Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wfffffffffeee

Przestałam chudnąć. Tyję... Dukan.

Polecane posty

Gość wfffffffffeee

Witam, Stosuję Dietę Dukana od dwóch miesięcy. Łącznie schudłam 20 kg.... No własnie.. do ostatniego ważenia... Na wadze wyszło, że nie chudnę. Mało tego - przytyłam 4 kg. Ważyłam się na kilku wagach, to samo... Jestem po warzywach, dziś mam drugi dzień cyklu protein, zobaczymy jak waga będzie się przedstawiać po tych 5ciu dniach. Jestem przerażona i zniechęcona. Jestem już po okresie, więc wody nie zbieram. Nie grzeszę (ani razu!), nie uzywam tłuszczu, jem dużo mięsa, mało nabiału, wody 3l dziennie... Diete mam wzorcową. Co się dzieje?? :(

Gość wfffffffffeee
Dodam też ze po wczorajszym białkowym dniu miałam plus 2 kg......

Gość wfffffffffeee
up up

Gość wfffffffffeee
Moze mi ktoś coś poradzić? Od miesiaca mam zastój, jadłospis praktycznie wzorowy, nie wiem co sie dzieje ;(

Gość pearl beauty
Sorry, ale moim zdaniem Masz Babo Placek- trzeba jesc mniej, zdrowiej i ruszyc tyłek a nie jakis Dukan....

Gość domowniczka dziczka
Ja drugi raz podchodzę do Dukana. Za pierwszym razem w 2 tyg. schudłam 8kga potem waga stanęła i stała stała następne dwa a potem musiałam przerwać na 2 tygodnie i już nie wróciłam. Teraz zaczynam drugi raz i waga w ogóle nie schodzi w dół... O dziwo tamtym razem codzien grzeszyłam i było ok. a teraz się trzymam i nic. Jestem przerażopna, bo to jedyna dieta która mi coś dała..Oczytałam się za to o tej diecie żehoho i mogę Ci poradzić, żebyś trzymała, bo takie coś podobno się zdarza. Możesz przejść na same proteini i zmniejszyć kaloryczność, Twój organizm przyzwyczaił się i trzeba dać mu kopa... zrób tak przez 5 dni np. a potem wróć do normalnego toku..

Gość wfffffffffeee
Ja teraz robie tak, ze przez 5 dni jem same proteiny, a dwa dni warzywa plud proteiny. Jestem przerazona, bo mam jeszcze sporo do zrzucenia.

Gość pearl beauty
a mozesz powiedziec co dalej? po zrzuceniu...? zaczniesz jesc normalnie jak kiedys?

Gość wfffffffffeee
W dukanie są 4 fazy. 3 i 4 faza są już na stabilizacje wagi, nie wiem czy wiesz o tym. Dukan to nie jest dieta na dwa tygodnie.

Gość lovetywa
zrob lewatywe, albo wypij sol gorzka. zrob dzien glodowki potem wrocic dalej do diety. tz tak mialam to pomoglo.

Gość już wiesz dlaczego yyjesz
Dieta ta naprawdę uszkadza nerki. Jedna koleżanka po niej już 2 lata bierze tabletki na nerki - będzie je musiała już brać do końca życia. Druga miała okropne bóle nerek w trakcie diety - płakała z bólu- przerwała ją na szczęście, ale nie wiadomo czy coś się w przyszłości nie odezwie - tej koleżance nie pomogła ta dieta, wręcz przybrała na wadze. Efekty w większości są widoczne, ale potem ujawniają się problemy zdrowotne dieta ta prowadzi do zaburzenia czynności układu nerwowego w tym terz zaburzenia czynności serca mięśniowego ,osteoporozy ,tworzenie sie kamieni w układzie moczowych może dochodzić do obrzęku ,dna moczanowa czyli ostre stany zapalne stawów zwiększa ilość złego cholesterolu w żyłach uszkodzenie nerek trzustki wątroby przyspiesza starzenie sie organizmu alergie

Gość była dukanka moja kuzunka
była terz na tej diecie i zahorowała na raka wymieniając przyczyny zakwaszenia organizmu pominiemy czynniki natury biochemicznej, skupimy się natomiast na tych, które można przypisać naszemu stylowi życia. Nagromadzenie kwasów może nastąpić jako efekt: 1. Nadwagi i braku ćwiczeń fizycznych. 2. Spożywania nadmiernej ilości białek zwierzęcych, węglowodanów, tłuszczu i cukru. 3. Niedostatecznej ilości produktów alkalizujących w diecie (np. owoce, warzywa). Kwasy powodują starzenie się tkanek, zmarszczki, bóle i opuchnięcia, gdy organizm zatrzymuje wodę, aby je rozcieńczyć i zapobiec zniszczeniom. Komórki rakowe szybko rozwijają się w kwaśnym środowisku, podczas gdy zdrowe komórki giną. Jeżeli jesteś zakwaszony organizm wyraźnie to komunikuje. Jedną z pierwszych oznak są ciemne kręgi pod oczami. Bóle głowy, niestrawność, pryszcze i krosty, częste zaziębienia, zawroty głowy, nudności, mroczki przed oczami, gorycz lub kwas w ustach, obłożony język, uderzenia krwi do głowy, osłabienie fizyczne to tylko niektóre, najczęściej występujące objawy nadmiernej kwasowości. Przy zakwaszeniu organizm traci bardzo wiele energii, aby z trudem utrzymać prawidłowe pH krwi; ta energia mogłaby być użyta na przykład do likwidowania nadwagi. Długotrwałe zakwaszenie sprzyja rozwojowi poważnych chorób takich jak: nadciśnienie, miażdżyca, cukrzyca, osteoporoza, nowotwory, zmiany zwyrodnieniowe stawów, nadwaga, a także może być przyczyną wielu dolegliwości: ogólnego zmęczenia, braku koncentracji, zaburzeń snu, napięć nerwowych, depresji, częstych infekcji, zaparć, łamliwości paznokci i wypadania włosów. Objawy zakwaszenia Zakwaszenie ma swój udział w niemal wszystkich chorobach przewlekłych - albo wyzwalając objawy, albo będąc efektem uszkodzenia komórek. Poniżej wymieniamy jedynie główne choroby spowodowane nadmiarem kwasów w organizmie. 1. Przewód pokarmowy Ostre lub przewlekłe stany zapalne błony śluzowej żołądka, grzybica jelit, zaparcia, problemy trawienne, uczucie pełności, wzdęcia, schorzenia pęcherzyka żółciowego. 2. Mięśnie - stawy Dna moczanowa (kwas moczowy), bóle mięśni (kwas mlekowy), uszkodzenia dysków międzykręgowych, ostre i przewlekłe bóle kręgosłupa, osteoporoza, zapalenie stawów, reumatyzm. 3. Skóra - włosy - zęby Wypadanie włosów, kruche paznokcie, próchnica, parodontoza, sucha skóra, neurodermitis, zakażenia grzybicze, trądzik u nastolatków i dorosłych, problemy z cerą, cellulitis. 4. Układ metaboliczny Nadwaga, napady wilczego głodu, nagły głód słodyczy, cukrzyca, kamienie nerkowe, podwyższony poziom cholesterolu. 5. Układ sercowo-naczyniowy Nadciśnienie, przedwczesne zwapnienie, choroby naczyń krwionośnych, nieprawidłowe ukrwienie rąk i nóg, zawroty głowy, migreny, zawał serca. 6. Cały organizm Chroniczne bóle, depresja, zmniejszona wydolność organizmu, ogólne złe samopoczucie, niezdolność do radzenia sobie ze stresem, obniżenie popędu płciowego, przetrenowanie u sportowców, szybkie męczenie się. Zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej są także przyczyną osłabienia bariery immunologicznej organizmu. W jaki sposób dochodzi do zakwaszenia? Reakcje chemiczne i biologiczne w naszym ciele zachodzą głównie w środowisku wodnym. W wodzie są rozpuszczone składniki odżywcze i elektrolity, podstawowy budulec przemiany materii. Płyny międzykomórkowe i wewnątrzkomórkowe w organizmie zapewniają ściśle określoną równowagę dynamiczną między kwasami a zasadami. Jest to warunek wstępny prawidłowego funkcjonowania organów. W roztworach wodnych kwasy uwalniają jony wodorowe H+. Im więcej jest uwolnionych jonów H+, tym silniejszy jest kwas. Określa to tak zwana wartość pH, która jest tym niższa, im kwas jest silniejszy. Zasady są związkami, które w roztworze wodnym uwalniają jony wodorotlenowe OH-. Jony OH- mają zdolność wiązania jonów H+, zobojętniając w ten sposób kwasy. Pozostający w roztworze nadmiar jonów wodorowych (H+) powoduje jego zakwaszenie. W tabeli poniżej przedstawiono prawidłowe wartości pH niektórych płynów ustrojowych. http://www.lepszezdrowie.info/zakwaszenie_organizmu__ciche_ni.htm

Gość była dukanka moja kuzunka
to wyjdzie po latach inaczej reaguje na to młody organiz a inaczej stary zastanawialiscie sie czemu dziatkowie nie moga jes juz wszystkiego np tłuszczu smazonego

za przeproszeniem... srutu-tutu... to, że ktoś stosuje dukana to nie znaczy, że zaraz się pochoruje, umrze, zostanie raka i wypadną mu wszystkie włosy a do tego będzie dializowany do końca życia xD Każdy ma inny organizm... i tyle

Gość Jestem na diecie
I powiem wam ze mam dosyc. Mam 164 cm wzrostu a waze 59 kg. Moja waga to 55 kg ale niestety w ciagu paru lat nie wiadomo skad przykleily mi sie te 4kg. Czasami uda mi sie zrzucic 1 kg czasami 1.5 ale po jakims czasie znowu wracam do 59kg... Od tygodnia robie diete: jem platki kukurydziane na sniadanie, nie jem slodyczy, chodze na basen i naprawde mam dosyc bo sni mi sie po nocach juz tort czekoladowy ..ech mowie wam mam dosyc diet ale tak bardzo chialabym byc szczupla!

Gość (elżbieta)
też mogłam jeść wszystko jak miała z 20 lat

Gość MadameMadeline
Moi drodzy... Mam ledwo 21 lat a już większość diet wypróbowałam. Całe życie miałam tendencje do tycia i jak sobie pozwoliłam pofolgować i jeść to na co mam ochotę to ponosiłam tego konsekwencje. Zazdroszczę wam że w moim wieku nie przejmowałyście się figurą... Weszłam na forum ciekawa co sie dzieje że będąc na tej diecie mam wrażenie że troszkę zaczęłam tyć.. i nagle czytam o rakach, dializach itp... wiecie co mi sie przypomina?? "100% ludzi palących umiera, 100% niepalących też" Najłatwiej zwalić całą winę na dietę, jeśli twój organizm broni się przed nią to się go posłuchaj, jesli mu służy to tak trzymaj... Nauczcie sie słuchać własnego ciała, a nie będzie problemów z bólami, omdleniami czy ... (trzymajcie mnie) z rakiem. PS nowotwory nie powstają z powodu przebiałkowania organizmu

W 2 miesiące 20 kilo??? ło,poszłaś po bandzie :) Większość dziewczyn przekręca zalecenia,przedłużają fazę uderzeniową,robią dłuższe okresy białkowe to co się dziwić,że dieta szkodzi? Tylko kto się przyzna,że głupio robił? a potem heja na Dukana.A badania kto robił przed i po?

Gość Na Dukanie jestem
Ta dieta przede wszystkim jest dla osob zdrowych. To po pierwsze. Po drugie dieta ta jest stworzona glownie z mysla o ludziach z duza nadwaga i otylych, z BMI powyzej 30. A z tego co zauwazylam na roznych stronach na temat Dukana, to diete ta stosuja osoby, ktore wlasnie maja prawidlowa wage, a chce sie pozbyc 3-5kg. To pozniej wcale nie dziwi mnie fakt, ze ktos mdleje, ze zle sie czuje, ze ogolnie twierdzi ze ta dieta na niego nie dziala! No bo jak ma dzialac na kogos dla kogo nie jest przeznaczona?! Zastanowcie sie troche!

Gość darka2412
w pierwsze 2 tyg schudłam prawie 3kg, przytyłam mimo że jadłam to co mogę 1,5 kg:( nie wiem co mam robic bo mój zastój trwa już 2 tyg a trzymam sie diety, mam 164cm i waże obecnie 62,5 co robic? za 3 dni mam warzywa boje sie ze po nich bedzie jeszcze gorzej:( kto może niech pomoże!;)