Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anastazja1990

Stosunek przerywany

Polecane posty

Gość Anastazja1990

Jestem ciekawa czy któraś z was zaszła w ciąże przez stosunek przerywany lub może ktoś zna taka osobę :P

Gość motylica kolorowa
a co ksiązke piszesz

Gość Anastazja1990
Nie...po prostu jestem ciekawa

Gość ja jestem dzieckiem tak
poczetym :-D jak i zapewne co drugie z lat '70 i '80 ;-)

Gość Anastazja1990
No prosze:)

Gość rud
5 miesięcy mojej głupoty i seks bez żadnego zabezpieczenia - minimum raz dziennie a często... częściej :D (cudowne początki związku). Nie zaszłam, chociaż co miesiąc czekałam na okres z duszą na ramieniu... Zazwyczaj złośliwie się spóźnial kilka dni. Żeby wpaść w ten sposób trzeba, z tego co wiem, uprawiać seks dwa razy... Za drugim razem plemniczki, które nie wyszły z resztą mogą wyplynąć z płynem przedejakulacyjnym i wtedy może dojść do zapłodnienia. No i nie może być dlugiej przerwy między stosunkami. No i facet nie może sikać w tej przerwie. Plemniki występujące w płynie przedejakulacyjnym są słabe i raczej niezdolne do zapłodnienia czegokolwiek. Tak czy inaczej - zabezpieczajcie się :D Nie ma co stresować siebie i partnerów :)

Gość Anastazja1990
Dokładnie tak jak piszesz rud:D

Gość Firankla
Ja kochałam się w dni płodne przerywanym i nie wpadłam... na szczescie! Ale za duzo nerwow mnie to kosztowalo... odradzam.

Gość gdhsavdjsa
ja stosowałam tą metodę przez 6 lat, zarówno w dni płodne jak i niepłodne i nie wpadliśmy:) A z płodnoscią chyba nie mamy problemów bo w listopadzie postanowiliśmy zrobić sobie prezent-pierwsza próba i się udało:D teraz czekam na dzidziusia:D Nie polecam jeśli oboje macie po 20 lat i ewentualna wpadka byłaby problemem. Tym bardziej, że tak młody partner może na czas nie zapanować nad sobą:P

Gość pannadominator
Preejakulat - (...) Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 roku na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem Davida Resnicka potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe. Mimo to niektórzy specjaliści zajmujący się edukacją seksualną i tematyką planowania rodziny ostrzegają, że nawet jeśli stosunek seksualny nie zakończy się wytryskiem, może stanowić ryzyko ciąży źródło: wiki ;)