Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość Katarzynka001
Ja mam zwykła miedzianą kosztowała mnie z założeniem 350 zł. Miałam wiele obaw ale okazuje się że nie potrzebnie. Trochę czasu minęło mam 10 mies. Nic się nie dzieje, byłam 2 razy na kontroli, następna za rok. Mam 2 dzieci i więcej nie planuje. Założyłam ją na 3.5 roku, po tym czasie należy wymienić na nową. Mam nadzieję że pomogłam. Pozdrawiam

Gość Renia 76
Czesc ! Ja mam spirale z hormonem - Mirene od prawie 4 lat , poza cena ok. 1100 zl z zalozeniem nie mam zadnych skutkow ubocznych . Zakladalam prywatnie pol roku po porodzie . Wiecej mozna sie dowiedziec z ulotki . Pelen komfort i pewnosc .

Gość bcgvfax
nie wyobrażam sobie nosic w sobie czegoś obcego przez cały czas. Moja ciotka miała spirale, az nabawiła sie stanow zapalnych i usunęli jej całą macice. Szok.

Gość miedziane to juz powoli
przezytek. Duzo sie czyta o minusach tej metody. Natomiast interesowalam sie inf.na temat wkladki hormonalnej i po urodzeniu dziecka chyba sie na taka zdecyduje. W tej chwili jestem jeszcze na pigulkach. Do autorki - przed urodzeniem dziecka spirale nie sa polecane ze wzgledu na ich dzialanie mechaniczne. Sprobuj moze najpierw zmienic pigulki na inne? Moze masz zle dobrane? Czy czytalas ulotke dolaczona do leku? Czy dotyczy Cie ktores z przeciwskazan?

jak chcesz naprawdę widzieć , to znajdź tu na forum temat, "klub mirenowiczek" tam dziewczyny dzielą sie swoimi uwagami

ja biore Yasmin i bardzo sobie chwale, ale kolezanka zastanawiala sie nad wspomniana Mirena. Przegladalysmy ulotki, wyglada to obiecujaco. Hormony uwalniane bezposrednio w macicy. Jedna wkladka wystarczy na 5 lat, jej cena to jakies 800zl plus koszt zalozenia i kontroli. Obecnie jest to metoda o najlepszych wynikach antykoncepcyjnych, porownywalna ze sterylizacja...

miedziana bywa zawodna, poza tym ona jednak dziala wczesnoporonnie...nie pozwala na zagniezdzenie sie jajeczka. A hormonalna do zaplodnienia nie dopuszcza...

przy miedzianych bedziesz miec wieksze krwawienia

idz przede wszystkim do lekarza. Jakiegos porzadnego;) nie pierwszego lepszego, ktory studia skonczyl 20 lat temu, a od tej pory sie nie doksztalcal... Powinien Cie zbadac, przeprowadzic wywiad, zrobic cyto itd. A dopiero potem doradzic najlepsza metode dla Ciebie :)

Gość blabla blabla
mialam mirene, ale zaczelam miec problemy z watroba i z waga, teraz chce zwykla...

hm, jak to mozliwe, ze hormony z Mireny zaszkodzily Twojej watrobie, skoro ten rodzaj antykoncepcji omija uklad pokarmowy? Reklamowane sa jako o wiele bezpieczniejsze niz piguly wlasnie dlatego, ze hormony uwalniane sa bezposrednio w macicy... Tak? Jak tlumaczy to Twoj lekarz?