Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestes sam/sama

jakie sa wg was najlepsze restauracje w Poznaniu?

Polecane posty

Gość Degenero
Również polecam italie. Moim zdaniem to bardzo dobry wybór.

Gość Degenero
Również polecam italie. Moim zdaniem to bardzo dobry wybór.

Gość Dzięki, już wiem, że nie
pójdę do Italii. Znacie coś innego z włoskim jedzeniem?

Gość Derasz
Mnie w sumie ciekawi ten ewenement wypowiadania się praktycznie tylko i wyłącznie o Italii, to naprawdę zaskakujące dla mnie, że tyle pochwał zbiera jedna restauracja.

Gość gość
e tam, Italia, ja wolę Mollini, zdecydowanie bardziej znakomita kuchnia i przyjemniejszy klimat lokalu.

Gość herbatka czerwona herbatka
wiśniowy sad Umberto Dorrian

Gość gość
A ja lubię pizzerię tivoli na os.Lecha, mają pizzę na razowym cieście, jest pyszna. Polecam :)

jest maleńka restauracyjka Filicheto. nawet fajna.

no i jak Poznań to oczywiście pod Koziołkami

Gość Martini891
Tak, na tradycyjne jedzenie do Koziołków, na włoski do Mollini a potem deser np. w kawiarni Piece of Cake;)

Gość Boczek95
Pizzeria piattobianco.pl jest wyśmienita . Jedzenie bardzo dobre otwarta całą noc 24h dowoz wszystko tak jak trzeba a i lokal jest fajnie urzadzony :D Miła obsługa samemu można skąponowac sobie pizze ASam jestem u nich gościem :D

Gość GościnnyCzlowiek
Pizzeria www.PiattoBianco.pl to najlepsza pizzeria w Poznaniu sam serdecznie także Polecam !

Gość przypadkiem
hej nie jestem z poznania ale bylam przejazdem i kuzynka zaprosila Mnie do Paparazzi.Pelen wypas obsluga na najwyzszym poziome jedzonkomega ja akurat jadlam nalesnik pokrojony na makaron ze szparagami i wielkim kawalkiem pieczonego lososia i zaplacilam 15 zl ledwo zjadlam do tego lampka wina.Sama w sobie restauracja jest gustowna;)Ale reklama ale to cala prawda;)

Gość gość
Ja z restauracji bardzo czesto odwiedzam http://www.parkrodzinka.pl/ jedzenie smaczne, miejsce do odpoczynku też jak najbardziej, ale głównie przychodze tam z dziećmi, które po prostu uwielbiają sie tam bawić a mi wygodnie bo blisko mam do domu

Gość PoznanTak
W sumie to jest kilka fajnych lokali w Poznaniu, które bardzo lubię. Chociaż w ostatnim czasie zdecydowanie najczęściej jestem w Bistro Szyperska bardzo klimatyczny lokal położony o jakieś 10-15 minut od rynku na Szyperskiej. Jedzenie bardzo smaczne i dość różnorodne więc jeśli w rodzinie są różne preferencje kulinarne to każdy znajdzie coś dla siebie i powinien być zadowolony. Ewentualnie można sobie przejrzeć ofertę na stronie http://bistroszyperska.pl/

Gość gość
Ratuszova, raczej ceny wysokie, ale plus za klimat. Polecam czerninę, więcej informacji tutaj: http://ratuszova.pl/

Gość gość
Zdecydowanie http://www.monidlo.com.pl/. To jedna z tyhc restauracji, która pielęgnuje tradycję, widać to trochę po wystroju wnętrz, ale głównie pp kuchni, Stare, dobre przepisy na typowo polskie jedzenie. Golonka, królik, pierogi… byłam tram chyba z trzy razy i zawsze swietnie wszystko podają

Gość gość
Ostatnio odkryłam Frontierę - pizzerie niedaleko Starego rynku w Poznaniu. Mają bardzo dobre, kruche ciasto i makaron - jadłem carbonarę. Wyjątkowa. Myślę, że warto tam zajrzeć.

Gość fwww
Na biznesowy lunch idealna będzie restauracja Weranda lunch & wine w Starym Browarze (http://werandafamily.com). Lokal ma wystrój rustykalny, prosty, na stolakika zawsze są świeże kwiaty. Podają pyszne śniadania, dużo sałatek, lekkie dania kuchni śródziemnomorskiej, ale też domowe ciasta. Wizytówką lokalu jest także bardzo bogaty wybór win.

Gość gość
Ja lubię odwiedzać Maltę, bo w niej jest Forni Rosi - jak dla mnie podają tam najlepsze makarony i oczywiście włoską pizzę. Jak mam ochotę na smaki innej kuchni odwiedzam Altanę Pałacu Wąsowo. Mają wyborną kuchnię.

Gość gość
Teraz jak studiuję to często gdzieś pizzę z dowozem zamawiam, bo wiadomo, że nie chce się gotować samemu, a poza tym...zajęć dużo na uczelni :P Najczęściej kupuję z Maxipizza, mają swój portal- www.maxipizza.pl/poznan Dobrą opcją u nich jest, że szybko dostarczają i jedzenie jest ciepłe. Mają jakiejś lepszej klasy torby termiczne najwidoczniej, bo z innych lokali jak zamawiałem to też mieli takie torby ale co z tego jak jedzenie było chłodne.