Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kazimiera987

dlonie i stopy

Polecane posty

Witam.Mojej 11 letniej corce dardzo pocą się dlonie i stopy do tego stopnia że aż są mokre.Czy ktoś tak miał proszę o rady,może jakies domowe sposoby na to cholerstwo.

Gość dprzede wszystkim wypada
odwiedzić dermatologa - może cos z gruczołami potowymi ni etak? Niech mała pije szałwię, moze też naparem przemywać stopy i dłonie. Ogranicz w jej diecie słodycze i śmieciowe tłuste jedzenie, dawaj wiecej wody (herbaty owoceowe bez cukru tez) do picia. Na nadmierną potliwość pomaga sok z cytryny - do nacierania.

Gość a.s.l
tak. idź do lekarza.

Gość mam 32 lata
od małego bardzo pocą mi sie dłonie i stopy, z dłoni woda niekiedy leci niemalże ciurkiem, latem nie mogę chodzić w sandałach na gołą stopę gdyż stopa doslownie pływa mi w bucie teraz dałam sobie już spokój, zauważyłam ze z wiekiem moja dolegliwość minimalnie sie zmniejszyła, w okresie dziecięcym była znacznie bardziej nasilona, przez wiele lat próbowałam sie jakoś zdiagnozować, ponawiałam badania tarczycy, hormonów, odwiedzałam wielu endokrynologów i neurologów, miałam robione różne badania, wszystko zawsze było w normie, żaden lekarz nei potrafił mi powiedzieć co mi jest, być może to na tle nerwowym, gdyż pocenie wzmagało sie w sytuacjach stresujących, również środki zewnętrze do smarowania skóry dłoni i stóp nie pomagały przyzwyczaiłam sie do tego, teraz juz nic z tym nie robię, w towarzystwie unikam podawania rak, teraz zimą tez jest trochę lepiej, zimne dłonie/ zmarznięte mniej mi sie pocą obawiam się że jesli dłonie i stopy córki pocą sie naprawdę patalogicznie (a nie tylko odrobinę) to nic z tym nie zrobisz, tym bardziej domowymi sposobami

Gość mam 32 lata
slyszałam też o jakis inwazyjnych zabiegach kosmetycznych, które polegaja na ostrzykiwaniu dłoni substancją (botoksem???) która zmniejsza/likwiduje potliwosć, zabieg jest drogi i bolesny, jego skutecznosc jeśli juz jest to trwa 6 m-cy :o nie zamierzam z niego korzystać

Gość mam 32 lata
nadmierna potliwosc jest objawem chorób, może córka jest jednak na cos chora i mozna to leczyć aby jej ulżyć, też myślę ze najpierw jednak trzeba wykonać badania aby wykluczyć choroby w organizmie

witam wszystkich, jestem nowa na tym forum ale widze ze nie tylko ja mam problem z poceniem rak i stóp, jest to okropna dolegliwosc, mi nic nie pomaga, picie herbatek ziołowych, stosowanie tabletek uspakajajacych, etiaxil- zadziałal tylko na pachy ale trzeba ciagle powtarzac. rece mi sie poca tak ze mi kape, do tego sa czerwone, zimne i napuchniete, stopu to samo, niszcze wszystkie byty i nosze tylko czarne, bo na jasnych zaraz widac, do tego ten okropny zapach, rece to tez okropienstwo bo wstydze sie podac komus reke na powitanie, mam 36 lat i nie moge sobie zycia ułozyc, unikam wesel i innych takich uroczystosci gdzie trzeba dotykac kogos dloni, na botox mnie nie stac, jest tez zabieg jonoforezy ale nigdzie nie mozna znalesc w jakich gabinetach sie to robi, szczerze to mam juz tego dosyc, odechciewa mi sie zyc, bardz zazdroszcze tym co maja zawsze such dlonie i stop. nasila sie to oczywicie w sytuacjach stresowych ale jest tez tak ze rano sie budze i juz mam mokre dlonie i stopy, prysznic nie pomaga. jesli jest ktos kto moze mi pomóc bede bardzo wdzieczna