Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LIdka23 ;)))

Tabletki anty. a ciągle brzydka cera , moja historia ;)

Polecane posty

Gość LIdka23 ;)))

hey:) trądzik mam od 13 roku życia, początkowo była to jakby kaszka ale bardzo gruba na twarzy bez policzków. Potem gim. głównie broda i czoła . W Lo ciągle pryszcze ale już nie tak dużo , pojawiały się już takie sporawe , kaszki już jako tako nie miałam . Oczywiście od tego 13r.ż chodziłam do dermatologów , zawsze co 1,5 mies. wizyta :), wydałam sporo kasy ale nigdy nie miałam ładnej cery. W LO w 3 kl. ginekolog przepisała mi Diane , brałam przez 6 mies ale zmian nie zauważyłam ani lepiej ani gorzej. Potem już jako środek antykoncepcyjny brałam Cilest , cera mi się nie pogorszyła ani nie polepszyła po tej zmianie. Od 6 mies. biorę Sylvie20 . Biorę juz te anty. bardzo dlugo a nadal mam pryszcze głównie broda ale pojawiają się ale b. sporadycznie na policzku , nierówności tzw . delikatna kaszka na czole. Ba! dekolt też nie super czysty ale tragedii nie ma. Ja już nie wiem co robić , niby wyglądam względnie ale co dalej robić zeby w mieć gładką skórę . Teraz jeszcze boję się ze jak odstawie tabletki anty. będe wyglądać strasznie , przez tyle lat posiadania pryszczy mam nieco zrujnowaną psychikę . Aktualnie smaruje maścią od grudnia o nazwie isotrexin. Moja aktualna miła pani dermatolog mówi jedynie : jeszcze w tym wieku to całkiem normalne;( A ja już jestem tak zmęczona , że boję się nawet anty. odstawić mimo , że ani nie pomogły ani szczególnie na pryszcze nie zaszkodziły Musiałam się wygadać, jestem z Lublina :(

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
up

Gość olivia80
Mialam identyczny problem, zaczynalam od diane a pozniej probowalam juz wszystkiego, jedyne co mi pomoglo i goraco polecam to antybiotyk o nazwie CURACNE...

curacne to nie antybiotyk ktoś cię w błąd wprowadził to "izotretinoina", curacne znane pod innymi nazwami to aknenormin, izotek, roaccutane. Potwierdzam skuteczność leczyłam trądzik przez prawie 20 lat z marnymi efektami po aknenorminie jest super mam wreszcie ładną cerę.

mojej corce pomaga tez , ale najbrdziej jest zadowolona z glinki zielonej http://www.estien.pl/glinka-zielona-p-12.html , podaje link ale na allegro tez mozesz kupic choc nie wiem jak cenowo i jakoscowa, stosuje tez kwas mlekowy , bardzo pomogl, pozdrawiam i napiszcie co jeszcze robicie z tym problemem

polecam wizytę u pani kosmetolog ! nie mylić z kosmetyczką