Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowoczesna żona i jej mąż

Mąż chce nazwać syna starodawnym imieniem a ja wręcz odwrotnie

Polecane posty

za 2 miesiące rozwiązanie a u nas cyrk z wyborem imienia. Mąż i jego rodzina chcą jakiegoś Franka Janka Tadka albo Stasia i koniec tematu bo ma być starodawnie i elegancko u mnie wręcz odwrotnie Filip Kacper i jak na moje starodawne imie Michał (ale to znowu mężowi wydaje się zbyt pospolite) podoba mi się rónież Dominik i Natan. Już nawet byłam gotowa na kompromis i mówie mu to Kubuś albo Bartosz to wymienił z tuzin znajomych o tych imionach i drugie tyle dzieci innych znajomych. i jak na razie imie nie ustalone temat zamknięty a ja go zamykać nie chce bo dla mnie imie dziecka jest ważną sprawą. jak wam sie wydaje mam pozwolić mężowi na Franciszka albo Stanisława albo co gorsza Tadeusza??!!

Staś ok ale on będzie się prawidłowa nazywał Stanisław a to już mi sie nie podoba tak samo z Franciszkiem wrrrr

Gość proponuję iść na kompromis
i zrobić mix imion np. mężulo chce Tadeusza, Ty Filipa - miksujemy i włala wychodzi nam Fideusz analogicznie mężulo chce Stanisława , Ty Dominika - miksujemy i proszę - mamy Staminika proste? da się? można?? możesz zaangażować do zabawy całą rodzinę, a ile śmiechu będzie przy tym :classic_cool:🖐️)))

Mi pasuje ale mój konserwatywny mąż powie że to dziecinada i srata czasu ;/

Natan to bardzo ładne imię, niepospolite ale na pewno nie wywołuje śmiechu, znam jednego Natana i wszystkim jego imię bardzo się podoba.

Gość dupeczka z okieneczka
A Stasiów, Jankó i Frankó to mało?? Też się tego narobiło... Myślę, że kompromis to właśnie jakieś imię pomiędzy nie stare i nie nowe.. My tak wybraliśmy i wyszedł Grzegorz (o dziwo bardzo rzadkie imię u dzieci)