Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lissickkaa

co lepsze batonik czy drożdzówka?

Polecane posty

Gość lissickkaa

to tak w kwestii diety, co wg was lepiej zagryźć gdy już trzeba, tzn wiem że najlepiej to jabłko, ale z dwojga złego to jak myślicie batonik czy drożdzówka?

Gość lissickkaa
hahahah no własnie nie lubię, zwykły batonik kinder bueno albo pawełek czy jakiś tam mars

Gość huhuhuhue
kawałek pełnomlecznej lub gorzkiej czekolady-jedna i druga ma w miarę niski indeks glikemiczny.

Gość z dwojga złego to raczej
drozdzówka a nie lepiej zwykła bułka?

Gość AniołkowaCzerwień
Drożdżówka zdecydowanie.

Gość z dwojga złego to raczej
tzn wiadomo , ze lepiej zwykła bułka tylko czy nie mkozesz zjesc zwykłej bułki?

Gość lissickkaa
zwykła bułka? bo chyba że z dżemem albo nutellą to wtedy może być w zastępstwie drożdzówki ;)

To już lepiej drożdżówka, z jak najmniejszą ilością dżemu, sera, czy innych dodatków. Bułka maślana jest dobra, można zjeść samą i nie ma takich dodatków.

Gość elemelomorelo
Po co chcesz wiedziec? skoro nie zalezy ci na zdrowym odchudzaniu to dzis zjedz baton a jutro drozdzowke.

Gość lissickkaa
ale ja się nie odchudzam, tylko po prostu czasem sie nie potrafie powstrzymac i sie zastanawiam co w takiej sytuacji lepiej zjesc, słowo dieta nie koniecznie oznacza odchudzanie ale przede wszystkim styl życia i w takim kontekscie moje pytanie

Ja też jestem na diecie i się nie odchudzam. Mój styl życia jest taki, że rezygnuję ze świństw, które szkodzą wszystkim, niezależnie od stanu organizmu, czyli: słodycze i biała mąka. No ale może to też kwestia silnej woli. U mnie "nie", to nie i koniec.

Gość FUJ ZDROWIEJ ZJEŚĆ CZEKOLADĘ
czekolada ma przynajmniej magnez i nie ma sztucznych dodatków drożdżówka to bezużyteczny i niezdrowy szajs, to samo batony z karmelem i innymi świństwami najzdrowsza jest czekolada

Gość qaqao
A może prawdziwe kakao ? Ja dziś wypiłam gorzkie. Ma magnez, a w tych czekoladach zawsze jest albo cukier albo jakies substancje słodzące. Dodatkowo jesli pragniesz słodkiego, możesz posłodzić ksylitolem i będzie zdrowo. Pozdrawiam

Gość hfhfghfghd
"FUK ZDROWIEJ ZJEŚĆ CZEKOLADĘ" Chyba myslisz o surowcu (kakao), a nie o tabliczce czekolady ze sklepu, bo jedno z drugim nie ma tak wiele wspolnego, jak by sie wydawalo. Czekolada jest slodzona itd. To tak jak stwierdzic, ze drozdzowka jest ok, bo przeciez pelne ziarno jest zdrowe i zawiera to czy tamto. Co do drozdzowki i batonow to sie zgadzam, ani jedno ani drugie. Jesli ktos chce wybierac, to nie ma roznicy co zje, mozna dodac jeszcze chipsy, pizze i co tylko przyjdzie do glowy do tej listy.

Gość kinder bueno wg mnieeee
kinder bueno ma najmniej cukru ze wszystkich innych batonikow tyou mars,snickers itp.

Gość qaqao
Albo zrób sobie coś na słodko bez cukru, np naleśniki i dodaj syropu klonowego.

Gość mam niebieskie oczy
batonik jest najlepszy - a zwłaszcza batonik Pawełek. Zobaczcie same jakie ciacho występuje w ich reklamie i jakie fajne nagrody można wygrać w ich konkursie www.pawelek.pl Aż nie szkoda wciągnąć kilku kalorii ;)

Gość pulpetowa dama
Nie przesadzacie trochę? Do końca życia żadna z Was nie zje już nigdy drożdżówki, batonika, czegoś niezdrowego? Nie wierzę. Wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem. Lissicka - zjedz to, na co masz ochotę. Grzech większy czy mniejszy (to już bez większego znaczenia), ważne żeby sprawił przyjemność. A tak na marginesie - rygorystyczne i długotrwałe utrzymywanie diety w tak ortodoksyjny sposób jest chore. A później skargi na kompulsy. Po co? Pozdrawiam

Gość biedne te naiwne grubaski
ani to ani to już jabłko lepsze albo pomarańcz

Gość gość
Ani jedno ani drugie. Warto zmienić nawyki żywieniowe.

Gość Rosika
Kittka22 Fajny przepis, smakowicie wygląda :)

Gość gość
wszędzie kupisz czekoladę, najlepiej gorzką lub deserową batonik na czekoladzie jest lepszy niż drożdżówka, bo ja uważam że mąka to zło

Gość gość
skoro mozesz kupic batoniika czy drozdzowke, rownie dobrze mozesz kupic cos zdrowego. tyle ze nie chcesz hahaha :D

Gość gość

Ja polecam batoniki Kurena – super opcja, ponieważ kupujesz gotowe batoniki, które musisz każdego dnia spożywać i masz naturalne składniki, odpowiednią ilość kalorii i tym samym cały proces odchudzania staje się dla Ciebie zdecydowanie łatwiejszy. Od strony praktycznej to rzeczywiście super opcja. Na stronie kurena.pl masz dokładnie te batoniki przedstawione.