Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atakatamskadstam

rozstępy- sok z aloesu

Polecane posty

Gość atakatamskadstam

Czy któraś z Was próbowała soku z aloesu. Mam pełno rozstępów, w wielu miejscach, te białe mi nie przeszkadzają co nie da się zwalczyć najlepiej zaakceptować. ALe część pomimo tego,że są stare wciąż są czerwone. Szukam więc sposoby jak je wybielić.

UP! Chciałabym wiedzieć czy któraś z was stosowała aloes na rozstępy i czy działa?? Mam je na udach już od roku czasu, strasznie się tego wstydzę, w ubiegłym roku nie byłam ani razu nad wodą wymyślając przeróżne wymówki choć ludzie wiedzieli ze uwielbiałam wodę :( POMÓŻCIE NIE CHCĘ SIĘ JUŻ UKRYWAĆ!!

Gość kalinka.12
Ja nie stosowałam aloesu, ale myślę że takie domowe sposoby to raczej się nie sprawdzą na rozstepy. Chyba że na trądzik. U mnie kuracja trwa od 2 miesięcy i zwalczam czerwone prążki kremem Revitol Stretch Mark (dokładnie coś takiego: http://dermalab.pl/1,revitol-stretch-mark.html). Widzę pierwsze efekty i mam nadzieję, że już niedługo całkiem pozbędę się tego świństwa.

No własnie wiem, że juz sie ich nie usunie ;/ Musimy sie nauczyc z nimi żyć :( ale slyszałam, że taki olejek może je wyjaśnij i troszke zmniejszyć. słyszałam także że bardzo dobry jest Lirac Phytolastil Solute ale cena troche wygórowana i nie wiem czy warto próbować :/

Gość 92Angela
Ja z rozstępami poradziłam sobie dzięki maslu do ciała z melona z firmy Mariza. Ślicznie pachnie, ujędrnia skórę dzięki czemu rozstępy są mniej widoczne :) Niestety nie ma kosmetyków tej firmy na sklepowych półkach. Ja kupuje dzięki tej stronie: http://makijaz-i-pielegnacja.klubmariza.pl/

Gość marianna pe ***
ależ ludzie są naiwni na rozstępy tylko laser pomaga ale drogo kosztuje

Gość gość
Laser? Może lepiej zaczynać od mniej inwazyjnych metod na rozstępy. Jak tak jak atakatamskadstam - wybróbowałabym sok z aloesu, podobno dzięki niemu są rozjaśnione i po pewnym czasie stają się całkiem niewidoczne

Gość PaniKosmetolog
Po pierwsze z rozstepami da sie walczyc! Jesli sa biale tzn ze sa stare i trudno je usunac, jesli sa czerwone to natychmiast nalezy biec do kosmetyczki bo mozna ich sie latwo pozbyc. Niestety ani sok,ani kremy nie sa w stanie takich zmian usunac. Warto wybrac sie do kosmetyczki na bezplatna konsultacje. Czerwone usuwane sa za pomoca mikrodermabrazji/kwasow/mezoterapi.. ilosc wykonanych zabiegow to kwestia indywidualna.

Gość aska

Na regenerację po wypadku lekarz w ramach uzupełnienia farmakologii zalecił sok z aloesu. Najczystszy z naturalnym słodzikiem https://proaktiv.pl/s/4-7-0-SOK-Z-ALOESU-SOK-BEZ-CHEMICZNYCH-KONSERWANTOW-500-ml.html. Przyznam, że po dłuższym piciu ma jakby lekkie działanie psychotropowe. Zupełnie inne samopoczucie.