Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Halogenka

Cykl,dni płodne, niepłodne .. aaa

Polecane posty

Gość Halogenka

Hej. Laski mam takie durne troszke pytanie. Ale cóż , myślę że któraś mi to szybko wyjaśni, otóż.. gubię się w tych wszystkich dniach płodnych i nieplodnych i kiedy jest owulacja.. Nigdy nie mogę się połapać. PRZEDSTAWIŁABYM TUTAJ KAWAŁEK Z MOICH ZAPISKÓW OD KIEDY DO KIEDY MIESIĄCZKI U MNIE TRWAJĄ , CZY KTÓRAŚ Z WAS MOGLABY MI POWIEDZIEĆ MNIEJ WIĘCEJ KIEDY WYPADAJĄ MI DNI PŁODNE I NIEPŁODNE? 24 KWIECIEŃ 2010. - 1 MAJA 2010. 24 MAJA 2010. - 30 MAJA 2010. 18 CZERWIEC 2010. - 25 CZERWIEC 2010. 13 LIPIEC 2010. - 19 LIPIEC 2010. 14 SIERPIEŃ 2010. - 20 SIERPIEŃ 2010. tutaj poronienie . 30 PAŹDZIERNIK 2010. - 5 LISTOPAD 2010. 29 LISTOPAD - 5 GRUDZIEŃ 2010. 28 GRUDNIA 2010. - 4 STYCZNIA 2011

Gość Halogenka
tZN. Jak mi w styczniu 2011 wypadały te dni płodne i niepłodne. I jak z ta owulacją... ??

Gość hahihihahahs
to sobie poczytaj to bedzies wiedziala wypad

Gość Halogenka
Co wypad? Nie musisz tu włazić jak ci nie pasuje coś. Czekałam na kogoś kto zechce pomóc :)

Gość oblicz tak
pierwszy dzien miesiaczki to pierwszy dzien cyklu. Przy cyklu 28 dniowym owulacja wypada w polowie, czyli miedzy 12 a 14 dniem. Dla bezpieczenstwa dodaj dwie doby (tyle zyje jajeczko), czyli dni nieplodne powinny byc od 17 dnia cyklu. Oczywiscie jezeli nic sie nie stanie, nie przeziebisz sie, nie wyjedziesz daleko itp., Dni po miesiaczce sa watpliwe, poniewaz mimo, ze do owulacji jeszcze jest kilka dni, to plemniki w drogach rodnych kobiety moga przezyc do 7 dni, wiec do dni plodnych doczekaja... Zamiast tzw.metod naturalnych zawsze mozna zabezpieczyc sie gumka lub hormonalnie, co uwazam za o wiele lepsze, niz powyzszy kalendarzyk...

Gość oblicz tak
o, prosze, kolezanka wyzej dala Ci linka do sciagi :) metody naturalne sa dobre dla poznania rytmu wlasnego ciala lub planowaniu potomstwa. Co do antykoncepcji wole nie ryzykowac w ten sposob...

Gość czipsy z Biedronki
Zgodnie z kalkulatorem podanym powyżej dzisiaj mam dzień płodny. Na 100% nie mam. Skąd wiem? Na podstawie pomiarów temperatury i obserwacji śluzu i na tym etapie mojego cyklu nie pomylę się. Co innego przed owu, wtedy można domniemywać. Zresztą tam podają baaaardzo duży przedział czasowy dni płodnych, a w rzeczywistości jest to krótki okres. No, przyjmuje się, że ok.tygodnia.

Gość Halogenka
Dziękuję bardzo ;)) Ja nie stosuje kalendarzyka. Zabezpieczam się prezerwatywami. Te zapiski robie w razie wizyt u lekarza, żeby widzieć kiedy , co i jak ;dd

Gość czipsy z Biedronki
Np. NPR to nie kalendarzyk, tylko metoda termiczno-objawowa :)