Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość junnnn

zasilek macierzynski-zus sie pomylil?

Polecane posty

Gość junnnn

Witam, mam pewien problem. Bedac w ciazy bylam zarejestrowana na najnizsza krajowa 1317zl brutto, bedac na zasilku chorobowym wyplacano mi 100% pensji, gdzie mialam napisane ze dochod to 1136zl minus zaliczka na podatek wychodzilo ok 930zl netto na miesiac. Z tego co wiem zasilek macierzynski = 100% pensji, powinnam dostawac tyle samo co na chorobowym, a dzis dostalam za okres 22 listopada do konca grudnia 2010r co daje 40 dni 869zl do reki, zadzwonilam do zusu i mowie, ze wczesniej dostawalam wiecej za 30 dni, niz teraz za 40 i ze cos tu jest nei halo a babka w kolko "wszystko jest dobrze prose policzyc miesiecznie ma pani dochod 1130 wiec prosze policzyc" a ja jej mowie ze na blankiecie za ten okres mam tylko 1060 wiec jak to mozliwe ze za 40 dni mam 1060? a ona wciaz ze wszystko sie zgadza... co robic?

Gość zona ...........
nie odpuszczaj gdyby na twoja korzysc sie pomylili od razu by ci kazali forse oddawac a odwrotnie zawsze bedzie ok. Idzi i wyjasnij na miejscu wszystko ew jakies pismo wyslij do nich.

Staw się w zusie osobiście. Telefonicznie będą Cię zbywać. Nie raz dzwoniłam do zusu o coś zapytać i nie powiem zawsze miła babka wszystko dokładnie mi wyjaśniała, ale zależy na kogo trafisz. Ja obecnie jestem na macierzyńskim i z kasą wszystko się zgadza.

Gość junnnn
dziekuje bardzo, dzis nie mam jak juz pojechac, ale jutro z rana mam taki zamiar, mam kwity za zasilek chorobowy na macierzynskim i umowe wezme i pojde mam nadzieje, ze nie beda mnie tak zbywac. Wiem ze na moja korzysc nie odpuszcza, raz sie pomylili z renta i przez 2 lata bede jeszcze to splacac :/