Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość białakoszulka

PYTANIE DO KOBIET, KTÓRE SĄ LUB BYŁY W CIĄŻY

Polecane posty

Gość białakoszulka

Hej dziewczyny ;) mam pytanie, czy w pierwszym tygodniu ciąży lub drugim piersi mogą trochę się powiększyć ale nic nie boleć? Mam powiększone brodawki i ciemną otoczkę wokół nich ale nie wiem czy jest to powodem owulacji czy ewentualną ciążą....Nigdy nie obserwowałam swego ciała dokładnie, może jestem przewrażliwiona tematem ciąży i mam schizy....jak to u Was było? i czy piersi powiększyły się bardziej od dołu, po bokach/zaokrągliły się?

Gość powiększaja się
a brodawki ciemnieja ale nie słyszałam, żeby juz w 1 lub 2 TC:-))) U mnie koło 3 miesiaca, pozdrawiam!

na dwoje babka wróżyła przed spodziewana @ ciężko stwierdzić czy to objawy ciąży. po za tym wszelkie przebarwienia pojawiają sie zazwyczaj później. pierwszy tydzień ciąży taki książkowy, to ostatnia przed zapłodnieniem miesiączka:P

Gość białakoszulka
Kurcze....sama już nie wiem, może to faktycznie owulacja była a ja jestem przewrażliwiona, bo nie jestem gotowa na dziecko....dodam, że od roku piersi mnie nie bolały przed miesiączką ( wcześniej przez parę lat tak) to jak to jest, jeżeli kobietę nie bolą piersi przed okresem to powinny boleć w pierwszych tygodniach ciąży?

Gość białakoszulka
Czy u każdej kobiety, która jest w ciąży takimi pierwszymi sygnałami są powiększone i bolące piersi czy może się tak zdarzyć, że nic się w nich nie zmienia i są normalne?

Gość sswqwdwdwd
a masz widoczne zylki na piersiach??To ewidentny objaw ciazy, jeden z pirwszych. U mnie 2 razy tak bylo.

Gość białakoszulka
Niestety ale jestem tak zbudowana, że od urodzenia mam widoczne żyłki w różnych miejscach , które są raz bardziej widoczne a raz mniej :/ A czy w trakcie owulacji i parę dni po lub aż do okresu piersi i brodawki mogą się powiększyć? Z tą otoczką to też różnie, bo pamiętam, że kilka razy też ją miałam.

Gość białakoszulka
A co do miesiączki to już w ogóle czasem swego organizmu nie rozumiem... gdy byłam młodsza, to okropnie bolał mnie brzuch i kręgosłup w dniu @ zwijałam się z bólu...piersi zawsze też odczuwałam około 10 dni przed terminem...długość krwawienia zawsze była od 5 do 7 dni.. od około 8 miesięcy ustąpiły całkowicie bóle brzucha i kręgosłupa, piersi były normalne, nie bolały długość @ 4-6 dni...w dniu ostatniej miesiączki zwijałam się z bólu aż sama się zdziwiłam i trwała tylko 2 dni, były to bardzo małe krwawienia, praktycznie mało zauważalne...może mam jakieś zaburzenia...po ostatniej @ boję się, że kolejnej nie dostanę.

Gość białakoszulka
.