Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajaca niewiedzaca mama

Onanizacja dziecieca ... Czy kto sie z tym spodkal ? Mam 2 letnia corke

Polecane posty

Witam . Moja 2 lletnia coreczka wlanie ma takie cos najpierw mysleli ze to padaczka a potem stwierdzili onanizacje dziecieca . Czy ktos tez ma taki problem jak sobie z tym radzic ? |Kiedy dziecko z tgo wyrasta ? Pytalam lekarzy ale nikt nic konkretnego nie powiedzial

Gość up i hop
(K8) jesteś taka tępa czy tylko udajesz? :o Wyrośnie! ...a kiedy to niewiadomo, każde dziecko inaczej. Jedne w ogóle się nie onanizują, inne tak, jedne krótko, inne dłużej ... nie ma reguły w tym wypadku

Gość bdads
może sie zdarzac często i raczej z wiekiem nie przejdzie. tylko nie krzycz na nią itp, bo może mieć problemy emocjonalne. Możesz odwracać jej uwagę, organizować wiele stymulujących zabaw, dużo spacerować itp. Najlepiej idz do seksuologa po porade...tylko jakiegoś sensownego.

Tępa to jest autorka, bo zdaje się chodziło o ONANIZM i SPOTKAŁ.

Przepraszam za bledy Kapie jej w rumianku zachecam do zabawy ale przeciez nie bede na nia patrzec przez caly dzien mysze ugotwac itp . a ona to robi jak siadzie prz zabawkach martwi mnie to

:)mój syn w wieku około 1,5-2 lata zaczął się bawić siusiakiem;) przed snem,zauważyłam jak położyłam się z nim,stwierdziłam,że jeśli nie robi tego publicznie to dam mu spokój,dużo czytałam w necie na ten temat,musisz wpisać w google onanizm dziecka i wyskoczy pełno informacji,a jak troszkę podrósł to mu wytłumaczyłam,żeby tak ciągle nie robił bo go siusiak zacznie boleć;)i że lepiej aby nikt tego nie widział,chyba poskutkowała ta rozmowa i przypominanie o niej bo przestał,najbardziej obawiałam się leżakowania w przedszkolu;)ale chyba jest dobrze bo panie nic o tym nie wspominały;)czasem śpi z rączką w pidżamce ale nie robię z tego problemu:)

Gość nie mart to
zupełnie naturalne - wlasnie w wieku 2 lata dzieci zauwazaja roznice w budowie chlopcow i dziewczyn - dotykaja io sprawdzaja - czesto im to sie podoba - tez tak rozladowuja emocje. Nie krzycz i nie strasz - jak widzisz ze tak robi to lagodnie powiedz - chodz mama cos ci poczyta, albo zrob jej masaz - przejdzie.

Ale ona nie klada sobie tam raczek tylko siada na kolanach i prostuje paluszki u raczek i osiera swoja czescia intymna o nogi z jednej strony

Gość ja tak robiłam jako dziecko
ale w późniejszym wieku i nie przeszło, ale nigdy nikt mnie nie widział w akcji ;)

w pozniejzym wieku tzn ? Chcialam dac mala od rzesnia do przedszkola ale jesli tak bedzie dalej robic przeciez tam nikt nie bedzie sie tylko nia zajmoal przez 8 h bo sa tez inne dzieci

Gość ja tak robiłam jako dziecko
z tego co pamiętam to w wieku 6 lat chyba

Gość mama 2 letniego synkaa
mój synek ma skonczone 2 lata i zauważyłam ze ostatnio bardzo lubi się bawić swoim siurkiem. Zwracam mu uwagę to wtedy idzie do siebie do pokoju chowa sie pod stołem i dalej to robi. Mówi że "siurek jest duży". i on musi zrobic zeby był mały. Nie wiem za bardzo jak reagować?

Gość macie zboczone bachory
boszzz zeby kilkuletnie dziecko się onanizowało :O:O

Gość limfa
to całkowicie naturalne i u dzuwczynek i u cłopców . nie warto przywiazywać do tego wiekszej wagi . Trzeba po p rostu konsekwentnie odwracać uwagę dziecka od takich zachowań i tyle . Zajmować je czymś ,zabawaić - po jakimś czasie same z tego zrezygnują . W przedszkolu nie takie rzeczy przedszkolanki widzały :) nikt sie tym nie zdziwi :) ponadto tam maja dzieci wiel zajęć tym bardziej zapomną o tych " zabawach " :)

Gość macie zboczone bachory
u mnie w rodzinie jest wiele dziewczynek i chłopców i jakoś nikt się nie zabawiał sobą...macie po prostu zboczone dzieciary :O

Gość limfa
głupiaś :) a moze zapytaj matki tych dzieciaków - zresztą czym sietu ekscytować ?

to nie kwestia tego ze w twojej rodzinie dzieci tak nie robią tylko ze rodzice ci o tym nie opowiadali (i dobrze bo jak widac nie dorosłaś do tematu i takich z tobą poruszac nie można)

Gość palalalala
Ja sama jak bylam mala (ok 4-5lat) sie onanizowalam. Mama mi mowila. W przedszkolu dzieci tez to robily. Sama jestem przedszkolanka i na dwadziescioro dzieci 2 dziewczynki to robia. Mysle, ze to jest normalne. Ale trzeba odzwyczaic. Np, zajac czyms innym. Mozna poradzic sie psychologa dzieciecego.

Gość do macie zboczone bachory :
Ty wiesz co to wogole znaczy onanizm dzieciecy ? I jak sie objawia ??

Gość limfa
dziewuszysko przeczytalo tylko " onanizm " i już sie podnieca -a tu zonk :)

Czyli to jest dsc powrzechne u dzieci . Ja wlanie sie nie spodkalam z czyms takim tylko dopiero jak corka zaczela tak robic . Mam nadzieje ze wyrosnie

Gość mama dziewczynki
Moja córka ma 3 i pół roku, przed snem jeszcze jej się to zdaża (bo wcześniej robiła to także w ciągu dnia) wtedy mówie że pupa będzie ją bolała i ją przytulam. To pomaga

Gość malwinka2227
Dzieci w ten sposob poznaja wlsane cialo,bardzo duzo maluchow ma taki nawyk,moja rada nie zwracac na to uwagi! bo im bardziej bedziecie to robic to dziecko tym bardziej bedzie tym zafascynowane.Maluch z tego wyrosnie.

Gość palalalala
Postaraj sie ja czyms zajac jak zacznie o robic. Ale nie krzycz. No i ewentualnie psycholog dzieciecy. Nie szkodzi zapytac o porade.

Gość limfa
wyrośnie :) nie ona pierwsza nie ostania :) onanizm jest też wyrazem - czasmi - po prostu zwykłej nudy . dziecko rozwija sie i jak nie ma sie czym zajać albo jest pozostawiane samo sobie -to zaczyna sie zajmować " tym " :) troche rozrywki , trochę wiecej czasu i uwagi i przejdzie jak ręką odjął :)

Nie krzycze na moje dziecko . JAk zaczyna to robic to ja wolam zeby zobaczyla to czy tamto ale ona sie nie daje jak jej przeszkadzam to zlosci sie i placze i idzie gdzie indzin i znow siada i to robi

tak samo jak mój synek tylko on nie płacze a wręcz się śmieje i mi mówi ze idzie do siebie bawić sie siurkiem. Przy czym jeśli na to nie reaguje to idzie i bardzo szybko wraca. Widocznie jak nikt nie upomina to juz nie daje tyle frajdy, jak każde inne negatywne zachowanie.

Moja corcia jeszcze nie mowi na tyle zeby powiedziec o co chodzi i co bedzie robic :)

mój juz mówi ale ma skonczo0ne 2 lata. I powiem Ci ze cała sytuacja miała miejsce pierwszy raz zaraz po tym jak odstawilismy pieluchy. Dotad az siurek był ukryty w pieluszce to n ie kusił, a teraz jest łatwy dostep do niego i taki efekt.