Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaremma

mam 16 lat.za 9 miesiecy urodze dziecko

Polecane posty

finansowo na pewno. gorzej z pomoca przy dziecku, bo mieszkaja ok 30 km dalej. ale mam nadzieje ze na poczatku mama bedzie przyjezdzac..

Gość AHAHAHAHAHIHIHIHIHHAHHAHAH
zaJECIE CO 2 TYGODNIE ZARABIA 2 TYSIACE BUAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH CHYBA JAKOS STRIPTIZER

Gość hihihi :PP
nie lepiej by bylo po prostu - a Ty w ciazy jestes czy juz masz dzidzie?? :)

zarabia, pracuje na budowie. oj widze ze ktos tu jest strasznie zazdrosny o wszystko - nie uklada sie w zyciu?

hej witaj w klubie .. ja spodziewam sie dziecka za 8 miesiecy , moje zycie rozpadlo sie na dobre w tydzien od kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy .. niestety... :(

Gość nie lepiej by bylo po prostu
sorry, ale 500zl przy malym dziecku to jest tyle, co nic. na pewno lepsze te 2tys niz gdyby w ogole nie pracowal, ale nie nastawiaj sie, ze te pieniadze wam wystarcza calkowicie - pomoc rodzicow sie przyda. koniecznie pogadaj z rodzicami, na poczatku pewnie beda krzyczec, miec pretensje o wszystko, ale minie im, zobaczysz. na pewno bedzie gorszy dym, gdy bedziesz zwlekac, a oni dowiedza sie, jak bedziesz juz z wielkim brzuchem latac... dobrze by bylo tez za jakis czas przedstawic swoja sytuacje w szkole - nie rezygnuj z niej, dogadaj sie z nauczycielami, zebys mogla zaliczac wszystko w dogodnym dla ciebie terminie, zeby nie robili problemow z nieobecnosciami...

Gość hihihi :PP
weronikaaa123 - a czemu?? przeciez dziecko to nie koniec swiata

ani jedno, ani drugie, ale moja przyjaciolka byla w podobnej sytuacji, a teraz sasiadka z naprzeciwka - sama przez to nie przechodzilam, ale mniej wiecej mam juz male rozeznanie w tej sprawie ;)

ze szkola raczej nie bedzie problemow bo duzo jest u nas w ciazy i wyrabiaja. uwazam ze za 2000 + 2000 od rodzicow ktore dostaje od rodzicow miesiecznie wystarczy. wozki i ciuchy dostane od kuzynki juz z nia rozmawialam. we wtorek pojedziemy do rodzicow im powiedziec. chyba tego nie wykrztusze.

no 2000 na miesiac to durzo ? mało jeszcze do tego dziecko.......

Gość ALE SIE USMIALAM JAK NIGDY
duzo jest u nas w ciązy dobre HAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAHHAHAHHAHAHAHHA WYRABIAJA SA NA UTRZYMANIU RODZICOW WYRABIAJA DOBRE

ja odrazu prosto z mostu im bym powiedziała , szybko i zwiezle..

hhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaa.....

no wyrabiaja wwyrabiaja. hm place 550 miesiecznie za mieszkanie, male takie 2 pokoje, przedpokoj , kuchnia mala. wynajete mam od mamy kolezanki, tzn moja mama jest tu tez zameldowana, bo z tego co wiem to nie moge sama mieszkac jeszcze. to mieszkanie na samej gorze, ze strychu zrobione. co miesiac na konto przesylaja mi rodzice 2000 - z tego 550 mieszkanie, 30 telefon,60 internet, 300 zl jedzenie, 300 przyjemnosci z ktorych teraz zrezygnuje (kino itd. ) reszte odkladam, sama kupuje zeszyty, place ubezpieczenie w szkole, komitet itd. no po prostu musze sie w tym wymiescic. zazwyczaj okolo 500 mi zostaje, teraz zacisne pasa i zostanie wiecej.

wozek i ciuszki odpadaja, ale pamietaj o pieluchach, kosmetykach, zabawkach, ewentualnie lekach - oby nie, ale wszystko sie moze zdarzyc. do tego jeszcze twoj lekarz, porod, a oprocz tego wy tez musicie z czegos zyc, cos jesc i gdzies mieszkac, wiec za te pieniadze nie bedziecie szalec. mowie to, nie po to, zeby cie straszyc, tylko zebys pamietala, ze zycie to nie bajka....

poczkajcie bo czegos nie rozumiem, uwazacie ze za 2000 nie da sie dzziecka utrzymac? myslalam ze sie da. moja ciotka ma dwojke malych blizniakow, maz zarabia 2500 i zyja jakos.

NO AUTORKA CHE SIE ZABAWIC W RODZINKE MAUSIA TATUS I DZIDZIUS:D dostaniesz w dupe od zycia to sie odechce hahaha

ja wiem o tym ze sie za to nie poszaleje. ja nie chce od rodzicow bonusow bo bede miala dziecko. niech mi daja ciagle te 2000 i dam rade no musze wyjscia nie mam .

kochana ty jeszcze iwelu rzeczy nie wiesz hahahahaha

a daleczego rodzice ci maja az 2 tysiace dawac? jestes przeciez dosrosla nie jak dziecko sobie umilas dac zrboci to odpowiadaj za siebie jestes wkoncu dorosla nie prawdaz?

jak zadbam o siebie i swoje dziecko to bede szczesliwa. wspolczuje ci ze dostalas kopa od zycia, ale nie zycz tego komus, sprawia ci to przyjemnosc? nie bede sie w nic bawic. do kurwy zrobilam se dziecko, to teraz mam matce je pod nos dac? :O moze ty bys tak zrobila, ale niektorzy biora odpowiedzialnosc za swoje dawanie :O i nie mysl ze mam sie za swieta.

ZYCIE TO NIE BAJKA

hi hi hi hi wuzek teraz to dziecku trzeba odrazu kupić samochód i wykupic autokasko

nie nie jestem. gdzie jest napisane ze tylko dorosli moga miec dzieci? rodzice od pol roku regularnie mi daja 2000 zl. wiec wiesz :O zazdrosc cie zzera? moze i duzo nie wiem, z czassem sie naucze. nie martw sie o moja dupe bo mam wystarczajaco twarda i sobie nie dam po gebie napluc.

Gość blowwww
LUDZIE CZY WY TACY TĘPI JESTEŚCIE ? Koorwa przecież to podszyw jest, autorka już dawno pewnie sie załamała i nie pisze od pierwszej strony!!!!!!😠

no prawda życie to nie bajka.. wiem bo matka mnie sama z ojcem zostawiła!