Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcąca_sie_zwolnic

pracownicy chcą się zwolnić

Polecane posty

Gość chcąca_sie_zwolnic

Cześć od jakiegos czasu sytuacja w mojej firmie jest taka sobie. pracuje nas w sumie 6 osób. Wiem, że 2 osoby prócz mnie w najblizszym czasie planują złozyc wypowiedzenie (propozycja pracy u konkurencji) - czy pracodawca moze poczynic jakies działania w zwiazku z tym, ze pracownicy chca sie zwolnic? istnieje duze prawdopodobienstwo ze bedą nas chcieli na sile trzymac do konca czasów wypowiedzeń - w koncu chce odejść pół załogi - ale czy grozi nam cos pozatym? kolezanka ma 3 miesiace wypowiedzenia, ja miesiac, kolega 2tygodnie.

na siłę was nie może pracodawca trzymać ... w umowie masz okres wypowiedzenia tak więc nie grozi wam nic

Gość chcąca_sie_zwolnic
rozmawiamy ze soba w pracy i generalnie cala nasza 3jka ma obawy, ze szefostwo sie mocno wkurzy,jak sie zdarzy tak ze wlasciwie z dnia na dzien pol firmy bedzie chcialo sie zwolnic... MIELI DOBRYCH PRACOWNIKÓW - PYK - NIE MAJĄ... tego sie obawiamy, czy np. pracodawcy mają jakis "pakiet kryzysowy" na takie sytuacje :)

Gość sosek
gdzie i jaka to firma bo ja sie zatrudnie :D

Gość Motylki
Dawaj adres firmy, ja chętnie zatrudnię się tam :D Pracodawca może was ''trzymać'' tylko przez okres wypowiedzenia, tzn nie zgodzić się na porozumienie stron i odejście z dnia na dzień np jutro. Po okresie wypowiedzenia nie zmusi was do pracy. W ostateczności gdyby waliło się i paliło ;) a pracodawca nadal upiera się przy ustawowym okresie wypowiedzenia możecie porzucić pracę. Tylko w papierach będzie już to odnotowane :(