Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Truskawkowa malina

Sesja i nauka

Polecane posty

Gość Truskawkowa malina

Drodzy studenci, kiedy zabieracie sie za nauke do sesji przed egzaminami? To jest moja pierwsza sesja i szczerze mowiac troche sie boje ze nie zdążę ze wszystkim ;/ I w ogole zastanawiałam sie czy na studiach da sie ściągać czy bardzo pilnują na egzaminach sesyjnych? BOJE SIĘ!!!!!

Pewnie, że pilnują, na zaliczenie uczę sie 2-3 dni wczesniej, na egzamin zależy ile dodatkowego materiału do opanowania, też coś koło tego. Nie martw się, będzie dobrze;)

Gość zalezy jaki egzamin
czasem pilnuja czasem nie pilnuja, a uczyc sie to najlepiej dzien przed egzaminem, nie ma co srac w gacie

Ja też mam pierwszy raz sesje :-) jestem już po 3 kolokwiach :-P na żadnym nie pilnowali i mam zaliczone wszystkie 3 na 4 :-) Ucze się z reguły 2dni przed :-) a teraz przede mną egzaminy ustne takze to bedzie porażka :-P

Gość Truskawkowa malina
A jak to jest? Bo słyszałam, ze podobno pomiędzy egzaminami musi być przynajmniej 2-3 dni przerwy. To prawda? Bo mi tak ułożyli egzaminy sesyjne ze mam 3 dni z rzędu :/ i nie wiem czy to prawda z tymi przerwami pomiędzy kolejnymi egzaminami. Pase, dzięki za podniesienie na duchu :)

Gość Truskawkowa malina
W ogóle mam wrażenie, że im dalej w edukacje tym gorzej mi wchodzi nauka do głowy. Jakos sie kompletnie nie mogę skupic na tym co czytam. Ale jak czytam Wasze wypowiedzi to jakos tak lepiej sie od razu czuję :)

-3 dni przerwy? u mnie sie zdarzaly 2 w jednym dniu bo pan doktor czy profesor z ionnej uczelni dojezdzal i tylko ten termin mu pasowal. A ucze sie dzien wczesniej i zadnej poprawki nie mialam. Preparatów do nauki tez zadnych nie stosuje, no ale to jak przyswajasz wiedze to juz zalezy od Twoich wlasnych predyspozycji i powinnas sama wiedziec kiedy zaczac sie uczyc.

Gość Amader1234
Zalezy - na studiach humanistycznych wogole nie trzeba sie uczyc - dobra ocene dostaje sie za samo przyjscie na egzamin, na studiach ekonomicznych trzeba troche pooczytac notatki, a na politechnikach czasami i miesiac nie wystarczy

Gość u mnie wszystkie
egzaminy są dzień po dniu (na szczęście w środku trafi się weekend) i tez mam 2 w jednym dniu. :-) Ale damy radę!

Gość Truskawkowa malina
Czyli generalnie relax, takie it easy, nie ma się czym przejmować i stresować? :) A czy ktos z Was moze studiuje na Uniwerku Łódzkim?

Fajny temat :) ja tez jestem na pierwszym roku i tez sie strasznie boje. niech sie ktos jeszcze wypowie w temacie

Gość miśka 1308
nie ma co się stresować:) sciąganie zależy od wykładowcy, ale sciągając oszukujesz siebie, a nie wykładowce, bo potem np. w pracy wyjdzie twój brak wiedzy. sesja to nic strasznego, trzeba się troszkę przygotować i po bólu:)

Amader pierdolisz jak potłuczony:/ ja mu ustny w czwartek historia niemiec po 1945 po niemiecku oczywiście. a boję się ze nie zdążę się wykuć:/ bo dziś zakończyłam edukacje o 22 chora jestem:o

Gość ja mam od środy sesję
jutro zaczynam się uczyć! I jeszcze dwa zaliczenia mnie czekają przed, ale też zdążę!

Gość ja takk
też jestem na pierwszym roku i myślę, że nie ma co się sugerować innymi. Każdy ma inne możliwości. Jedni uczą się szybciej, innym wystarczy mniej czasu itp, a innym pomoże wart ....... musisz sama ocenić na co cię stać, czy materiał jest dla ciebie łatwy, prosty.. ile musisz mu poświęcić czasu. pozdrawiam!