Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magg94

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Ja mam 17 i według mojej mamy nie mam prawa o niczym decydować, nawet ligatury w aparacie na zębach mi chce wybierać;/ A 2 miesiące muszę czekać, bo tyle w moim mieście czeka się na wizytę, prywatnie miesiąc.

To idź państwowo, zresztą sama pisałaś, że nie masz kasy na prywatnego gina. Ja państwowo chodziłam długie lata i łba mi od tego nie urwało, że państwowy, to gorszy lekarz. U mnie wizyta i USG, to wydatek prywatnie 100 złotych, ale jak wolisz czekać aż 2 miesiące, to twój wybór.

Tak czy siak muszę czekać. I prywatnie i państwowo jest wszystko na zapisy ;/

W całym mieście? Ja zachodzę, siadam w kolejkę i lekarz przyjmuje jak leci. Zresztą 2 miesiące w twoim przypadku to nie wieczność, nie musisz być pod stałą kontrolą lekarza.

Wybrać się muszę, tylko, że najpierw poczekam na okres, jak będzie wszystko okej z nim to pogadam z mamą, bo zasugerowano mi, że mogę mieć torbiel jajnika.

Hej. Kończe już brać 2 tydzień tabletki antykoncepcyjne. Zaczełam brac pierwszego dnia miesiączki. Zdziwiło mnie to że ta miesiączka trwała krócej niz zazwyczaj, czyli 3 dni a nie 5. Czy mogłam zajśc w ciąże? Skoro nie było wcześniej współżycia, a jedynie peeting?

Gość eRzecznik Wpadka.pl
Witam, Jeśli nie jesteś pewna czy Twój stosunek był odpowiednio zabezpieczony i obawiasz się, że mogłaś zajść w ciążę nie załamuj się! Odwiedź stronę wpadka.pl. Znajdziesz tam szczegółowe informacje dot. antykoncepcji postkoitalnej (tzw. tabletki „po) oraz innych metod zabezpieczania stosunku. Ponadto kontakt do lekarza ginekologa, który odpowie na wszystkie Twoje pytania a także wyszukiwarkę gabinetów ginekologicznych czynnych całą dobę. Nie stresuj się masz 72 godz.! Zachęcam również do odwiedzenia naszego profilu na Facebooku. Pozdrawiam eRzecznik Wpadka.pl

Gość olankazaz
Jesli nie uprawialas seksu to nie a tabletki dzialaja od 1 wybranej w pierwszym dniu miesiaczki:)

Gość ranka
Sama biore tbl i jak zaczełam pierwszy raz to mialam 2 dni okres ale straszny ból brzucha nie martw sie

Gość ChlopekRoztropek
@makaroniana Nie, nie moglas zajsc w ciaze ;) Nie martw sie ;)

No i nadeszła oczekiwana @. Po internetowej konsultacji z ginekologiem przyszła dzień wcześniej niż powinna, ale to dobrze, przynajmniej jestem spokojna :)

kurcze co drugi prawie topik to czy jestem w ciąży czy mogę byc w ciąży ,czekając na ciąże itt juz obrzydło .aby jedno wam baby w głowie

No dobra, okresu dostałam. Tylko dlaczego jest inny niż zwykle? Zazwyczaj trwa 5-6 dni i 2 dnia leje się ze mnie jak z kranu. Teraz lało się pierwszego, dziś jest trzeci a ja zapełniłam zaledwie 1 tampon, na drugim sam czubek, podczas gdy zwykle 3 dnia potrzebuję 3 tamponów... To normalne? Zdarzają się takie słabsze miesiączki?

Bardzo proszę o odpowiedź kogoś bardziej doświadczonego niż ja, bo martwię się, że to może być torbiel. Ciąża raczej nie bo wtedy nie byłoby krwi...

mam okropne bóle piersi i całej klatki piersiowej, podwyzszona temp i bol jajnikow (nie jest on ciagly) @ powinnam dostac za ok 9 dni. jesli test zrobie za 3 dni bedzie on wiarygodny? minelo juz kilka dni od owu i zastanawiam sie czy robiony przed spodziewana @ test bedzie wiarygodny. ?

Gość eRzecznik Wpadka.pl
Witam, Jeśli nie jesteś pewna czy Twój stosunek był odpowiednio zabezpieczony i obawiasz się, że mogłaś zajść w ciążę nie załamuj się! Odwiedź stronę www.wpadka.pl Znajdziesz tam szczegółowe informacje dot. antykoncepcji postkoitalnej (tzw. tabletki „po) oraz innych metod zabezpieczania stosunku. Ponadto kontakt do lekarza ginekologa, który odpowie na wszystkie Twoje pytania a także wyszukiwarkę gabinetów ginekologicznych czynnych całą dobę. Nie stresuj się masz 72 godz.! Zachęcam również do odwiedzenia naszego profilu na Facebooku. Pozdrawiam eRzecznik Wpadka.pl

Gość asiulabe
czy można mocno przytulając się z chlopakiem na stojaco i bendac w ubraniu zajsc w ciaze gdy sie podniecimy, ja miałam dzinsy na sobie on też ale nie wiem czy nie miał wytrysku miałam 3 tyg temu okres ale był krótki ok 3 dni po tym jak mocno przytuałam się z chłopakiem ale ostatnio boje się bo mi brzuch trochę urósł kolejny okres mam miec za tydz zazywam yasmin ale czasami nie brałam ich o tej samej porze tylko ja znalazłam wypowiedź jakiejś ginekolog na necie co sądzicie o jej wypowiedzi na temat " Czy można zajść w ciążę podczas pieszczot, gdy doszło do wytrysku, ale partner miał spodnie a partnerka majtki z przewiewną wkładką? Witam. Ani majtki ani spodnie nie stanowią zabezpieczenia takiego, jak prezerwatywa. Jeśli sperma mogła znaleźć się w okolicy przedsionka pochwy, teoretycznie mogło dojść do zapłodnienia. Prezerwatywa jest jedną z najskuteczniejszych metod antykoncepcyjnych, choć nie dorównuje skuteczności tabletkom .

Miałam wrócić po miesiącu, to jestem. Dzisiaj 23 dc, śluzu mało co, temperatura 37'. Co może oznaczać, że szyjka macicy jest jednocześnie raczej twarda i uniesiona? Wydaje mi się, że zamknięta, ale pewności nie mam... Seksu brak od 18.01, a ja znów czekam na okres. Myślicie, że będzie ok?

Gość a ja wiem:):)
magg ty jakas chora jesteś!!!!!

Gość a ja wiem:):)
tak myślałam :P

A teraz tak z innej beczki... czy zna ktoś bezpłatnego psychologa udzielającego porad przez internet?

Gość ChlopekRoztropek
@asiulabe Nie zajdziesz w ciaze bedac w ubraniu, chyba ze Twoj chlopak to supermen i ma plemniki terminatory. Naprawde polecam troche edukacji, pewnie do szkoly jeszcze chodzisz to uwazaj na biologii i wychowaniu seksualnym

Brzuszek.Net to portal społecznościowy dla kobiet w ciąży. Chcesz dowiedzieć się więcej na jej temat, podyskutować na forum o ciąży zapraszamy do serwisu Brzuszek.Net Możesz poznać tu ponad 10 000 obecnych i przyszłych mam. Nasz Kalendarz ciąży zawiera filmy USG i fotografie z danego tygodnia ciąży. Jesteś w ciąży? Nie czekaj, dołącz do nas! http://www.brzuszek.net/?pwid=3184599d951b485a9eb6af250321ebce