Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 60380541435

Noworodek, pierwsze dni w domu - Jak wspominacie?Co Was zaskoczylo

Polecane posty

Bałam sie pierwszych dni z malutka w domu, a tu sie okazalo ze nie taki diabel straszny jak go maluja:) Poradzilam sobie swietnie:) A co mnie zaskoczyło?! To ze 5cio tyg bobasek puszcza baki tak glosne jak dorosły:):):):):):)

Gość chanel9993
mnie zaskoczyło to że moja mała w dzień była grzeczna i ciągle spała , a w nocy robił się z niej diabełek i nie dawała nam spać :) zresztą w niedziele będzie miała 4 tygodnie i ciągle tak robi ;D ale do wszystkiego można się przyzwyczaić ;>

Gość Witam Razem
podnosze

Gość mama córki :):):)
to e nie moge nigdzie wyjsc, burza hormonow - ciagle chcialo mi sie plaakac

Gość Listek na płaczącej wierzbie
Mnie zaskoczyło: 1. że po porodzie SN ledwo chodziłam i stałam na nogach ( tak z 2 tygodnie) 2. że ściąganie szwów tak strasznie bolało (ale babka za ciasno mnie zszyła. tak to podobno nie boli() 3. że można totalnie się rozkleić w jedną sekundę i to z każdego byle powdu 4. że karmienie piersią jest bolesne, a utrzymywanie laktacji - trudne 5. zaskoczył mnie też rdzawy osad na pieluszkach synka - wcześniej się tego nigdzie nie doczytałam 6. że już noworodek szczerzy bezzębny uśmiech tuż po jedzeniu :) :) :)

Gość Witam, chcialam tak szybciutko
podnosze

Gość gość
pierwsze 5 tygodni bajka, mimo iż kp bolało to i tak było super bo mały jadł i dużo spał, wszystko dałam rade zrobić, chatę posprzątać, umalowac siebie, ćwiczyłam od 1 tygodnia po proodzie itp. Ale potem sie zaczęło, mały prawie nic nie spał i płakał - wtedy dosłownie ne mogłam do wc iść bo jak wychodziłam to był siny od płaczu :( okazało się ze był przekarmiony a wszyscy mówili że płacze bo głodny :o (nei słuchaj "dobrych" rad teściowej i innych bab które od 20 lat nie maiły kontaktu z niemowlakiem). Potem jednak się unormowało i jak miał 2,5 miesiąca przesypiał 7-9 godz w nocy bez budzenia :)

Gość gość
Pierwsze dni w domu :) Szok ze do dziecka trzeba w nocy wstawać, ze tak bardzo jest ode mnie zalezne,ze nie chce spać w dzien,ze baby blues potrafi dać w kość:( itp. A potem było jeszcze gorzej :( a teraz czekają mnie blizniaki... Za tydzien dwa omg

Gość gość
Przy pierwszym mnie zaskoczyło ze tylko dwa miesiące w nocy jadł. Później już przesypial całe noce. Przy drugim natomiast zaskoczyło mnie ze do dwóch lat budził się po parę razy w nocy ... Na palcach jednej ręki pamiętam przespać całe noce .Teraz ma 3 lata i jeszcze potrafi się budzić w nocy bo mu się pić chce :)

Gość gość
1 noworodek niekoniecznie musi lubic spanie...2 trzeba go nosic 24/h 3nawal pokarmu to naprawde NAWAL 4 noworodek jest wieeeecznie glodny(potrafil byc na piersi po 3h i sie go odciagnac nie dalo 5 mozna nie spac i funkcjonowac 6 mozna nie czuc glodu calymi dniami 7 noworodek robi milion kup dziennie 8 mozna schizowac i sprawdzac czy maluszek oddycha a kazdy jego nawet najmniejszy ruch powoduje zawal serca 9 uczucie tej olbrzymiej odpowiedzialnosci 10 wielka bezcenna najwspanialsza milosc bez ktorej zycie nie ma sensu ;)

Gość gość
najbardziej zaskoczylo mnie to, ze karmienie piersia to nie pelna mistyki chwila, niepowtarzalna wiez matki z dzieckiem... To placz moj i dziecka, nerwy ze syn nie umie zlapac piersi/ jak sie nauczyl to nie plakal tylko przy piersi, malo spal/ i tak nie przybieral na wadze

Gość gość
zaskoczyło mnie- ceglasty kolor na pieluszce- to moczny- normalne- myślałam ze zawału dostanę jak to zobaczyłam że karmienie piersią bardzo boli że jak sutki krwawią dziecko pije tą krew i może nią wymiotować bo jej nie trawi

Gość gość
dobrzeee. Choć u nas pierwsze dni były jeszcze pod znakiem zakupów - ciągle nam czegoś brakowło, trzeba było jeździć po sklepach. przy drugim dziecku już wiedzieliśmy jak się ogarnąć i pomogła nam w tym hurtownia - http://www.aico.com.pl/ - miła i pomocna obsługa

Gość gość
Drogie Panie :) Jestem studentką medycyny i wspólnie z kolegami z koła naukowego przy I Katedrze i Klinice Położnictwa i Ginekologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego przeprowadzamy badanie, które ma nam pomóc w zrozumieniu problemów z jakimi zmagają się matki w pierwszych miesiącach po porodzie. Bardzo proszę o wypełnienie anonimowej ankiety ;) Dzięki za poświęcenie nam chwili swojego czasu ! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxkRt9A6PDuI2_Eq21IG105G35-dgCFdGNL6GRp5Vd1_Q5oQ/viewform