Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Micheallo

małe obawy....

Polecane posty

Gość Micheallo

Czesc Wam!!Smile Otoż chciałbym wam opisać moją sytuacje. Moja dziewczyna przez 10 miesiecy stosowala antykoncepcje hormonalna - NuvaRing. Kazdy jej cykl trwa 28-30 dni ( w wiekszosci jednak 28, ale jak mowie zdarzały się i cykle 30 dniowe ). Krwawienie z odstawienia następowało zawsze co do dnia. Jednak ostatnio stwierdziłą, że chce zrobic sobie przerwe. Ostatnie krwawienie z odstawienia nastąpiło 24 grudnia i trwało 4-5 dni ( dosyć długo w jej przypadku). Od tamtego czasu nie stosuje ( ona) zadnej antykoncepcji. Uprawialismy seks bez zabezpieczenia ( dwa, trzy razy) w okolicach 1-3 stycznia, potem tylko z gumka. Za kazdym jednak razem kiedy uprawialismy seks bez zabezpieczenia, czulem, ze do mojego orgazmu jeszcze spoooro brakuje, i tak tez bylo( jedynie raz miedzy orgazmem a wyjsciem z niej bylo jakies 4 sekundy...jednak to było chyba już w 2 fazie cyklu). Cykl przebiegal normalnie. Dzis jest 30 dzień cyklu, a miesiączki nadal nie ma. Niecałe 10 dni temu zaczął jej się PMS Razz i rzeczywiście objawy PMS były takie jak zawsze (rozdreażnienie, zmiany nastroju, chętka na słodkie- która nota bene trwa do chwili obecnej ), jednak PMS się skończyl, nie trwał jak zawsze, do 1. dnia krwawienia. Od środy boli ją krzyż, w czwartek leciutko podbrzusze, piątek natomiast w ciągu dnia krzyż, wieczorem mooocno podbrzusze( aż zrobiła sobie termofor), i dziś rano też. Od paru dni ma śluż mleczny, gęsty, biały, nie dużo, ale ma, posmak kwaśny, natomiast dzisiaj było prawie zupełnie sucho, ew lekko lepko. W trakcie trwania cyklu znacznie powiększyły jej sie piersi( nie tak jak wtedy, gdy używała NuvaRing). Martwi mnie to, iż nadal miesiączka nie wystąpiła... ona oczywiście zupełnie się nie martwi tym, i uważa że pewnie dzisiaj nastąpi okres ( kiedy nie używała anty. hormonalnej miała cykle, jak mówi, do 34 dni czasem, ale to daaawno było) Bóle są, a ani śladu miesiączki. Kiedy dzisiaj uprawialiśmy sex oralny ( wczoraj też) czułem, wczoraj, taki lekko metaliczny smak/zapach coś w stylu krwi, dzisiaj troszke bardziej. Do tego stopnia jestem przejęty, że zaczynam się rozczytywać czy może po ułożeniu szyjki macicy można coś stwierdzić, czy nie ( w środe była wyczuwalna, twarda, i chyba nisko, natomiast wczoraj była daleeko, tzn dosyć głęboko, i nie jestem pewien czy do końca twarda..) w każdym razie nie wiem czy wszystko przebiega jak powinno czy może już coś sugeruje ciąże.... P.S. Przepraszam za lekki chaos w mojej wypowiedzi

Gość kolalok
Pisze w tym temacie m.in dlatego ze biorę tabletki anty. od kilku dni dosyć kiepsko sie czuje. zaczęło sie tak nagle, złe samopoczucie, mdlosci i raz zwymiotowalam (nie jedzeniem, tylko taka "wydzielina", "ślina"). do dziś dziwnie się czuję. Bolą mnie delikatnie plecy w okolicy lędźwiowej, mdli mnie (bez wymiotów). ogólnie jestem zmęczona tym stanem. Poza tym nie boli mnie brzuch, wątroba, czy tam wyrostek.

Gość to może być..
więc tak, jestem kobietą, również brałam tabletki, długo po tym jak przestałam je brać bo musialam to jednak mialam bardzo regularne cykle, az do momentu kiedy nie zaszłam w ciaze bo wiadomo.. Z objawow ciazowych mialam gestą wydzielnę z pochwy, zdarzały się różowawe plamienia, strasznie czulam metaliczny smak w ustach, nadmiar sliny, a brzuch bolal mnie typowo jak na okres. Zrobilam test i dwie kreseczki. Przekonaj swoja zeby rowniez zrobila test i wtedy bedzie jasna sytuacja, lub wybierz sie z nia do ginekologa.

Gość zyjacasuka
a macie ślub ? seks przedmalzenski nie dozwolony członkom Kosciola Katolickiego, no chyba ze macie oboje rozdwojenie jazni, to przepraszam