Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja autorka niniejszego postu

Mleko ENFAMIL - proszę o opinię

Polecane posty

Witajcie, Bardzo proszę mamy, które choć raz zastosowały to mleko w diecie dziecka, wypowiedzcie się czy wg Was jest dobre czy złe i dlaczego?\ Dokarmiam nim mojego 8 tygodniowego synka, nie ma kolek, ale np. po dwóch tygododniach dokarmiania przestał codziennie oddawać stolec (teraz jest to raz na 4/5 dni i nie wiem czy to "zasługa")mleka, no i synek czasami godzinę po posiłku ulewa.

Gość mama urwisa malego
ulewanie może wynikac z przekarmiania, a zaparcia ze zbyt małej ilości płynów, dopajaj synka wodą, i nie dawaj mu herbatek typu hipp granulat, bo to sam cukier kupka może byc co 3 dni, ale jeżli jest twarda, albo o konsystencji plasteliny to już są zaparcia nie rozważasz powrotu do laktacji ? dokarmianie powoduje zwykle zanik pokarmu niestety

Syn nie ma zaparć, to normalna kupka i nie męczy się. Dokarmiam raz na dzień, ponieważ mam mało pokarmu. Oczywiście działam laktatorem, ale nie przynosi to większych efektów niestety. Mały nie jest przekarmiany, ponieważ potrafi ulewać po wypiciu 60 ml, co jest śmieszną ilością na 8 tygodniowego malca.

?

Gość apk
ja dokarmiałam tym mleczkiem moją córeczkę. Ponieważ mieliśmy problem z ulewaniem dlatego początkowo podawałam jej enfamil AR przeciwko ulewaniu, ale nic to nie pomagało wiec przeszliśmy na zwykłe enfamil 1 i z niego byłam zadowolona, mała ładnie przybierała na wadze nie miała problemów z brzuszkiem. Ale jak zmieniliśmy mleko na Enfamil 2 to wówczas pojawiły się zaparcia.

Gość Ja jestem bardzo zadowolona
maly nie ma zaparc, mial pare razy kolke. super

ja dawalam mojemu synkowi jak tylko skonczyl 2tyg - nie mialam pokarmu - i wszystko bylo ok . zadnego ulewania , bolow brzuszka itd . dostawal do 6 miesiaca , pozniej zmienialm mu na NAN