Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamotanagłupiutka

proszę o pomoc - sprzedawałyście ciuchy na allegro???!!!

Polecane posty

Gość zamotanagłupiutka

Tak,wiem...tam jest wszystko opisane.Widocznie jestem wyjątkowo tępa bo ni w ząb nie kumam tych opłat.Chcę sprzedać trochę ciuchów po dzieciakach.Rozumiem,że będzie jakaś opłata za wystawienie,za miniaturkę no i potem prowizja od ewentualnej sprzedaży...tak?Tylko powiedzmy,że ja chcę to dziś wystawić....kiedy i w jaki sposób mam wnieść te opłaty?no i co jeśli nie sprzedam?

Gość harsh is dead
opłaty za wystawienie, miniaturkę i dodatkowe zdjęcia są naliczane automatycznie, jak ci się uzbiera kwota określona w regulaminie Allegro (kiedyś to było 10 PLN, jak jest teraz, nie wiem) to dostajesz maila od Allegro z przypomnieniem o zapłacie i numerem konta, na który masz wpłacić podaną kwotę. Jeśli coś sprzedasz, do tej kwoty automatycznie doliczona jest prowizja za sprzedaż (grosze). i tyle.

Gość rachunek wystawia ci dopiero
po jakims czasie. Nie pamietam dokladnie, chyba jak przekroczysz 10zl za wszytskie wystawione rzeczy (moglo sie cos zmienic, bo juz dawno nie korzystalam z Allegro). Zaplacisz pozniej przelewem na ich konto. Jesli nie sprzedasz ciuchow, to zaplacisz tylko za wystawienie przedmiotu i np. miniaturke zdjecia (naliczone od razu przy wysatwieniu przedmiotu). Nie bedzie juz prowizji od sprzadazy. Ile masz do zaplaty bedziesz miala w zakladce platnosci czy jakos tak. Jesli kwota bedzie na zielono to znaczy, ze nie musisz jeszcze tego im placic. Jesli na czerwono no to czas na uregulowanie naleznosci. Mam nadzieje, ze troche ci rozjasnilam sytuacje.

Gość zamotanagłupiutka
aaaa....no dzięki serdeczne:)Dżizz....trochę techniki i się gubię:/ Czyli nie muszę im natychmiast 50 gr przesyłać?:D

Gość harsh is dead
nie, wpłacasz dopiero po otrzymaniu "rachunku" na maila.