Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcepankowa

szukam fajnego przyjaciela:-)

Polecane posty

Gość eee coś mało
tych potencjalnych przyjaciół na kafe:-/

Egoist a z jakiego miasta jest es? podoba mi sie to co piszesz jak z Krakowa to Cie chetnie poznam _______________________________ muszę takie informacje zachowywać w tajemnicy. Ktoś może je obrócić przeciwko mnie. koniuhaha Egoist....takie zwiazki tak naprawde tylko czekaja az jedna ze stron pęknie i np pozna kogos innego,żeby sie tylko uwolnic od platonicznej miłosci _________________________________ jedna strona się odkochuje bo jakby ma dosyć męczącego stanu zakochania tej drugiej. Niestety tez tak jest. Dlatego z uczuciami należy postępować bardzo ostrożnie i nie napalać się.

Gość koniuhaha
Odkoch....e bądz dostrzega to że nie była to miłość tylko bardziej zauroczenie ,pragnienie, potrzeba przynaleznosci...

Malutka_w_szpileczkach90 zależy ile te pary mają lat. Bo jeżeli widzę obściskujących się ludzi przed 20-ką to faktycznie mam przed oczami bolesne rozstanie za jakiś czas. jeżeli obściskują się 28, 30-latki to widok jest całkiem fajny. Mądrzy ostrożni, świadomi pułapek serca, z dystansem do siebie uczuć i życia. Widok całkiem miły.

koniuhaha Odkoch....e bądz dostrzega to że nie była to miłość tylko bardziej zauroczenie ,pragnienie, potrzeba przynaleznosci... ________________________ przechodziłem i to będąc po obu stronach barykady.

Malutka_w_szpileczkach90 Egoist---> jak kto woli...moje zdanie jest nieco inne , no ale ok napisz o sobie ciut więcej . ______________________________________ Tak się chyba nie da :)

Gość eee coś mało
ej no mieliście się przyjaźnić, a wy tu wywody jakieś:-( a marcepankowa chyba poszła spać:-(

Wiesz co Egoist, piszesz jakbys nigdy nie był z kobieta na poważnie. Ludzie są razem często z innych powodów niż miłość. Miłośc i pożądanie to tylko początek, potem zawsze jest coś innego, nie zawsze złego, ale to naprawdę przyjemne, kiedy ktos na ciebie czeka, możesz z nim porozmawiać, a o wielu rzeczach nie mówić wcale, bo ten ktoś sam się domyśla... W prawdziwym związku jest znacznie więcej doznań niż kochanie.

Gość koniuhaha
Też przechodziłam obydwie role takze rozumiem niestety

Gość marcepankowa
Jeszcze nie śpię:-) Zaglądam od czasu do czasu. Temat zrobił się o związkach, a ja chciałam o przyjaźni, no ale cóż widać na to jest większe zapotrzebowanie.

Gość koniuhaha
Śpiochacie już? :)

Gość marcepankowa
malutka taaaa;-)

Gość ulkaaaa*
rozwódka a ile twój synu ma lat?

//// Ludzie są razem często z innych powodów niż miłość. /// i tutaj nie bardzo mi się to podoba. Nie można być z kimś ze względu na nielubienie swojej samotności. ///// ale to naprawdę przyjemne, kiedy ktos na ciebie czeka, możesz z nim porozmawiać, a o wielu rzeczach nie mówić wcale, bo ten ktoś sam się domyśla...///// ok. ale co z tymi ludźmi, którzy od zycia oczekują dosyć silnych relacji. A kiedy ich nie maja, nie są w stanie godzić się na te przeciętne, które wymieniasz? Ja nie wyobrażam sobie, by ktos czekal na mnie w mieszkaniu, aż wrócę. Matka tak, ale dziewczyna - niestety nie. Takie mieszkanie nie byłoby już moje. ///a o wielu rzeczach nie mówić wcale, bo ten ktoś sam się domyśla.../// ok ale ta sytuacja mówi, ze ludzie znają się zbyt dobrze, i następnym etapem niestety często jest rozstanie. ////W prawdziwym związku jest znacznie więcej doznań niż kochanie./// tylko czy nie są one raczej zapełnianiem deficytów opiekuńczych u kobiet. nie wiem czy mężczyźni tych doznań potrzebują?. Ilośc rozwodów pokazuje że jednak określone relacje oddalają ludzi niż zbliżają.

Gość marcepankowa
Dobranoc wszystkim, uciekam:-)

kotuś nie filozuj, bo ci nikt gila na starość nie obetrze, ja byłam dość krótko w małżeństwie, ale nie żałuję, były rzeczy złe (wiadomo-rozwódka), ale były tez i dobre, i powiem ci, że zawsze w małżeństwie jest raz lepiej raz gorzej, ważny jest szacunek, wspomnienia, hobby i wiele innych, niestety ostatnio obserwuję idiotyczny trend dążenia do związku idealnego - taki nie istnieje

Gość koniuhaha
Jesli mi nie miałby kto "gila" wytrzeć na starość to bym wolala zapłacić i siedzieć w domu starców albo pielegniarce ,niż siedzieć z facetem którego wiem że nie kocham i musze być z nim tylko dlatego że wypada badz jestem od niego zależna

Gość Egoist masz ostanio zle dni?
:OCo tak sie udzielasz? :O

////rozwódkaaa kotuś nie filozuj, bo ci nikt gila na starość nie obetrze,/// Tylko nie to. Na starość miałaby mi oczyszczać nos moja ukochana super-laska z czasu młodości? Nigdy.Miałby rezygnować ze swoich sparw i czatować przy moim łóżku, w czasie mojej choroby?. Wstyd. Każdy człowiek choćby starzec, musi dążyć do tego by zawsze dawać sobie radę samemu. ///niestety ostatnio obserwuję idiotyczny trend dążenia do związku idealnego - taki nie istnieje//// Wyobraźmy sobie, że związek idealny ma dokładnie równo 100 spełnionych wytycznych. A związek realny zaledwie 50. To należy chyba zrobić wszystko, by spełnić jak najwięcej wymogów-prawda? Jeżeli spośród 100, zrealizujemy 75, to i tak jesteśmy bliżej ideału niż pozostając przy 50-ciu. I ja mam opcję na tych 75 :)

"to bym wolala zapłacić i siedzieć w domu starców albo pielegniarce ,niż siedzieć z facetem którego wiem że nie kocham i musze być z nim tylko dlatego że wypada badz jestem od niego zależna " a może z innych powodów? że sie szanujecie, że nigdy sie siebie nie wstydzicie, że zawsze możecie na siebie liczyć, że macie wiele wspomnień, wiele numerów razem wykręciliście, że śmiejecie sie z tych samych samych rzeczy? a niby pilęgniarkę to będziesz kochać? zastanów się, bo chyba będziesz z nią do końca życia...

////koniuhaha Jesli mi nie miałby kto "gila" wytrzeć na starość to bym wolala zapłacić i siedzieć w domu starców albo pielegniarce ,niż siedzieć z facetem którego wiem że nie kocham i musze być z nim tylko dlatego że wypada badz jestem od niego zależna /// Pięknie pięknie. To jest to. Widzę że i dziewczyny na kafe mają żelazne osobowości. Jesteś jedynaczką? Pytam bo ten typ ludzi tak ma.

Gość kotka na gorąąącym dachu
Egoist zostań moim kochankiem piszę całkiem poważnie

Gość egoist pisze w pomaranczy
:D:classic_cool: