Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katatfggg

BŁAGAM WAS KTO Z WAS ROBIL PRYWATNIE MORFOLOGIE KRWI ???MAM PROBLEM...

Polecane posty

Gość katatfggg

chce zrobic morfologie gdzies prywatnie ale mam strasznie chude ręce i to kompleks moj ..boje sie pokazac rece pielegniarkom ze cos beda gadac..czy trzeba sie rozbierac do podkoszulka na ramiaczkach do tego badania krwi ??która reke mozna dac?prawa czy lewa??

Gość dooooooooooooooooo katatfggg
jak chcesz isc prywatnie to musisz najpierw zadzwonic i umowic sie na wizyte ..tak jak wejdziesz od razu to ci nikt nie pobierze krwi nawet prywatnie..

idziesz normalnie do labolatorium , podnosisz rękaw -obojętnie który i ci pobierają , za morfologię nie zapłacisz więcej niż 10 zł. nie musisz się wcale umawiać. idż rano, na czczo.

bzdura nie musisz sie na żadną wizytę wcześniej umawiać zwyczajnie idziesz do krwiodawstwa z rana bo od 7.00 do 9.00 zazwyczaj krew się pobiera a po południu odbierasz wyniki i idziesz z nimi do lekarza swojego

Gość w krakowie gdzieee
W krakowie gdzie najlepiej pobrac??ktos z krakowa jest ??

Gość w krakowie gdzieee
campari mylisz sie kochanie!!!!!!!!!!!!! ona chce isc prywatnie przeciez pobrac wiec mu si sie umawiac. poza tym jakby ktos chcial cholesterol tez zrobic to w krwiodawstwie nie zrobi przeciez tego chyba.nawet jak zaplaci to w krwiodawstwie tego nie robia.

Gość katatfggg
No chce cholesterol własnie zrobic tez .to podstawa !!bo czuje ze mam za duzy ....

Gość 222222
całą ciążę chodziłam prywatnie na morfologię i nigdy się nie umawiałam... normalnie przychodziłam do laboratorium i czekałam w kolejce i wchodziłam i już a czy masz chude ręce to się nie przejmuj, nie ty jedna :D

Gość EJ LUDZIEEEE
CZYLI CO ?? LASKA MOZE JECHAC Z RANA NA CZCZCO DO JAKIEGOKOLWIEK KRWIODAWSTWA I POWIEDZIEC ZE CHCE KREW POBRAC I NA CHOLESTEROL TEZ ?I GDZIE MA ZAPLACIC??

Gość bzdury bzdurt
prywatnie nie musisz sie rejestrowac, chodze co kilka miesiecy to wiem. nawet jak robisz w panstwowej placowce i placisz, to tez nie musisz a jestes brana poza kolejnoscia - tak tez robilam.

nie prawda nie trzeba się umawiać ja robie co pół roku badania chodzę do krwiodawstwa wybieram sobie jaki chce mieć badanie i robią

Gość EJ LUDZIEEEE
wchodzilas ale wczesniej gdzie za to placilas ???

tak jak 22222 napisała:D jakie krwodawstwo-zwykłe labolatorium przy przychodni zdrowia albo w szpitalu.

Gość dzieki kochaniii
CHOLESTEROL tez mo zrobia w krwiodawstwie campari ???

Gość 222222
dokładnie, przy badaniu od razu się płaci albo w okienku

Gość BUHAHHAHAHHA
campari..JASNE//WEJDZIE TAK POPROSTU I zaplaci tej pani co pobiera krerw zeby ta pani miala brudne rece od pieniedzy i pelno zarazkow i najlepszy sposob zakazic krew..jakie matoly tu siedza.

CENNIK W KRAKOWIE NP: BADANIA LABORATORYJNE HEMATOLOGIA I ANALITYKA OB. 3,00 Morfologia + rozmaz 24 parametry /Sysmex XS 1000/ 9,00 Morfologia 15 parametrów /Sysmex K-4500/ 6,00 Obraz odsetkowy krwi 5,00 Reticulocyty 6,00 Płytki krwi w komorze 7,00 Reticulocyty 6,00 Mocz - badania ogólne + osad 5,50 Pojed. skł. moczu: cukier lub białko lub c. ketonowe lub b. żółciowe 4,00 Kał na pasożyty (jedno badanie) 9,00 Kał - krew utajona 10,00 Kał - test na przeciwciała Lamblii intestinalis 25,00 Mikroalbuminuria 20,00 Pasożyty 9,00 CHEMIA KLINICZNA ASPAT /Aminotransferaza asparaginowa/ 5,00 ALAT /Aminotransferaza alaninowa/ 5,00 CPK /Kinaza kreatyninowa/ 6,00 LDH /Dehydrogenaza mleczanowi/ 6,00 GGTP / Gammaglutamylotranspeptydaza / 6,00 Amylaza /mocz/ 6,00 Amylaza /surowica/ 6,00 FA /fosfataza alkaliczna/ 6,00 Glukoza w surowicy 4,00 Glukoza w krwi pełnej / Glukometr / 4,00 Krzywa cukrowa 10,00 Hemoglobina glikolizowana 16,00 Profil lipidowy -cholesterol,HDL,LDL,TG 14,00 TC - Cholesterol całkowity 5,00 HDL - cholesterol 5,00 LDL - cholesterol przy zrobionych oznaczeniach HDL,TG,TC (wyliczany) 5,00 LDL - cholesterol oznaczany 10,00 TG /trójglicerydy/ 5,50 Mocznik 5,00 Kreatynina /surowica lub mocz + GFR/ 5,00 Kwas moczowy 5,00 Bilirubina całkowita 5,00 Bilirubina bezpośrednia 10,00 Bilirubina pośrednia - tylko przy wykonanym oznaczeniu bilirubiny całkowitej 11,00 Elektrolity: K, Na lub Cl 6,00 Profil wątrobowy - AST,ALT,bilirubina 12,00 Wapń /surowica/ 5,00 Wapń /mocz/ 5,00 Żelazo 6,00 TIBC - zdolność wiązania żelaza 12,00 Ferrytyna - białko magazynujące żelazo 30,00 Magnez 5,00 Fosfor 5,00 Białko całkowite 6,00 Albuminy 6,00 Proteinogram /Elektroforeza/ 15,00 SEROLOGIA ASO - (antystreptolizina 0 - ilościowo) 12,00 Odczyn Waaler-Rose 12,00 Latex-RF 10,00 Grupa krwi 27,00 Oznaczenie grupy krwi i wydanie "Krew Karty" 50,00 Odczyn Coombsa / BTA bezpośredni test antyglobulinowy, PTA pośredni test antyglobulinowy / 30,00 VDRL - test przesiewowy w kierunku kiły 10,00 KOAGULOLOGIA Protrombina + INR 7,00 APTT 7,00 Fibrynogen 8,00 D-Dimery (produkty rozpadu stabilnej fibryny) 35,00 CRP /białko C-reaktywne/ ilościowo 11,00 MARKERY NOWOTWOROWE PSA total 20,00 F - PSA wolny 20,00 Ca-15.3 (marker raka sutka) 30,00 CEA (antygen karcinoembrionalny) 30,00 Ca 125 (marker raka jajnika) 30,00 ENDOKRYNOLOGIA Hormony tarczycy TSH 15,00 FT4 15,00 FT3 15,00 ENDOKRYNOLOGIA Hormony płciowe FSH 20,00 LH 20,00 Estradiol 25,00 Progesteron 25,00 Prolaktyna 25,00 Prolaktyna z obciążeniem (metaclopramid) - 2 oznaczenia 50,00 Testosteron 25,00 HCG 25,00 DIAGNOSTYKA INFEKCJI PCT - prokalcytonina (marker infekcji bakteryjnej, sepsy) 70,00 HIV Antygen / Przeciwciała 30,00 HBS Ag - antygen 15,00 Anty HBS - przeciwciała 20,00 Anty HBC Total - przeciwciała 35,00 Anty HBC IgM - przeciwciała 35,00 Anty HCV - przeciwciała 30,00 Toxoplazmoza IgG 30,00 Toxoplazmowa IgM 30,00 Toxoplazmoza - awidność 50,00 Różyczka IgG 30,00 Różyczka IgM 30,00 Cytomegalowirus IgG 30,00 Cytomegalowirus IgM 35,00 Cytomegalowirus - awidność 60,00 Helicobacter pylori - przeciwciała met. ELISA 30,00 MARKERY SERCOWE Troponina 27,00 CK MB - mass 27,00 Digoxina 35,00 INNE USŁUGI RKZ - gazometria, elektrolity, metabolity, oksymetria 30,00 Badanie wykonane na "cito" 5,00 Wykonanie kopii badania - strona 0,50

i nie obchodzi nikogo czy masz rece chude czy grube czy koślawe ona jest od pobierania krwi a nie od oceny twoich rąk

Gość BUHAHHAHAHHA
A JESLI CHODZI O CHOLESTEROL TO MUSZE ZROBIC WSZYSTKO CZY WYSTARCZY OGÓLNY?? CZY LEPIEJ TO WSZYSTKO : cholesterol całkowity cholesterol HDL cholesterol LDL trójglicerydy kto sie zna niech napisze??

Gość ybyr8rtA
Ale musisz sie ubrac specjalnie..czyli do podkoszulka rozebrac..wiec nie za grubo .