Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Taka jedna :)

Wyspy Guernsey

Polecane posty

witam, wie ktos moze jaki jest koszt podrozy autem lub samolotem na wyspy guernsey ? Znalazlam oferte pracy tam jako kelnerka i bardzo mi sie to spodobalo. Fajne warunki, dobra placa, zakwaterowanie i w ogole.. ale niestety koszt dojazdu trzeba liczyc sobie samemu. Tak wiec wie ktos?

Gość a skad masz zamiar jechac albo
leciec??

Gość a skad masz zamiar jechac albo
z London Gatwick mozna leciec za ok 100-150f w dwie strony z innych lotnisk musialabys popatrzec, a jak z PL sie wybierasz to nie wiem mozna tez z Portsmouth promem albo z Poole

Gość bierz pod uwage.ze////
stawilabym na pdoroz do londynu z polski a z londynu na wyspe.albo ogolnie z polski do anglii i z anglii na wysp.e

Babka z ogloszenia napisala mi, ze to duzo wynosi wsumie bo 300zl - 400zl z krakowa do London Gatwick a potem drugi bilet z London Gatwick na wyspy 300zl na polskie. Ale napisala mi tez, ze duzo taniej wyszlo by jechac autobusem chociaz duzo gorzej jest podobno. A jaka cena tego jest to juz nie dodala. Wiecie moze ? Pozatym myslicie, ze praca tam faktycznie jest oplacalna i nie zrobia mnie w bambuko ? bo troche sie boje...?

Gość emmaljunga to jest
hmmm...wszystko zalezy od tego czy to jakas legalna praca/agencja/firma. Z tego co piszesz nic na razie nie wynika, nie wiem z kim ustalasz, sprawdz ich w internecie jesli masz mozliwosc, adres, itp.

Gość bierz pod uwage.ze////
wg mnie to jest dosyc ryzykowne. ja nawet o tej wyspie nie slyszalam i podejrzewam ,ze jezeli cos ci nie wyjdzie z ta kelnerka to wtedy ciezko bedzie znalezc innaprace, le to tylko moje podejrzenia ,bo oczywscie nigdy tam nie bylam .a ta praca to jest niby zapewniona? kto ci ja zalatwil? bezposrednio umawials sie z wlascicielem restauracji czy to jakas agencja? jak kto napsial wczesniej -spradz na necie ,moze cos znajdziesz. a kiedy w ogole masz wyleciec? wg mnie to sprawdzs boie na stronie www.ryanair.com i tam powinnas znalezc o wiele tansze bilety (ale lotnisko moze byc inne- london stanstead najprawdopodbniej ) , poza tym to msusiz po prostu sama poszukac i zoabczyc gdzie sa najtansze loty z polski do jakiej miejscowosci z ktorej sa wyloty na wyspe. co do biletu na autobus to wg mnie to wcale nie ejst dobry pomysl -raz podroz baaardzo meczaca i dwa,wcale nie tansza. ja 5 lat temu na autobus wroclaw-londyn placilam jakies 180zl , powrotny byl chyba za 250zl. poza tym przyejdziesz do centrum londynu i stad bedziesz musiala wskoczy na kolejny autobus/pociag na lotnisko. moja kolezanka ostatnio kupila sobie pod koniec listopada bilet do polski na luty ,bo myslala ze im wczesniej sobie kupi tym taniej ja to wyjdzie,a to WCALE nieprawda. czasami bilety sa najtansze 3 tyg. przed wylotem ,czasami 6 tyg. roznie to bywa- przynajmniej w ryanair tak jest .

Ogloszenie znalazlam na stronie internetowej. Wyslalam CV i zadalam pare pytan. Odpisala mi o warunkach pracy i zakwaterowaniu, a na moje kolejne pytania odpowiedziala tak: Witam. Pracujemy dla największych korporacji na wyspie. Koszty wyjazdu nie są najniższe, tego nie da się ukryć. Dzieje się tak dlatego że trzeba wykupić dwa bilety. Np z Krakowa do Londynu Gatwick ok 300 do 400 zł, z Londynu Gatwick do Guernsey ok 300 zł. Jest to zależne na ile wcześniej prze wyjazdem następuje rezerwacja. Istnieje oczywiście tańsza opcja, autobus, ale tego nie polecamy, ze względu na długą i męczącą podróż. Na chwilę obecną nie posiadam dla Pani oferty, prawdopodobnie będę miała coś w połowie lutego. Jeśli będzie Pani nadal zainteresowana, będziemy się z Panią kontaktować osobiście i wtedy omówione zostaną wszystkie szczegóły. Nie jest to wyjazd bez zabezpieczenia. Jeśli do niego dojdzie podpiszemy z Panią umowę. Możemy także zapewnić rozmowę z naszym angielskim przedstawicielem. Pozdrawiam PS. Proszę sobie sprawdzić na internecie kilka informacji odnośnie Guernsey i Jersey, za nim zdecyduje się Pani korzystać z naszych usług. Prowadzimy rozmowy ze zdecydowanymi kandydatami. Potrzebujemy także zapewnienia że Pani język angielski jest opanowany przynajmniej w stopniu komunikatywnym.