Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytalska 89

brzuch po cesarskim cięciu - proszę o pomoc

Polecane posty

Gość pytalska 89

Drogie forumowiczki, czy jest możliwe by po cesarskim cięciu mieć brzuch płaski jak przed ciążą? Czy kosztuje to bardzo wiele wysiłku? Boję się, że przez przecięcie warstw mięśni nie dam rady nigdy już mieć brzucha płaskiego i ładnego...

Gość daszrade1
Spokojnie,dasz radę!!Mnie to zabrało niestety ponad 1 rok ale brzuch wygląda lepiej niz przed ciążą.A blizny od cc prawie wcale nie widac.Nie cwiczylam,po prostu mniej jadlam zeby zrzucic kilogramy a brzuch sam sie zrobil plaski.No ale potrzeba troche czasu. Inna sprawa z cellulitem..masakra...tego juz sie chyba nigdy nie pozbędę...

Gość dfsfds
to nie wazne czy cc czy naturalny porod. czasami po cc kobieta ma po kilku tygodniach ladny brzuch, a kobieta po naturalnym cale zycie bedzie miala zmieniony. wszystko zalezy od organizmu

Gość ma-ma...
Jestem po cc prawie 2 lata. od razu po operacji miałam płaski brzuch. Byłam w szoku, bo jestem raczej gruba i nigdy nie miałam takiego brzucha. Nie wykonywałam żadnych ćwiczeń, nie stosowałam pasów itp. brzuszek się utrzymał i jest ładny.

Gość mama2008
ja mam okropny brzuch:( wyglądam jak w wiecznej ciąży, mimo dbania mam rozstępy, a i pas i cwiczenia nie zrzucily mi tego wora.

mhm..ja jestem miesiac po cc i tez mi to spedza sen z powiek:( Kiedys miałam ładnie wyrzezbione miesnie brzucha- teraz sa pod warstwa rozciagnietej skóry. Ja sie biora za regularne cwiczenia,masaze kremami ujedrniajacymi i jakis efekt musi byc:)

Gość spokooo
Po dwóch latach brzuch jest jak przed ciążą albo lepiej.Bez ćwiczen i diet.Jak sie za siebie dodatkowo wezmiesz to moze uda sie wczesniej.To nie problem.

Gość victoria beckham miala juz
3 cesarki, teraz bedzie kolejna i jest plaska jak deska. Mysle ze sporo zalezy od genow - typowa szczupla sylwetka, od trybu zycia, cwiczen,diety. Ja niestety nie wygladam jak Beckhamowa a mialam tylko jedna cesarke, z tym ze to nadwaga daje w kosc, moze jak sie za siebie wezme to brzuch sie nieco splaszczy :D

Gość pytalska 89
Zawsze mialam dobrą przemianę materii i bardzo płaski brzuch, jestem 3 tygodnie po cięciu i zostało mi trochę brzucha, wystraszyłam się bo niektórzy lekarze twierdzą że po przecięciu mięśni nigdy nie wróci się do płaskiego ładnego brzucha. Ale pocieszyłyście mnie, jak tylko skończę karmić małego wezmę się za siebie :)

Gość victoria beckham miala juz
kobieto , 3 tygodnie po cieciu to jeszcze troche za wczesnie na zmiany, przeciez polog trwa 6 tygodni :) Ja 3 miesiace po cesarce zaczelam chodzic na pilates i efekty byly,ale niestety zarzucilam z braku czasu i troche sobie pofolgowalam i tak juz niedlugo bedzie 2 lata po porodzie :o

Gość przynajmniej nie masz wiadra
między nogami :o

JA jestem 7miesięcy po cc i mój brzuch to tragedia, ale z mojej winy, nie chciało mi się na początku ćwiczyć a teraz nie mam czasu. Kupiłam sobie taki pas ściagający, myślę,że odrobinkę pomaga

Gość mamamamama26
3 miesiące po cc - a brzuch mam jakbym nigdy niebyła w ciąży... niećiwczyłam, pas założyłam z 4 razy - ale zawsze bylam szczupła - w ciąży urósł tylko brzuszek ale bez rozstępów itd - ur w 37 tc więc największe tycie maluszka i obniżenie brzucha mnie minęło - już po cc miałam nieduży brzuch a w 6 tyg wróciły stare ubrania

Gość Gosc

Upup

Gość jaja ale jaja
Dnia 20.01.2011 o 22:49, Gość ma-ma... napisał:

Jestem po cc prawie 2 lata. od razu po operacji miałam płaski brzuch. Byłam w szoku, bo jestem raczej gruba i nigdy nie miałam takiego brzucha. Nie wykonywałam żadnych ćwiczeń, nie stosowałam pasów itp. brzuszek się utrzymał i jest ładny.

taaa a swistak siedzi i zawija je w te sreberka