Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzieki za cynka....

czy ktos pracuje jako INTERPRETER w uk????

Polecane posty

Gość dzieki za cynka....

Hej. Zastanawiam sie na kursem DPSI,ale nie wiem czy warto. Pracuje 60 godzin w tyg. wiec gdybym chciala zostac freelance interpreter to musialabym zrezygnowac z pracy ,co oczywiscie jest bardzo ryzykowne. Mieszkam w Londynie.

Gość wojchsk
praca jako interpreter jest dobra, ale jako cos dodatkowego, bo teraz jest pelno interpreters w lonydnie wiec moze byc ciezko, poza tym kursy DPSI sa drogie, moze lepiej zrobic sobie community interpreting, popracowac troche i wtedy zrobic dpsi

Gość dzieki za cynka....
no wlasnie ale Community Interpreting jak patrzylam to np. Level 1 zajmuje rok czasu. Koszt jest nizszy ,ale musialabym zrobic sobie Level 1,2,3 co zajeloby 3 lata. DPSI kosztuje 1600 f., ewentualnie jako distance learning 750f z northamton uni ( plus ok.550f na egzamin). Wiem,ze konkurencja jest duza zwlaszcza w Londynie i dlatego obawiam sie,ze to moze byc kasa wyrzucona w blotom,ale chcialabym sie dowiedziec kto ,gdzie i jak zaczal i co on tym mysli biorac pod uwage obecne warunki.

Gość wojchsk
poszlam odrazu na level 2 community interpreting i kurs trwal 10 tyg, teraz planuje level 3, trwa 15 tyg i zajecia sa w 5 godzinnym bloku, tak jest w Londynie, nie wiem jak w Twojej okolicy,

Gość dzieki za cynka....
no ja tez jestem z waltham forest council ;-) dzieki za linka

Gość wojchsk
spoko :)

Gość dzieki za cynka....
wojchsk - a ty masz juz jakies doswiadczenie w tym zawodzie?

Gość wojchsk
niestety jeszcze nie, bardzo ciezko sie wbic bo jest duza konkurencja, ale mysle ze jak zrobie level 3 to moje szanse wzrosna, mysle tez zeby popracowac za darmo dla jakiejs organizacji, aby zdobyc doswiadczenie, najbardziej oplacalne sa tlumaczenia przez telefon bo oszczedzaja czas na podroze

Gość tlumaczka765
Jesli masz stala prace i zarabiasz normalnie to nie rezygnuj. Ja w tym miesiacu z tlumaczen ustnych wyciagnelam 200 funtow a jestem niesamowicie dyspozycyjna. Stawki smaczne ale ilosc godzin smieszna, zwlaszcza po cieciach budzetowych.

Gość dzieki za cynka...
tlumaczka- dziekuje za wpis ,no wlasnie bardzo sie obawiam takiej sytuacji,ze ledwo co zarobie. chyba raczej nic z tego nie bedzie,bo wydaje sie to byc za bardzo ryzykowne.

Gość wojchsk
hej, ja probowalam kontaktowac sie z paroma agencjami, ale wszystkie mowily, ze maja komplet polskich tlumaczy, sprobuje zrobic level 3 i znowu podzwonic, poza tym nie mam zamiaru rezygnowac z mojej obecnej pracy na rzecz tlumaczen bo to tylko jako dodatkowy dochod mozna traktowac, gdyz jest to zajecie dosc niestabilne

Gość kasiah
Ja zrobilam Community Interpreting w Mary Ward Centre w Londynie. Osoby z doswiadczeniem w tlumaczeniu moga sie dostac na level 2-3 (z pominieciem level 1). Ja wlasnie tak zrobilam - bylo po kilka osob na jedno miejsce, ale mi sie udalo. Mam level 3 - jego zrobienie zajelo mi 2 mce. Niestety nawet z level 3 z praca jest ciezko, zwlaszcza na poczatku. Mieszkam w Londynie, jest to duza konkurencja, dlatego robie teraz DPSI. Z tego co slyszalam od ludzi, ktorzy juz siedza troche w tym biznesie, wkrecenie sie w tlumaczenia na tyle, aby dalo sie z tego samodzielnie wyzyc zajmuje okolo 2 lat. U mniejak narazie minal rok, pracy jest coraz wiecej, ale gdyby nie zarobki meza to byloby ze mna kiepsko :)