Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cojest?

nie potrafie spedzac czasu z wlasnym dzieckiem

Polecane posty

Gość cojest?

nie potrafie znaleźć sobie zajecia wspolnego z moim rocznym dzieckiem. Probowalam juz wspolnych zabaw, czytania ksiazek itp.. Mam bardzo spokojne dziecko i ja interesuje tylko ogladanie tv . Kiedy probuje ja zagadac wychyla sie i patrzy w tv jakby mnie nie bylo.. kiedy cos jej podaje- zaciekawi sie na chwile odlozy i dalej oglada.. Gdy probuje z nia cwiczen , placze... Czytam ksiazke, tez ja w ogole nie interesuje,, wylacze tv - to po 3 min zaczyna plakac... co ja mam zrobic ?????

Wysyp zabawki na podłogę, włącz http://www.babyradio.pl/ wyłącz monitor, gotujcie dla misiów, zróbcie tor samochodowy i jazda ;) jak już chodzi ściąg poduchy z kanapy i zrób mu/jej tunele, dzieciaki uwielbiają sie chować, czołgać, jak zrobi się cieplej wyjdźcie na spacermiłej zabawy :)

haha a mojego roczniaka nie interesuje tv, a czasem chcialabym aby troche pooglądał i zaciekawił sie czyms na pół godzinki tak źle i tak niedobrze

Gość cojest?
dziekuje ci za wskazowki. przerazil mnie ten artykul.. Ciezko jest mi ja z tym ograniczyc poniewaz od 3 miesiaca zycia uwielbiala patrzec na tv- wczesniej bo widziala cos koloroweo itp. Teraz glownie bajki ja interesuja . Mieszkamy w malym mieszkaniu M1 i tutaj cala dobe widac tv. Ciezka droga przed nami tym bardziej ze sie z niej strasnzy leniuszek zrobil i ciezko ja czyms na dluzszy czas zainteresowac.. Co do chodzenia to nie chodzi jeszcze niestety ( tylko chodzik).

Gość cojest?
avent- dokladnie tak jak piszesz...

Gość **jan3sobieski**
dokładnie dziecko uzależniło sie od tivika mimo że nie rozumie co sie tam dzieje to widzi mnóstwo kolorowych obrazów, różne dźwieki. A co do wysypywania zabawek na ziemie to wydaje mi się że dla dziecka atrakcyjniejsze jest jak może samo wyciagać z pudła, na podłodze jak beda leżeć zabawki to tez się nimi na długo nie zainteresuje.

Gość cojest?
tutaj jest problem taki, ze sie moje dziecko wlasnie niczym nie interesuje na zbyt dlugo.. chwile sie pobawi, powyciaga i zaraz ssie kciuk i jest znudzone.. po kolejnych 5 min zaczyna marudzic.. a po chwili placz. juz nie mam sily z tym.. nawet gdy ja sie z nia bawi to nawet na to nie patrzy... wezmie sobie i tak cos innego i za chwile ta sama czynnosc z ksiukiem itp.. Uzaleznila sie strasznie.. cieszy sie do tych kolorowych bajek,, podskakuje.. jedyna jej aktywnosc to wlasnie przy tym.. ehhhh....

Gość qqqqqwertyuiokj
sama jesteś sobie winna.

qqqqqwertyuiokj oj bez przesady :o teraz tylko trochę samozaparcia i konsekwencji i będzie dobrze, wiosna idzie, spacerki i jeszcze raz spacerki zeby oczy odpoczęły, może jakieś malowanie palcami ją zainteresuje? klocki? coś interaktywnego żeby się świeciło i grało?

Gość jakim cudem roczne dziecko
gapi sie caly czas w tv? MOjhe dizecko tv wlaczony

Gość parappapa
niedobrze... mój syn ma 18 miesięcy i też bardzo lubi oglądać bajki. nauczył się parę słówek, tańczy i udaje, że liczy. tylko różnica jest taka, że czymś innym też potrafi się zająć. musisz ją obserwować i wychwycić co ją jeszcze interesuje. mój syn na przykład bardzo lubi samochody, potrafi "jeździć" jednym samochodem 20 min. po czym siada i kręci jego kółka przez kolejne 10 min.

Mój właśnie rozbiera choinkę :D każdą ozdobę zdejmuje, ogląda w rękach kombinuje co z nią zrobić i odkłada z powrotem na choinkę. Fajna zabawka taka choinka szkoda że trzeba ją będzie rozebrać :(

Gość parappapa
hehe :) mój też się brała za choinkę, ale mu zabroniłam bo bombki mam z brokatem i już widzę jakby się wszystko po domu świeciło...:D mój teraz siedzi pod krzesłem i układa klocki :)

Gość Panikara jakich mało
Skoro roczne dziecko płacze jak wyłączysz tv i niczym innym nie potrafi się zająć to tym bardziej nie możesz zważać na płacz bo będzie jeszcze gorzej :o Pisałam magisterkę na temat telewizji i jej wpływu na dziecko i uwierz mi dla dziecka w takim wieku nie ma nic dobrego w oglądaniu tv, wręcz przeciwnie, zresztą na głupi rozum do tego badań nie potrzeba żeby to wiedzieć Jakiś czas popłacze ale w końcu znajdzie sobie inne "zainteresowania" Jak ktoś wspomniał - zabawki interakcyjne, wyjście na spacer

Panikara jakich mało napisz w skrócie jaki wpływ na maluchy ma TV ile czasu można bezpiecznie pozwolić dziecku na tv, jak ma się właśnie taki buczący tv w tle na rozwój maluch albo wrzuć jakieś linki do poczytania bo jestem ciekawa :)

a jak to się stało, że dziecko zainteresowało sie tak bardzo tv ? bo mojego nie interesuje wcale, jak leca bajki to odwraca głowe - czasem reaguje na reklamy , częsciej na jakąś muzykę. Szczerze mówiąc, to troche Wam zazdroszczę ... chociaz nie ma do końca czego Mojej sąsiadki synek wiem, że spędza przed TV 4 godziny non stop. I ona sobie chwali, bo w tym czasie jest w stanie zrobić wszytsko w domu. I uważa, że dla syna to rozwijającve... ja się musze nagimnastykowac, żeby zająć jakoś syna a większość rzeczy muszę zrobić, kiedy on śpi albo wieczorami