

dzieki kolezanko za dobre slowa mam nadzieje teraz ze sie udalo nam

dziewczyny mam nastepny objaw brazowe plamienie i nie wiem co to znaczy co mam robiec

Czytam i czytam co piszesz i kochana paulaw muszę Ci powiedzieć, ze owulacja powinna wystąpić średnio miedzy 10-20 dniem cyklu ale to książkowe normy i piszą tam też, ze jeśli owulacja jest zbyt wcześnie lub zbyt późno to raczej nie ma szans na ciążę a jak dochodzi do zapłodnienia to jest puste jajo :( Mimo wszystko wierzę w cuda i wierzę, że te plamienia to implantacyjne są :) Powodzonka