Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozostała

Wizyta u intenisty a problemy psychiczne.

Polecane posty

Gość pozostała

Na wizytę u psychiatry czeka się w moim mieście około 2, 3 miesiące. Czy jeżeli bym poszła do internisty i opowiedziała dokładnie w jakim jestem stanie to zapisałby mi jakieś leki? Czy raczej by mnie zbył, w ogóle bez słuchania, bo przecież od tego jest specjalista? Jakie jest Wasze zdanie?

Gość dolarroles
ja byłam wczoraj i powiedziałam o swoiich bolączkach, a lekarz bez problemu zapisał mi leki i powiedział, że chciałby abym skonsultowała się z psychiatrą.

Gość pewnie zależy jakie to problem
ja swego czasu tez się borykałam z problemami, nabawiłam się nerwicy - poszłam do rodzinnego, bo nerwica objawiała się zaciśniętym gardłem, dusznościami, więc nie wiedziałam, co mi jest. Lekarka była super - wysłuchała mnie jak najlepszy terapeuta, przepisała coś i pomogło. I za każdym razem, kiedy do niej szłam - mogłam jeszcze dodatkowo pogadać. Gdy odeszła z naszej przychodni - odeszło też większość jej pacjentów - czyli nie tylko dla mnie była taka wyrozumiała. Jeśli masz zaufanie do swojego lekarza - to spróbuj. Jeśli problem bedzie go przerastał - to powinien ci powiedzieć.

Gość pozostała
Ale byłaś już wcześniej u psychiatry czy nigdy? Czy prosiłaś o leki czy sam lekarz ci je przepisał?

Gość pozostała
Podejrzewam u siebie depresję i fobię społeczną. Mam myśli samobójcze. Czy w ogóle leki mają tu jakiś sens?

Gość dolarroles
nigdy u psychiatry nie bylam, powiedzialam internistce, że mam problemy ze snem i zaburzenia apetytu, a ona sama zapisała mi leki, jedynie nadmieniła, że dobrze byloby iść do specjalisty

Gość 9899899
Ja poszłam do ośrodka gdzie udzielają pomocy w takich sytuacjach. Od razu miałam spotkanie z terapeutą który wysłuchał moich problemów, po czym w tym samym ośrodku na drugi dzień miałam spotkanie z psychiatrą, który przepisał leki.

Gość pozostała
Fajnie że miałaś taką możliwość, jeszcze te błyskawiczne terminy...pozazdrościć.

Gość dolarroles
zamierzam pojść na tę konsultację ciekawe kiedy termin spotkania?

Gość pozostała
A z jakiego miasta jesteś?

Gość dolarroles
jestem z trójmiasta