Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoinformowana_22

zmiana tabletek anty w trakcie cyklu

Polecane posty

Gość niedoinformowana_22

Hej! Mam pytanie odnośnie pigułek antykoncepcyjnych. Normalnie przyjmuję Rigevidon, ale z poprzednich lat został mi jeden listek (21tab.) Diane35. Czy mogę jeden cykl zamiast Rigevidonu przyjąć Diane? W marcu kończy się data ważności i chciałabym jednak to wykorzystać.. Tylko że teraz wzięłam już 2 tabletki Rigevidonu w nowym cyklu - czy mogłabym się teraz przerzucić na Diane, wziąć 19 tab. i później w następnym cyklu wziąć 2 które zostały i wrócić do Rigevidonu? Proszę o odp. :)

raczej nie. Na ulotce Diane35 jest napisane jak zacząć je przyjmować jeżeli brało się inne - tak zacznij je przyjmować w przyszłym miesiącu, a następnie na ulotce od Rigevidon też jest to napisane jak powinnaś je zacząć przyjmować. To są dwa różne leki! oba działają antykoncepcyjnie ale są inne. W ogóle to kiepski pomysł żeby tak zmienić na jedno opakowanie - organizm bardzo tym umęczysz. Po co w ogóle to chcesz zrobić? żal Ci tego jednego opakowania?

Gość niedoinformowana_22
Nie, ale jestem za granicą i zanim wrócę do Polski skończą mi się opakowania Rigevidonu, które mam. Chciałam choć trochę przedłużyć błogi stan niepłodności :) Też uważałam to za nieco szalony pomysł, ale dziękuję za rozwianie wątpliwości :)

chyba, że tak... zastosuj się to ulotki to na pewno nie będzie problemu z działaniem tabletek :) powodzenia