Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moniaa666

lysienie u kobiet?

Polecane posty

Jakie sa przyczyny lysienia u kobiet? Jakie hormony poiwnno sie zbadac Poradzcie wiem ze chora tarczyca moze to wywolac jednak tarczyca w moim przypadku jest raczej wykluczona Napiszcie

Gość testosteron np
;-)

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxóp
genetyczne łysienie

Gość a w jaki sposób łysiejesz
autorko? przeżedziła Ci się cała czupryna, czy masz gołe "placki" rozsiane na głowie?

ja się borykam z tym problemem od 8 miesięcy, lekarz nie daje za dużych nadzieji, że włosy odrosną, ba, nawet oświadczył mi wczoraj, że wszystkie wylecą, mam jakieś nietypowe, ostre w przebiegu łysienie plackowate, a mam 32 lata dopiero :/

no i u mnie dermatolog niejest w stanie stwierdzić skąd sie to wzięło, wszystkie wyniki mam książkowe, choć nie ukrywam, jestem po ostrej depresji leczonej ponad 4 lata antydepresantami, ale ponoć to wpływu nie ma, jak i antykoncepcja hormonalna, dermatolog stwierdził, że swobodnie mogę do niej powrócić.

Gość multimedia
nie wiem jakie to jest lysienie ale slyszalam, ze tzw. lysienie plackowate (po prostu lysienie w niektorych miejscach, pojawianie sie lysych placow) prawdopodobnie wynika z ogromnego stresu lekarze zalecaja leczenie u dermatologa + koniecznie leczenie u psychoanalityka wspomina sie czasem cos o tarczycy, ale sa to tylko przypuszczenia i domysly z reszta nie ma na razie 100% pewnosci skad bierze sie ta choroba

Gość multimedia
ha! wiec wszystko jasne i zaslyszana przeze mnie opinia sie sprawdza w Twoim przypadku marsz do psychologa! zycze powodzenia i duuuzo zdrowia!

Nie mam lysych plackow tylko raczej sa to przerzedzenie ogolne. Najbardziej na skroniach po bokach glowy a na przedzialku nie ani na czubku. Nie wiem czy moze byc to lysienie androgenowe. ehh a ktos napisal ze przy chorej tarczycy sie lysieje. Wiem ale ja tarczyce mam ok osttanio robilam badania

dziękuję za radę, teraz biorę leki, psycholog mi nic nie da, bo jestem do nich uprzedzona okrutnie, kiedy miałam mega problemy kilka lat temu, to dwie panie mądre mnie doprowadzały do spazmów na takich seansach, ale dałam radę, wyszłam z tego i psychologom mówię zdecydowane NIE, choć oczywiście to moja subiektywna ocena i jeśli ktoś czuje, że mu to może pomóc, to nigdy nie odradzę. Na włosy od dziś boiorę zastrzyli z witaminy B6 o cocarboxylazę, to ostatni adeska ratunku, jeślo nic nie drgnie czeka mnie peruka, lub tak jak w tej chwili, wieczne chodzeniw w czapeczkach z daszkiem, tylko teraz mi one jeszce pasują, bo jestem młoda, a później???? Nosi któraś z was peruke? Jak się człowiek w tym czuje? Nie widać, że to sztuczne włoski?

autorko, a byłaś już u dermatologa?

Masz lysienie plackowate? Ja nie wiem czemu mam przerzedzone wlosy . Szykam i szukam powodow. Myslalam ze to tarczyca. bo we wrzesniu mialam wynik Tsh 6.2 a norma 0.4 -4 nie wiem czy ktos sie na tym zna ? Ostatnio robilam znow Tsh ft3 ft4 i przeciwciala czyli wszystkie badania pod katem tarczycy i wyszly ok Tsh wyszlo mi 1.3 norma 0.4 -4 czyli ok pozostale tez. Wiec tarczyca odpada? Morfologia ok chociaz wiem ze czasem morfologia jest ok a ma sie anemie;/ sama juz nie wiem co dalej robic

Wiec tak te przerzedzenia pojawily sie juz dawno jednak myslalam ze to farbowanie zabiegi itd bo dosyc czesto farnowalam wlosy wiec myslalam ze to normalne ze sie przerzedzily . Stosowalam wszystko szampony wzmacnajace waxy itp tabletki skrzypowite merz special itd itd Jednak nic kompletnie nie pomagalo .Nie farbuje wlosow od roku . Zaniepokoilo mnie to . Nie bylam u dermatologa. Ogolny skierowal mnie na badania morfologie tarczyce mocz wszystko ok oprocz tarczyct jednak osttanio wyszly wszystkie badaia pod katem tarczycy ok bez brania zadnych lekow. i co dalej? nie wiem

udaj się autorko do dobrego dermatologa w twoim mieście, on powinien znaleźć przyczynę. Ja się bujałam kilka miesięcy od lekarza, do lekarza i dopiero wczoraj udało mi się iść na wizytę do najlepszego lekarza w mieście, nadzieji wielkich mi nie robi, ale przynajmniej coś próbuje działać, bo poprzednie metody były beznadziejne, ten przynajmniej dał zastrzyki, a ja z nimi wiąrzę dużą nadzieję na poprawę, bo niedawno wyczytałam gdzieś, że własnie te zastrzyki bardzo wzmacniają włosy, skóre i paznokcie, traf chciał, że mój lekarz dał mi je już na 1 wizycie, a koleżanka jak się okazało łysiała będąc w ciąży i powiedziała mi wczoraj, że jej sie poprawiło po serii 5-cio dniowej, ja mam 20 dni brać zastrzyki.

Aha a znasz sie na hormonach ? jakie powinnam zbadac dokladnie? byc moze to sprawa hormonow. ?od tego chyba trzeba zaczac zeby wykluczyc hormony tarczycy i plciowe atarczyce mam juz wykluczona raczej

nie znam się na hormonach, ale endokrynolog się z pewnością zna;) Weź od lekarza ogólnego skierowanie do endokrynologa, on Ci da skierowanie na hormony, oczywiście powiedz mu jakie masz objawy. Ja już muszę kończyć, wpadnę tutaj później. Pozdrawiam i dużo zdórka życzę:)

ah no chyba bede musiala. Juz bylam w grudniu u endo ale to z problemem tarczycy ktorego okazuje sie teraz ze nie ma. Z checia zrobilabym prywatnie wzzystko sama eh ale to kosztuje sporo:/ a do edno ciezko sie dostac niestety dlugo sie czeka:/ no i nie wiem czy tak od razu z checia da mi skierowanie na badania bo z tym tez ciezko bywa zobaczymy