Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość espanioolka

Nauka hiszpańskiego - pytania. Wejdźcie, proszę.

Polecane posty

Gość espanioolka

Chciałabym sama nauczyć się języka hiszpańskiego. Odkąd pamiętał zawsze mi się podobał, no i jest dość przydatny. Dość szybko uczę się języków, słówka zapamiętuję szybko, a szczególnie hiszpańskie. Bardzo szybko zapamiętuję słówka. Chyba dlatego, że nie jest on trudnym językiem. Ale mam takie pytania: Czy sama jestem w stanie nauczyć się tego języka na poziomie podstawowym, żeby chociaż mniej więcej zrozumieć ludzi z Hiszpanii np. ? I ile mi to zajmie?

Gość vivacataluna
Mysle ze podstaw nauczysz sie sama bez problemu.Oczywiscie jesli sie do tego przylozysz.Ja mieszkam w hiszpani od 9 lat ...poczatki byly trudne ale dobre checi daly pozytywny efekt.Powodzenia zycze ...mysle ze pare ksiazek i dobry slownik ulatwia zadanie.Czas nauki zalezy od ciebie ile czasu temu poswiecisz.

Gość espanioolka
Mówisz, że początki były trudne? A co było trudne dokładnie? Czy gramatyka tego języka jest trudna?

Gość gilbraltar
hiszpański jest bardzo łatwy miesiąc powinien wystarczyć

Gość vivacataluna
Dla mnie trudne to bylo przelamanie sie z rozmowa.Na poczatku sluchalam co do mnie mowia ...rozumialam ale jak cos mialam powiedziec to tragedia.Z czasem jednak przelamalam sie .Jezyk jest latwy ,gramatyka tez .W szkole uczylam sie angielskiego i niemieckiego. Dla porownania- hiszpanski jest prosty.Tak jak napisal gilbraltar miesiac na podstawy powinien wystarczyc.