Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yycealistka

speech angielski-pomocy!

Polecane posty

Gość yycealistka

Prosze o pomoc! Mam napisać na angielski speecha na temat : Życie w dużym mieście jest wspaniałe . Nie wiem jak takiego speecha zacząć,jakie podać argumenty.. PROSZĘ !

Gość yycealistka
może ktoś pomoże ? :D

Gość mhgdkufl
wstęp: powiedz o czym bedziesz pisac w twojej pracy i dlaczego ludzie powinni na to zwrócic uwage, min.3-4 zdania. rozwiniecie: złożone z dwóch akapitów. w pierwszym akapicie opisz zycie w miescie, ogolne zasady panujące w miescie, jakies mieszczańskie przyzwyczajenia czy cos w tym stylu. w drugim akapicie zaargumentuj, dlaczego zycie w meiscie jest lepsze np od zycia na wsi, wymien jego zalety itd napisz duzo i przekonująco. zakonczenie tez minimum 3-4 zdania jak we wstępie i tam umiesc takie podsumowanie typu, ze kazdy ma inne zdanie na ten temat, ale zycie w miescie dsaje wiele ułatwien i ze inaczej patrzy sie na kogos kto jest z miasta a na kogos kto jest ze wsi. twoje pomysły na zakonczenie juz tutaj wchodzą

Gość mhgdkufl
wstęp: powiedz o czym bedziesz pisac w twojej pracy i dlaczego ludzie powinni na to zwrócic uwage, min.3-4 zdania. rozwiniecie: złożone z dwóch akapitów. w pierwszym akapicie opisz zycie w miescie, ogolne zasady panujące w miescie, jakies mieszczańskie przyzwyczajenia czy cos w tym stylu. w drugim akapicie zaargumentuj, dlaczego zycie w meiscie jest lepsze np od zycia na wsi, wymien jego zalety itd napisz duzo i przekonująco. zakonczenie tez minimum 3-4 zdania jak we wstępie i tam umiesc takie podsumowanie typu, ze kazdy ma inne zdanie na ten temat, ale zycie w miescie dsaje wiele ułatwien i ze inaczej patrzy sie na kogos kto jest z miasta a na kogos kto jest ze wsi. twoje pomysły na zakonczenie juz tutaj wchodzą

Gość mhgdkufl

Gość yycealistka
:(

Gość yycealistka
a ... ok Dziękuję. moze jeszcze jakies propozycje,przykłady ?

Gość kjdnjsk
Living in the big city is really wonderful. There are many places that we can go to, for examples cinemas, theatres, restaurants, parks. Cities can't be boring. In the city there is a better access to education and culture than in the village. We can have a large choice in schools as there are a lot of pimary schools, junior high schools, high schools and universities. If we wan to have fun we can also go to the disco or on a great concert.

Gość yycealistka
Fajny bardzo speech,ale chyba zbyt krótki,bo mój speech ma trwać 4-5 minut :(

Gość yycealistka
podnoszę

Gość yzabellla
To ty prosilas o przyklad czy chcesz by ktos za Ciebie prace domowa odrobil.W ten sposob do niczego nie dojdziesz.

Gość kjdnjsk
a po co 4-5? na maturze ma to trwać 1 minute. no chyba ze jestes na rozszerzonej.

Gość jklsjduvvz
Co za czasy ,ze dzieci zamiast sie uczyc siedza na necie i zebrza by ktos za nich odwalil robote,heh dobre :p

Gość yycealistka
Właśnie nie,nie chcę żeby ktoś za mnie pracę odrobił . Tylko ja w tym roku zaczęłam angielski i miałam mieć podstawowy,bo uczyłam sie niemieckiego,ale w mojej szkole nie było tyle osób żeby utworzyć grupę początkującą i jestem w grupie z ludźmi który angola uczą sie kilka lat . Nie umiem na tyle angielskiego żeby napisać speecha,dlatego prosze o pomoc :(

Gość yycealistka
I ja nie żebrzę zeby ktoś za mnie pracę odrobił,tylko proszę o pomoc.

You have an access to several cultural facilities,like cinemas,theaters,museums,so you have a lot of places,where you spend your leisure,it's also incomparably easier to get a better education,because there are universities,unemployment is relatively low -it's quite easy to get a job-lots of plants,firms,big shopping centres where you can easily and quickly buy necessariest things and so on....

Gość yycealistka
Dziękuję bardzo ! ;*

Podałam jedynie argumenty, nie fachową wypowiedź.Fachowe wypowiedzi na maturę z angola znajdziesz w repetytoriach maturalnych Małgorzaty Cieślak.

Gość bhjbjh
ja pierdole, i to sa nasze pszyszle "elity", ktore nie potrafia sobie poradzic z prostym zadaniem i musza prosic o pomoc na kafeterii:O:O

Gość yycealistka
Tak wiem,ale i tak dziękuję ! :)

Gość yycealistka
No dla kogoś kto się uczył kilka lat angielskiego to pewnie łatwe zadanie,ale ja się nigdy wcześniej angielskiego nie uczyłam..

Gość yycealistka
:D

Nie zapomnij o ozdobnikach spajających tekst-My speech concerns the issue of living in the big city,firstly,secondly ,thirdly,moreover,what is more,besides,therefore,not to mention about,let's look on the issue from different point of view,considering,taking into account,to sum up.A wad życia w mieście nie kazali ci napisać?

Gość yycealistka
W ogóle kazali mi napisać czy jestem za czy przeciw,ale facet pd angola mówił,żebyśmy się skupili albo za albo przeciw i o tym pisać,ale na końcu jako ostatni mozna podac 'kontrargument że np. w mieście ejst dużo spalin hałasu itp .

But on the other hand living in the big city has also some serious drawbacks,like: -air polluted with fumes,you cannot breathe with fresh air -high crime rate -anonymus life,people don't communicate with each other,since they are enclosed in stuffy blocks of flats -enormous traffic jams

Gość MaruszkaaaaLondon
Jezu, dziewczyno. To jest strasznie proste! Jak masz problem z angielskim, to proponuję szybko się zabrać się za naukę. Rozumiem Cię, bo sama miałam z tym problem. matka posłała mnie do Axona i teraz już nie mam takich problemów. Ale rób coś szybko, bo z maturą może być krucho.