Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinciasksfdfdd

aplikowalam na stanowisko sprzedawcy w pewnej firmie i dzis otrzymalam e-maila

Polecane posty

Gość ewelinciasksfdfdd

z taka informacja: Szanowna Pani informujemy że Pani kandydatura do pracy na stanowisko sprzedawca została przez nas pozytywnie rozpatrzona,chcemy jednak zaznaczyć że nasza firma ściśle współpracuje z takimi potentatami producentów marek ....... itp. z tego powodu przywiązujemy wielką wage do szkoleń pracowników.Nasi pracownicy muszą wykazywać się indywidualnym podejściem do klienta.Dlatego każdy z naszych nowo zatrudnianych pracowników musi przejść szkolenie ''Z Technik Sprzedaży w Sklepie''-jest to szkolenie które w dużej mierze przyczynia się do wypracowywania wzrostu obrotów w sklepie i poprawy marży ze sprzedaży. Szkolenie jest w 90% sponsorowane przez naszą firme, a pozostałe 10%(16zł)kosztów musi pokryć Pani.Kwota ta zostanie Pani zwrócona automatycznie po ukończeniu szkolenia. Jeżeli akceptuje Pani powyższe warunki pracy, uprzejmie prosimy o wpłate w/w kwoty na nasze konto i o przesłanie kolejny raz CV na adres e-mail .............. po potwierdzeniu przez naszą księgowość wpłynięcia wymienionej kwoty nasi konsultanci natychmiast skontaktują sie z Panią w celu ustalenia dalszych szczegółów.Czekamy na Pani decyzje. co o tym myslicie??? czy nie powinni tego oni pokrywac??? skoro pokrywaja 90% to dlaczego nie moga reszty??? wydaje mi sie ze od kazdego zbieraja ta kase, a pozniej sie nie odzywaja...

Gość zdradzil cie albo
najprawdopodobniuej oszustwo nie daj sie nabrac, zbieraja 16 zlotych od kazdego, kto mysli ze to niewiele i wysyla im

Gość Ala233333333333333333333333333
to znaczy, że na szkoleniu szef nauczy cię jak masz mu robić loda

Gość grgsg
wyslij tego maila do PIPu

Gość hilllaryy
Oszusci jak nic.

Gość ewelinciasksfdfdd
zdradzil cie albo wiesz co tez tak mysle, bo dlaczego nie moga pokryc calosci... dziwie sie tymbardziej bo sprzedaja ubrania bardzo znanych marek. cos mi tu nie halo...

A to czasem nie Reserved? Ostatnio głośno było o oszustach którzy niby szukali pracowników do sklepu Reserved i kazali sobie płacić za szkolenie. Olej ich.

Gość ja na twoim miejscu
napisałabym ze zaplacę 16 zł po podpisaniu umowy o pracę. A jesli ci odmowią to napisz zeby do ciebie wiecej nie pisali bo oskarzysz ich o probe wyłudzenia :p

Gość ewelinciasksfdfdd
jeszcze ten tlumok ktory to mi przyslal po mgr postawil kropke. kurcze o co chodzi...

Gość hilllaryy
A ta firma w ogóle istnieje,ma NIP,siedzibe,dziala długo na rynku ,tel stacjonarny,

Gość ewelinciasksfdfdd
nie Reserved to nie jest. nazwa sklepu moze nie jest znana i jak szukalam to wypadlo ze ta firma zajmuje sie sprzedaza w internecie, a w ogloszeniu napisali ze poszukuja pracownikow do sklepow w dwoch roznych miastach. wpisywalam nazwe sklepu i miejscowosc i nic nie wyskoczylo.

Gość ewelinciasksfdfdd
facet w mailu napisal nazwe, adres firmy i po wpisaniu nic wiecej nie wyskakuje oprocz tego i numeru stacjonarnego

dla mnie to kit poważna firma tak nie robi wystarczy przeliczyć , dostają 1000 cv , 1000 x 16 = 16000 i nie odprowadzają z tego żadnego podatku, nic,kasa na lewo ja bym to olała jeśli jesteś zdesperowana i pragniesz wierzyć w ich dobre intencje to twoja indywidualna sprawa

Gość Rosja niedawno
sciema!!! po co im pokrywac 90%? i nie ma czegos takiego jak nauczenie indywidualnego podejscia do klienta!! :D indywidualne podejscie do klienta to sama sobie wypracujesz bo INDYWIDUALNIE do niego podchodzisz. o ile w sklepie ma to jakies znaczenie (rozumiem jeszcze akwizycje z jakims nietypowym towarem, ale nie sklep z ciuchami :O ) sciema jak nic.

Gość ewelinciasksfdfdd
chyba zartujecie ja nie mam zamiaru im wyslac tej kasy! chcialabym zrobic im tak kolo dupy ze popamietali by do konca zycia, tylko nie wiem jak to zrobic... moze zalatwic to z PIPem?? nienawidze naciagaczy oszustow! jebac ich!

Gość tatahhha
zrób tak jak ja zbieram dane osobowe i numery kont od takich oszustów moze kiedys sie przydadzą ja szukam w kraju i za granicą pracy weic kretaczy nie brakuje a pomysłow coraz wiecaj

Gość ewelinciasksfdfdd
odpisac im cos?

Gość tatahhha
jedno magiczne słowo spiedalaj

Gość ewelinciasksfdfdd
nie. chcialabym im zadac pare pytan. z ciekawosci co na nie odpisza. moze zapytam po prostu gdzie mieszcza sie sklepy do ktorych poszukuja pracownikow, dlaczego skoro pokrywaja 90% kwoty szkolenia nie moga pokryc reszty itp.. wkurwili mnie, ale narazie chce grzecznie

Gość pata taj
zapytaj o umowe - powiedz ze mozesz zaplacic gdy bedziesz pracowac

o ile to nie jest mail wysłany automatycznie mają automat nastawiony i napierdzilają do wszystkich po te 16 zł może odpisz na inny adres mailowy , do kierownika, właściciela, do kogoś personalnie

Gość ewelinciasksfdfdd
to jest na pewno jakies oszustwo, posprawdzalam i oni sie podaja za znana firme zmienili tylko adres ale nazwa zostala. chyba mysla ze nikt nie bedzie tego sprawdzal. szukaja naiwniakow. chcialabym im zrobic tak kolo dupy ze popamietaliby do konca zycia!

Gość gosia_18@onet.eu
Witajcie. Dostałam identyczną wiadomość.... i oczywiści nie wysłałam kasy. Równie dobrze mogliby tę opłate pobrać w dniu szkolenia, a to że każą swoje cv wysłąć to tylko dlatego żeby być bardziej wiarygodnymi....

ale firmy mają pomysły żeby ciurkiem kasy nałoić ..żenada identycznie jak ten co oszukał na allegro na perfumach prokuratura powinna sie nimi zainteresować w końcu dochód nieopodatkowany i niezarejestrowany proponuję donieść mailem odpowiednim służbom śmiało !

Gość Basiaaa86
Szanowna Pani informujemy że Pani kandydatura na stanowisko sprzedawca w naszym nowym sklepie została przez nas pozytywnie rozpatrzona . Ponadto informujemy że każdy z naszych nowo zatrudnianych pracowników musi odbyć szkolenie "Profesjonalny Sprzedawca" (techniki sprzedaży i techniki pierwszego kontaktu z klientem) . Koszt tego szkolenia wynosi 612 zł i jest wypełni pokrywany przez naszą firmę www.vfc.com .Panią prosimy o dokonanie wpłaty 21zł na nasze konto firmowe i tą kwotę proszę potraktować jako zabezpieczenie i deklaracja podjęcia szkolenia, co jest równoznaczne z zatrudnieniem Pani w naszym nowym sklepie .Po ukończeniu szkolenia w/w kwota (+koszt przelewu) zostaną Pani zwrócone. Warunki Pracy: -umowa na okres próbny 3 miesięcypo tym okresie umowa na stałe, -8 godzinny wymiar pracy, -zarobki w granicach 1400-1600 złotych netto na miesiąc,h Jeżeli wymienione warunki pracy nie odpowiadają Pani , dziękujemy Pani za chęć podjęcia pracy w naszej firmie i zachęcamy do zakupów naszych marek. Takie ogloszenie dostalam Ja... Potem nr konta jest podany itd.......... Co wy na to???????????????

Gość piczekson łoranż
chuuujowo jak oszukują biednych ludzi bez pracy :(

Gość IDŹ NA POLICJĘ
I POWIEDZ, ŻE MASZ PEWNE PODEJRZENIA. POWIEDZ O CO CHODZI I ZASUGERUJ ŻEBY TO SPRAWDZILI. MOŻE WIĘCEJ BYŁO TAKICH ZGŁOSZEŃ. JEŚLI TO OSZUŚCI TO ICH NAMIERZĄ.

Gość Jasne że oszuści
Dlatego napisali (na wszelki wypadek) że "koszty zostana zwrócone". Jak by ktoś zgłosił to do prokuratury to będą się powoływać właśnie na to jedno zdanie.

Gość niewygodna lalka
Odpisz, że te 10% kosztów niech potrącą Ci z pierwszej wypłaty. :)