Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marzycielka xxx

Czy naleśniki bez mleka będą smaczne?

Polecane posty

Gość błuhiahiaaaaaa
Naleśniki bez mleka? Żartujesz? :D Naleśniki bez mleka to jak omlet bez jajka :D

Gość moj pierscionek wyglada tak
a z czym chcesz zrobic, z woda???;):P

Gość 3ghwejiw6ik
Tak, pyszne, ale raczej nie na slodko. Dodaj przyprawy i farsz pieczarkowy

Gość no raczej nie
bez mleka nie beda smaczne.. mozesz zrobic pol na pol.

Gość ja zwykle robilam na wodzie
z dodatkiem cukru waniliowego. sa lzejsze i rownie smaczne co na mleku albo pol na pol

Gość c_amila
właśnie przed chwila zrobilam nalesniki bez mleka, bo jak zwykle mleka nie mialam (nie uzywam go do niczego innego a ze nalesniki robie raz na pol roku to mleka nigdy w lodoce nie mam) a nie chcialo mi sie biec do sklepu;) i efekt jest ok; tzn ja nie widze roznicy miedzy nalesnikami z mlekiem a bez; uzylam nastepujacych proporcji: 2 szklanki maki 1 jajo 1,5 szkalnki + ew. mozna dolac troche wiecej jesli ciasto jest za geste:)

Gość pipafcia22
Szczypta soli, łyżka mąki później puszczasz EXTRA bąki... Smacznego;)

Gość ja bym cie na jego miejscu
Ja robię bez mleka i różnica jest taka że mi nie przywierają tak do patelni.jak zrobię z mlekiem to zawsze pierwszy muszę wyrzucić. dodaje tylko trochę proszku do pieczenia.

Gość Ilonka333333
c_amila właśnie przed chwila zrobilam nalesniki bez mleka, bo jak zwykle mleka nie mialam (nie uzywam go do niczego innego a ze nalesniki robie raz na pol roku to mleka nigdy w lodoce nie mam) a nie chcialo mi sie biec do sklepu i efekt jest ok; tzn ja nie widze roznicy miedzy nalesnikami z mlekiem a bez; uzylam nastepujacych proporcji: 2 szklanki maki 1 jajo 1,5 szkalnki + ew. mozna dolac troche wiecej jesli ciasto jest za geste SUPEEER PRZEPIS PO PROSTU BOMBA DZIĘKI WIELKIE... NIE MIAŁAM MLEKA W DOMU I OGROMNĄ OCHOTE NA NALEŚNIKI... CAŁUSKI

Gość Dramatik
Ja zrobilem chwile temu i rewelacja . Zwalka zaspokojona

Gość Madzialenka831
Ja też wypróbowałam ten przepis i naprawdę są bardzo smaczne. Dziecko mnie męczyło a akurat mleka już nie było w lodówce :) Uwielbiam podróże

Gość zielona kuleczkaa
ja tez nie widze roznicy pomiedzy takimi z mlekiem a takimi z woda, mleko mam zawsze bo pijemy go bardzo duzo ale nalesniki i tak przewaznie robie z woda, a jak chce zeby byly bardziej puszyste to dodaje troche gazowanej