Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aa..

jak wygląda wizyta w poradni rodzinnej po naukach przedślubnych?

Polecane posty

Gość a.a.a.
ja miałam 3 wizyty - 1. zastanawialiśmy się nad kwestiami sfer życia po ślubie - seks, kasa, podział obowiązków, dzieci, finanse - niby wszystko wiecie, ale ja naprawdę dużo się dowiedziałam jak mój przyszły mąż patrzy na pewne rzeczy- oczywiście bardzo pozytywnie, 2. wizyta - opis anatomii i fizjologii sfer intymnych kobiet i mężczyzny, plus cykl miesięczny i wyliczanie kiedy jest owulacja, 3. wizyta - cykl miesięczny po urodzeniu dziecka. Było naprawdę miło - ale to chyba zależy od poradni :)

Ja też byłam pozytywnie zaskoczona. Babka była taka normalna jak powiedziałam, że biore tabletki sama powiedział, że w takim razie pomiary sa bez sensu. Szanowała nasze wybory i nie robiła wywodów opisała nam tylko jak to może wygladać z pomiarami po odstawieniu bo może sie nam to przydać przy planowanej ciąży. Ale na początku szlismy jak na skazanie bo po doświadczeniach znajomych nie byliśmy pozytywnie nastawieni

Gość aa..
dziekuje czyli rozumiem ze my tez musimy opowiadac :/ ale tak raczej ogolnie nie ze ja musze jej tlumaczyc co to jest np owulacja itp