Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczynam myslec....

Każdy mężczyzna to hipokryta-maja zle zdanie o samotnych matkach a jesli nagle

Polecane posty

Gość Chude tak
Historia z rozwodem to tylko analogia, bo w rodzinie, o ktorej pisze, poglady na ten temat sa bardzo zdecydowane i ludzie ci po prostu nie uznaja rozwodow, rozwodnikow maja za grzesznikow, rozpustnikow i ogolnie rzecz biorac bagno moralne, tymczasem corce po rozwodzie pomagaja finansowo i wspieraja ja, chociaz zdradzila meza, a potem _sama_ wystapila o rozwod (powod - chciala sie zwiazac z kochankiem). To naturalne ze czlonkom wlasnej rodziny, a zwlaszcza dzieciom, wiele sie wybacza i pomaga, nawet jesli zrobily cos bedacego wbrew naszym przekonaniom. Wobec swoich bliskich stosujemy po prostu taryfe ulgowa.

Gość uygt
Głupia jesteś autorko! Żaden normalny facet nie chce brać sobie na głowę kobiety z obcym dzieciakiem i jeszcze go utrzymywać. A córka to co innego, jej dziecko również. I jeśli jakiś mężczyzna jest bezpłodny to lepiej żeby zastąpił ojca siostrzeńcowi niż brał sobie kobietę z ciężarem na głowę. Wiadomo że takie dziecko nie będzie miało do swojego "ojca" szacunku. Bo liczą się więzy krwi, geny oraz to żeby temu kto ma z tobą wspólne geny przekazac dorobek swojego życia.

Gość Chude tak
I naprawde, jesli nie widzisz roznicy pomiedzy byciem dziadkiem, a wchodzeniem w zwiazek z samotna matka, to jest z toba najwyrazniej cos nie tak. Ile jest takich sytuacji w konserwatywnych rodzinach, ze kontroluje sie corki, byle nie poszly do lozka z chlopakiem (bo przed slubem nie wypada), ze stale straszy sie je brzuchem, grozi, ze jak zajda w ciaze to moga sie nie pokazywac w domu... a jak przychodzi co do czego, rodzice biora je pod swoje skrzydla, zadowoleni moze nie sa, ale przeciez nie wypna sie na wlasne dziecko i wnuka.

Gość ewella2
Nie widzi różnicy bo nie chce jej zobaczyć po prostu. Widac , że chciałaby faceta na stałe ale przez bagaż niejednokrotnie spotkała się z odmową więc pisze kocopaly na forum.

Gość mayor na tej focie wygladasz
mayor pisz kobieto,ulzyj sobie ulomie:D🖐️

"Znam gina ktory usuwa ciąże kobietom za pieniądze , a jego córka jest samotną matką bo jak sam stwierdził nie dokonałby czegoś takiego na własnej córce" a skad to oburzenie??? ginekolog proponuje usluge - choc obawiam sie ze jesliu rzecz dzieje sie w polsce to dodatkowo lamie prawo (bo z uwagi na silne lobby katolickie jest to zabronione taka forma aborcji). To tak samo jak chirurg powiekszajacy piersi - nie koniecznie musi lubic duze osobiscie i z tego powodu wlasnej partnerce by to odradzil.. chcesz narzucic calemu swiatu - swoj pkt widzenia - nie uwazasz ze to dziecinne? Znajdz sobie takich mezczyzn - jelsi ci na tym zalezy - ktorzy bija poklony przed samotnymi matkami i juz. A nie proboj tupac nozkami bo "ty bys chciala zeby kazdy facet zachowywal sie tak i tak" mezczyzni maja prawo wybierac sonbie taki model zycia jaki im pasuje - nawet jelsi zrezygnuja ze zwiazku z samotna matka na rzeczpomgania w opiece siostrze ktora rowniez jest samotna matka. ich prawo.

Gość zaczynam myslec....
Mnie chodzi o hipokryzję mężczyzn, względem całej tej sytuacji. A to że z samotną matką nie ma się co wiązac, że nikt nie chce byc ojcem dla cudzego dziecka a gdy nagle córka rodzi dziecko(bo przed porodem różna jest reakcja ojców) to wtedy dziadek świata poza wnukiem nie widzi i byle pretekst by pomóc córce przy dziecku. Jeśli chodzi o mężczyzn bezpłodnych to większosc z nich właśnie szuka w swoich siostrzeńcach kogoś kto zastąpi im dziecko, i sami próbują zastąpic temu dziecku ojca, a lepiej poszukali by sobie jakiejś kobiety która sama boryka się z samotnym macierzyństwem.

Gość ewella2
Oczywiście , że na miejscu faceta nie widziałabym świata poza wnukiem , a co oczekujesz żeby cudze dzieci traktowac jak swoje? A z jakiej to niby okazji? "Jeśli chodzi o mężczyzn bezpłodnych to większosc z nich właśnie szuka w swoich siostrzeńcach kogoś kto zastąpi im dziecko, i sami próbują zastąpic temu dziecku ojca, a lepiej poszukali by sobie jakiejś kobiety która sama boryka się z samotnym macierzyństwem." Zrozum , że facet nie chce łożyć na kasy na cudze dziecko , woli utrzymywać i pomagac dziecku ze swojej rodziny niż jakiejś samotnej mamusi , która szuka pomocy finansowej dla siebie i swojego dziecka... I właśnie ty chyba taką jesteś bo inaczej nie pisałabyś nam tutaj tych rewelacji...

Gość cudzy bachor a wnuk to duża
różnica :D dla mężczyzny. Ciąża córki jest dla mężczyzny bardzo przykrym i bolącym tematem, nawet jeśli córka ma już 20 parę lat i jest mężatką. Po porodzie wszystko się zmienia, człowiek cieszy się z wnuka/wnuczki i nawet cieszy się gdy córka została sama bo teraz on będzie swojemu dziecku jeszcze bardziej potrzebny.

Gość zaczynam myslec....
Dla Twojej wiadomości ja sama nie mam dzieci i nie planuje ich miec.

Gość //////////////////////
ja jestem samotną matką, po rozwodzie i mam w dupie wasze puste gadanie. Jak mnie życie wkurzy to zapakuje małego do tatusia, niech sam chowa a sama pójdę w cug udowodnić, że życie na swój smaczek ;) Raz dziewczynka, raz chlopaczek.... a jak!!!

Gość ewella2
więc czemu tak cię boli ten temat?

" Mnie chodzi o hipokryzję mężczyzn, względem całej tej sytuacji." nie - to nie hipokryzja - to twoja dziecinnosc! rzadko to sa ci sami mezczyzni , zwykle ci ktorzy maja potrzebe opieki opiekuja sie zarowno sisotrzencami, wnukami jak im nie przesdkadza dziecko partnerki, moja przyjaciolka jest tego najlepszym dowodem - po rozwodzie zostala z dzieckiem i jej obecny narzeczony rzucil dla niej poprzednia dzieczyne z ktora byl 6 lat i zwiazal sie z moja kolezanka, dziecko ktotego nie jest biologicznym ojcem, aojcem w ogole, nigdy nie stanowiulo dla niego problemu "A to że z samotną matką nie ma się co wiązac, że nikt nie chce byc ojcem dla cudzego dziecka" patrz powyzej;) natomiast sa kobiety z ktorymi okresleni mezczyzni sie nie wiaza i juz;) " a lepiej poszukali by sobie jakiejś kobiety która sama boryka się z samotnym macierzyństwem." a zadalas sobie kolezanko majaca problemy z analitycznym mysleniem - dla kogo by tak bylo lepiej??????;-))) bo ja np. - i jak sie okazuje owi mezczyzni - wcale nie uwazam ze tak byloby lepiej. na to narzekaja i stekaja jedynie laski - ktore zafundowaly sobie dziecko - a teraz zaden facet nie chce sie z nimi wiazac iwiec marudza ze moze chociaz bezplodni "powinni" ;-))))))) doprawdy zalosne;-)

"ja jestem samotną matką, po rozwodzie i mam w dupie wasze puste gadanie. Jak mnie życie wkurzy to zapakuje małego do tatusia, niech sam chowa a sama pójdę w cug udowodnić, że życie na swój smaczek Raz dziewczynka, raz chlopaczek.... a jak!!!" nastepna naiwna;-))) ja uwazam ze zabawa przede wszyskim wiec popieram twoj pomysl - tylko co mnie obchodzi zco zrobisz ze swoim dzieckiem?;-) a zapakuj go gdzie chcesz, mi tam obojetne ;-))

Gość //////////////////////
ale niech cie nie interesuje coś co do ciebie nie nalezy. Również nie powinnaś się wypowiadać nie mając rzeczowej ugruntowanej wiedzy na powyższy temat. Pieprzycie trzy po trzy jednym słowem a zwykle najgłośniej ryczy krowa, ktora mało mleka daje.

Gość bo my mężczyźni patrząc na
swoje dzieci/wnuki liczymy że podłużą nasz gatunek.

Gość ja sobie jakoś nie wyobrażam
No bo dziecko corki byloby moim wnukiem, a dziecko mojej partnerki byloby tylko dzieckiem mojej partnerki calkowicie ze mna niespokrewnione.

Gość shit po co mi nick
bardzo często jest tak że ojczym staje się dla dziecka o wiele ważniejszy niż byle jaki biologiczny ojciec i kocha go nad życie i często jest tak że ojczym kocha nie swoje dziecko jakby było jego ale ja mówię o prawdziwych facetach co WY możecie o tym wiedzieć

z doswiadczenia wokolo widze - ze jak facet naprawde kocha kobiete to prawie automatycznie kocha takze jej dziecko, ale jesli facet dopiero poznaje kobiety - to rzadko ktory decyduje sie na zwiazek z samotna matka -i wybiera bardziej beztroskie opcje;-) no chyba ze owa samotna matka jest naprawde wyjatkowa pod jakims wzgldem dla niego;-) obydwa przypadki sa jak dla mnie prawdziwie meskie;-) podbnie kobieta woli mezczyzne bez dziecka - ale jak mezczyzna tego wart to woli i takiego z dzieckiem od wolnego , jest takie przyslowie lepszy 10-letni mercedes niz nowy fiat;-)

nbie denerwuj sie tak;-)) odsapnij i bedzie lepiej;-) ty myslisz chyba sytuacje zyciowa z wykonywana profesja;-)) a frajerow szukaja wszyscy nie tylko samotne matki, i nie tylko kobiety, czyz nie?;-)) frajer zawsze w cenie

Gość RoR gdzies ty sie podziewala
gdzie ty te posty nastukalas ? :D;):D:D

Gość dhrhhf
Bo wnuk to wnuk! - potomek A pasierb to pasierb! - obcy

Gość głupie porównanie........
:D :D :D

Gość głupie porównanie........
czyli ojciec bzyka corke :D

Gość to czemu kobiety
nie chcą samotnych wdowców z dziećmi a dziecko syna uznają za wnusia, nawet jak matka pójdzie w tango? :classic_cool: