Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gruchaweczka

ciąża po tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość mama po CC
brałam yasmin 4 lata. odstawiłam i zaszłam w pierwszym cyklu. moja córeczka ma 5 miesięcy i jest zdrowa :) doktor mówił tak- jeśli bierzemy tabletki antykoncepcyjne, to wprowadzamy jajniki w "stan uśpienia", czyli będą nam dłużej służyły. w dzisiejszych talbetkach nie ma dużej dawki hormonów, więc spokojnie można się starać od razu, a kto ma problemy z zajściem w ciążę, to nie wina tabletek, po prostu taki organizm. po odstawieniu jajniki są bardziej "nakręcone" i jest większa szansa na to, że szybko zajdziemy. Aha- ciąża bliźniacza po odstawieniu to mit ;)

ja wiem ze bredze ale wy za bardzo chcecie miec te dzieci. Jak sie tak mocno pragnie to sie czasem cos w organizmie blokuje i lipa.Luzu wiecej dziewczyny.Co beje to beje :) Moja pierwsza ciaza o dwa lata wspolzycia i nic.Lekarze szpitale.Okzało sie ze ja zdrowa a maz ma klopoty i to powazne.Raczej szans nam nie dawali.Bral owszem leki ale zle sie po nich czul i odstawil.Stwierdzilismy ze na razie dajemy sobie luz.Ja probowałam meza przekonywac do adopcji ale tak powolutku.Az tu kiedys siedze sobie przed tv i nagle spostrzegłam ze zjadłam juz 2kg mandarynek.Tak dla hecy mowie ze chyba w ciazy jestem bo mam straszna ochote na kwasne.Maz sie smial. Rano kupilam tez i zrobilam,Była niedziela.Nie umialam go odczytac z warazenia.Oczywiscie okazało sie ze jestem w ciazy. Wiecej luzu!!!!! to na prawde pomaga.:)

mnie to denerwuje gadanie luidzi którzy nie maja pojęcia po co sa tabletki i jak działają, do mnie tez parę osób mówiło że truje się chemią i po co ja to robię. A tabsy dużo mi pomogły przy moim PCOS bo jak na początku choroby (po diagnoznie) moje jajniki były w złym stanie tak teraz po tylu latach brania tabletek wygladają juz bez porównania lepiej. łapa dużo osób tak twierdzi że jak się bardzo czlowiek spina i az za bardzo chce to jakoś nie wychodzi. Sama mam przykłady wśród znajomych. Ja staram się nastawić że u mnie te objawy co mam spowodowane są odstawieniem tabsów a jak będę w ciąży to się mile zaskocze:)

To chyba prawda z tym spinaniem się :/. My możemy sobie wmawiać, że tak nie jest, ale w podświadomości gdzieś mamy zakodowane, że może będzie z tego dziecko. A najprościej, co w tym przypadku jednak nie przychodzi łatwo, byłoby sobie odpuścić.:/

Hej dziewczyny, jak tam u Was? gruchaweczko, widzisz ja na ten brak sluzu zaczelam brac wiesiolek - juz trzeci cykl, dopiero teraz zauwazam mala poprawe. Dziewczyny na innych forach pisza ze naprawde polepsza sluz. Moze sama sprobuj. Bierzemy od 1go dnia miesiaczki do owulacji. U mnie dzis 22dc - oj jeszcze musze tydzien czekac i zobaczymy co to tam sie dzieje :) A jak u Was?

Gruchaweczka, no to przykro mi, moze faktycznie Ci sie to wszystko poprzesowalo - tak to bywa po tabletkach. A moze zrob badanie krwi zeby na 100% wykluczyc ciaze? A mierzylas temperature kiedys? moze sprobuj od nastepnego cyklu, troche to ulatwia sprawe. albo testy owulacyjne. U mnie dzis 24dc - w piatek powinnam dostac okres, oby nie przyszedl. Z dolegliwosci to jedynie bol brzucha jak na miesiaczke co jakis czas mocniej, lub slabiej boli i metaliczny smak w ustach od kilku dni. Poczekamy, zobaczymy.

ally tempke mierze dopiero od jakichś paru dni - utrzymuje się w granicach 36,9 - 37,2 z tendencją spadkową dziś rano miałam 36,9 także @ może się zbliżać. Czy taka temp mogę uważać za wysoką czy nie? wiem że żeby mieć rozeznanie muszę regularnie cały cykl mierzyć ale tak się zastanawiam. No nic czekam do piątku jak @ nie przyjdzie to zrobię dla pewności test i lecę do lekarza się poradzić. A za Ciebie bardzo mocno trzymam kciuki i liczę że dasz znać czy się udało:D

Taka temperatura to dosc wysoka, to dobrze, oznacza ze owulacja byla. Od nastepnego cyklu tez sobie mierz, bedzie prosciej trafic w dzien :P Ja oczywiscie dam znac jak juz bede cos wiedziala. Caly czas mam wrazenie ze okres przyjdzie, no ale nadzieje tez mam ze nie. :D

Dziś dalej brak @, już 5 dni mi się spóźnia. Temp 36,9 do tego cały czas objawy jakbym miała dostać @ już nie wiem o co kaman:P

Przetestuj jeszcze raz, czasami test zrobiony w dniu miesiaczki moze wyjsc negatywnie. Ja wlasnie sie dowiedzialam ze kolezanka jest w ciazy. ZXrobila dzis test - 11 dni po terminie miesiaczki. kreska wyszla baaaardzo blada, ale jest. A wczesniejsze testy w dniu miesiaczki - negatywny, 3 dni po - negatywny i teraz dopiero ten.

Wiesz, myślę że przetestuje się w piątek, poczekam jeszcze trochę choć wiem że mimo tego iż chce myśleć racjonalnie, z każdym dniem jak @ nie będzie, będę miała większą iskierkę nadziei:P Zobaczymy:) Dzięki że zaglądasz:*

ally mam pytanko. Twoim zdaniem lepiej wskazuje termometr elektryczny czy rtęciowy?? coś mnie dzisiaj rano tknęło i zmierzyłam sobie najpierw elektrycznym - nadal temp 36,9 natomiast rtęciowy pokazał mi 37,05. Jakby na to nie patrzeć jest 1,5 stopnia różnicy i nie wiem w końcu:(

Rteciowy najlepszy, kazdy Ci to powie. Ja tez uzytwam tylko rteciowego i taki mi tez zalecil moj gin uzywac. Jak tam sytuacja u Ciebie? U mnie 28dc i nadal nie ma malpy, mam metaliczny smak w ustach i dziwne bole w podbrzuszu, temeratura rano w pochwie 36.95. Okres powinien dzis przyjsc... Oby go nie bylo! A jak tam sytuacja u Ciebie?

Miałam wszystkie objawy ciąży łącznie z brakiem @ testy domowe wychodziły negatywnie więc w końcu zrobiłam betę - ciąży niema. Mam totalną rozpierduchę w organizmie a co najlepsze skacze mi temp - wczoraj 37.0 dzis już 37.1. Nie wiem o co kaman, może to bardzooo opóźniona owulacja no bo skoro nie ciąża. Chyba że jakieś zapalenie albo coś jeszcze innego bo cały czas czuje jajniki a szczególnie lewy mnie kuje. W środę mam wizytę u gina zobaczymy co on mi powie na ten temat. A co do termometru to mierze dwoma:)

Gość gośka_20
cześć! mam taką dziwna sprawę. Biorę tabletki antykoncepcyjne regularnie, nie pominęłam żadnej a jestem na nich już 5 miesięcy. Tylko, że tym razem w czasie przerwy i po niej nie pojawił mi się okres.. kochałam się z chłopakiem w grudniu, rano mam mdłości, dziwne uczucie w brzuchu, zawroty głowy... Czy to możliwe, że zaszłam w ciążę? wiem, że raczej nie jesteście ginekologami ale może wiecie coś więcej ode mnie.

Gość zdzzziwionna
Dwa takie same tematy o tej samej porze... Hmmm

hej dziewczyny doloacze sie do was ja juz na kwiecien bedzie rok jak sie staram o druga dzidzie i pki co nic leczylam prolaktyne bo maialam wysoka,bralam bromergon i nic to nie dalo lekarz zasugerwoal mi ostatnio ze jedna z metod leczenia nieplodnosci sa wlasnie tabletki anty.i tak odstawilam bromergon(bo wlasciwie mi sie juz skonczyl)i biore juz 3 tabletke,powiedzcie moze ktoras brala wczesniej tabletki aby wlasnie zajsc w ciaze jak dlugo je brala ja mysle o 2 miesiacach,jak myslicie wystarczy tyle??

Gość Marysiunia
Czesc , mam pytanie : odstawilam tabletki anty poniewaz chce z przyszlym mezem miec dziecko. Odstawilam 2,3 tyg temu ... Dzisiaj zrobilam test i wyszedl ujemny brak ciazy ; (( jestem poprostu załamana ... od czasu do czasu bola mnie sutki ... Czy moge byc w ciazy ? moze zrobilam za szybko test ; ( pomozcie ... !

Test zrobiony dużo za wcześnie jeżeli 3 tygodnie temu odstawiłeś tabletki to jesteś w około 20 dniu cyklu...

Gość Marysiunia
ale jest mozliwosc ze moglam zajsc?

"Dobrej jakości ludzka spema" przeciśnie się tam gdzie należy nawet od razu po odstawieniu tabletek. http://seksbaza.com Wiem to z własnego doświadczenia, dzisiaj maleństwo ma 7 miesięcy:))

Gość paula840
Witam odstawiłam tabletki anty 4 miesiące temu staramy się z mężem o dzieckookresy mam nieregularne ale co miesiąc nie mogę wyliczyć dni płodnych .Czy to ma znaczenie na zajście w ciążę dni płodne?

Gość bobomania
Witam..! Kobitki przez prawie 2 lata brałam tabletki anty w lipcu skończyłam ostatnie opakowanie z racji tego, że zaczynamy z partnerem starania o dzidzię, dostałam plamienie z odstawienia. kolejna miesiączka po 31 dniach przyszła co do chwiluni. Dziś jest 40 dzień cyklu, a kolejnego okresu ani widu ani słychu :) Zaobserwowałam powiększenie piersi i żyłki na piersiach oraz na brzuchu przy kościach biodrowych, czasami czuję też mrowienie sutków.. kilka dni temu strasznie źle się czułam, bolała mnie głowa i byłam strasznie senna. dodam, że robiłam już testy w dniu kiedy powinnam dostać okres, kilka dni później i dziś w 40 dc wszystkie wychodziły negatywne. Czy mogę podejrzewać ciąże, czy po prostu coś mi się pokićkało przez branie tabletek ?

Gość gość
Po antykoncepcji mogą być bliźniaki lub więcej bobasów.

Gość przyszlamama23
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa i mam pytanie do tych dziewczyn ktorym udalo sie zajsc w ciaze zaraz po odstawieniu tabletek czyli w pierwszym cyklu czy nie szkodzi to dziecku i czy nie ma problemu z ustaleniem terminu porodu?