Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudelssss

tabletki anty o takim samym działaniu jak escapelle ? ktore?

Polecane posty

Gość pudelssss

witam, czytałam gdzies kiedys ze istnieja jakies tabletki anty ktore jesli sie wezmie bodajże 5 albo wiecej na raz to ma to takie samo działanie jak escapelle czyli ta tabletka do 72h po stosunku , slyszałyscie o czyms takim? na forum gdzies ktos radzil komus komu pekla prezerwatywa a nie mial kasy na escapelle , załatwienie tych tabletek anty i polkniecie kolo 5, o jakie tabetki chodzi?

Gość pudelssss
tzn chodzi o to ze jak sie wezmie kilka wlasnie tych anty tabsow to tez zadzialaja jak escapelle czyli uniemozliwia zagniezdzenie sie jaja i nie dojdzie do ciazy - bo chyba niezbyt wyraznie napisalam o co chodzi

Gość pudelssss
czyli moge wziasc w wiekszej ilosci kazde tabletki anty i nie zajde w ciaze? ile tego trzeba wziasc? i jakie jest prawdopodobienstwo ze zadzialaja jak trzeba? bo wydaje mi sie ze gdyby bylo to prawda to kazdy by tak robil zamiast wydawac kolo 80 zl na escapelle jak mozna kupic np syndi-35 za 7 zl ;D

To ma byc po prostu ewentualne wyjscie awaryjne, to hormony i taka ich dawka, tak samo jak i escapelle nie sluzy zdrowiu. Musisz wziac 5...

Gość pudelssss
póki co nie potrzebuje, z ciekawości pytam bo przypomniało mi sie ze gdzies kiedyś o tym czytałam ale z tego co pamietam bylo tam wymienione tylko 3-4 nazwy tabletek anty ktore maja duża ilośc hormonow , dzieki za info Ona119 :)

Przepraszam, zgubilam slowo "dowolne pigulki, ale z rodzaju DWUSKLADNIKOWYCH." Powinnas wziac 4-5 tabletek naraz. Po 12 godzinach znow 4-5. Jednak po czyms takim mozesz miec wiecej skutkow ubocznych niz np. po escapelle, dlatego kobiety nie wybieraja tego rozwiazania, jesli nie sa do tego zmuszone :)

Gość pudelssss
dobra znalazlam cos książkowego w necie na ten temat : W przypadku stosunku bez zabezpieczenia metodą z wyboru w sytuacjach szczególnych jest metoda Yuzpe (pigułka w razie zagrożenia, emergency pill) . Do 72h po stosunku potencjalnie mogącym zakończyć się niepożądaną ciążąa należy przyjąć zwykłą dwuskładnikową tabletkę antykoncepcyjną zawierającą 100 mcg ethynyloestradiolu i 500 mcg lewonorgestrelu po czym dawkę tę należy powtórzyć po 12 godzinach. Zwiększona dawka hormonów hamuje uwalnianie komórki jajowej oraz zagęszcza śluz szyjkowy utrudniając drogę plemnikom Metody tej nie należy stosować jako rutynowej antykoncepcji. Z preparatów dostępnych w polsce można przyjąć 2 tabletki preparatu Gravistat 250 lub 4 tabletki jednego z poniżej wymienionych preparatów: * Gravistat 125 * Microgynon * Minisiston * Rigevidon * Stediril 30 wiec juz wiem co i jak :D moja ciekawosc zostala zaspokojona :D jeszcze raz dzieki Ona119

Gość Michał Zaradny
Witam Tabletki antykoncepcyjne w żadnym wypadku nie zastąpią działania antykoncepcji awaryjnej! Obie tabletki stworzone są do innych celów. Więcej na temat antykoncepcji i jej metod znajdziesz na www.wpadka.pl, a w razie jakichkolwiek pytań bądź wątpliwości pod adresem http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta możesz skorzystać z porady eksperta. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs