Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pistacjowa759

Spadek jakości życia?...ciężki wybór?!

Polecane posty

Gość pistacjowa759

Sprawa wygląda tak. Ja w domu, narzeczony 200 km stąd, mieszka na wsi. Na wynajęcie mieszkania nas nie stać póki co, bo tylko on pracuje. Żeby być razem musiałabym zamieszkać u niego. Tylko pojawia się kwestia mieszkania z teściową. Minusy? Mały dom, dla nas jeden pokój, mała kuchenka, i co najgorsze - brak łazienki. :O (21 wiek a we wsi nie ma kanalizacji). To mnie przeraża. Co zrobić? Pójść do teściowej i męczyć się do ślubu w takich warunkach czy zostać u siebie, bez pracy, i spotykać się z Narzeczonym tylko w weekendy?

Gość pistacjowa759
Nie, nie zwariowałam. :O sam/a się zastanów co piszesz :O oczekuję poważnych rad.

Gość maciej z maciejowa
Jak wy się spotykacie?Nie wyobrażam sobie żeby dzieliła nas odległość nawet 30-50 km a co dopiero 200 km

Gość pistacjowa759
maciej z maciejowa -> spotykamy sie w weekendy. Napisałam wyzej :)

Gość maciej z maciejowa
I chce się wam zapiepszać co tydzień te 200km ,tylko po to żeby się pobzykać?

Gość pistacjowa759
Maciej 🖐️ może ktoś jeszcze pomoże?

Gość a.s.l.
myślę że powinniście się razem wyprowadzić w dogodne miejsce i razem znaleźć pracę tam. dla mnie nie ma sensu spotykanie się tak jak Ty na dłuższą metę. ja tak krótko wytrzymałam i mieszkam z facetem a jeszcze bardziej nie ma sensu mieszkać z teściową... prosiłaś o opinię, to jest tylko i wyłącznie moje zdanie..

Gość odpowiem też .......
to nie lepiej zostać u siebie ale w przyzwoitych warunkach jak tam się męczyć ?....no chyba że tam masz możliwości pójścia do pracy

Gość maciej z maciejowa
A co ma jakość życia do tego?W Wojsku to było znacznie gorzej a jakoś życie tam było dużo lepsze niż w cywilu

Gość co innego jak ktos jest biedny
w zyciu nie wyprowadzaj sie na wioske, bez lazienki porzadnej, na jeden pokoj

Gość maciej z maciejowa
Autorko,jesteś księżniczką?Nie umiesz żyć bez lususów?A jak by tak wojna była i byś musiała iść na front.To myślisz że tam są łazienki i jakikolwiek luksus?

Gość pistacjowa759
Maciej - jakość życia ma do tego, że ja mieszkam w normalnych warunkach, nie muszę się myć w misce np. :O . A tam są takie warunki. Myślę, że tam udałoby mi się może szybciej prace znaleźć i najwyżej wtedy nakłaniałabym narzeczonego na to by coś wynająć.

Gość a.s.l.
myślę że podoba Ci się życie na takim poziomie tj. bez pracy na czyimś utrzymaniu skoro w ogóle pytasz.. ja muszę mieć pracę, by nie być na czyimś utrzymaniu..wtedy czuję się spełniona.. oczywiście bez obrazy... ale zastanawia mnie to skoro ja dałam radę to i Ty możesz...

Gość a.s.l.
mam 21 lat a znalazłam pracę po to żeby się wyprowadzić i wynająć mieszkanie z chłopakiem.. mamy dogodne warunki i dobrze się żyje.. tzn.. jak człowiek :)

Gość maciej z maciejowa
pistacjowa759-A pod namiotami nigdy nie spałaś?Tam są czasem gorsze warunki.Nie chodziłaś z pleckaiem w góry?Ja pierdole,jebane księżniczki.Co z tego że musisz się myć w misce,to aż takie ciężkie jest?W wojsku to czasem żeśmy się nawet przez miesiąc nie myli,mimo że regulamin nakazywał co tydzień i każdy marzył żeby się umyć w misce wody

Gość pistacjowa759
a.s.l. nie podoba mi sie takie zycie jak mam teraz. Tylko poprostu nie wiem co wybrac, szukac pracy u siebie czy jechac tam do niego i tam pracy szukac w miescie, niedaleko wsi. Nie chce byc na czyims utrzymaniu., Tu glównie chodzi o to czy jest sens mieszkac u niego czy zostac u siebie i u siebie pracowac.

Gość a.s.l.
a istnieje możliwość by on się wyprowadził od siebie??

Gość pistacjowa759
nie. bo ma tam prace. A tu by bylo tak ze on bez pracy i ja poki co bez pracy.

Gość lazienke mozna zrobic
jak nie ma kanalizacji to sie kopie szambo. problem jest w mieszkaniu z tesciowa, ja bym nie wytrzymala i malo kto daje rade. i czemu piszesz ze bedziecie męczyć się do ślubu? po slubie macie jakies widoki na cos innego?

Gość grrrrr................
maciej z maciejowa ---> pierdolisz jak potluczony :O Co innego 2 tygodnie wakacji pod namiotem a co innego cidzienne zycie ! Zreszta ja osobizcie nawet wakacji pod namiotem bym nie wytrzymala ... Osobiscie Ci autorko odradzam... niektorych rzeczy nie da sie przeskoczyc, tu nie chodzi i wygodnictwa tylko o NORMALNE ZYCIE.... Idz do pracy ( a tak na marginesie dlaczego nie pracujesz ?) i wynajmijcie cos malego razem :)

Gość a.s.l.
myślę, że jeżeli się kochacie i chcecie być ze sobą razem, to on zrobi wszystko by zapewnić Ci godne życie. znajdziecie oboje pracę u Ciebie w mieście i np wynajmiecie mieszkanie. chyba, że masz gdzie wrócić...możesz na próbę się wyprowadzić np na miesiąc i zobaczyć czy odpowiada Ci takie życie.. czasem trzeba zaryzykować i czegoś zasmakować żeby wiedzieć czy jest to odpowiednie dla nas.. możesz próbować :)

Gość maciej z maciejowa
grrrrr................-Bo jesteś jebaną księżniczką,nieprzystosowaną do życia.Wystarczy ci prąd i wodę odciąć a sama się powiesisz.Takich ludzi jak ty to łatwo zniszczyć.Za mięka jesteś żeby żyć,rodzice zrobili z ciebie kalekę,okaleczyli cię po przez wygodnictwo i luksus.

Gość pistacjowa759
grr... własnie o to mi chodzi. o normalne zycie. Nie trzeba mi luksusow. Boje sie ze bede sie tam zle czula i nie dam sobie rady. Tak po ludzku. Nie pracuje u siebie bo zwyczajnie nie ma pracy. bylam troche na stazu z Up ale i to sie skonczylo. a.s.l - tez myslalam o czasie proby, na miesiac, dwa, zobacze czy dam rade. Kochamy sie, nie chcemy zaprzepascic milosci tylko dlatego ze nie wszystko poki co jest rozowe i piekne

Gość pistacjowa759
zawsze szczery - głupi to moze ty jestes. Nie znasz mnie nie oceniaj. Za takie rady dzieki. chyba ze masz cos mądrego do powiedzenia.

Gość pistacjowa759
zawsze szczery - nie takie bylo pytanie. Nie o tym jest temat. Zegnam.