Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość What's up

Soczewki - pytanie "techniczne"

Polecane posty

Gość What's up

Witam! Chcę zamówić soczewki dla astygmatyka i mam problem. Soczewki okularowe mają podane SFERĘ, CYLINDER oraz OŚ natomiast w formularzy przy zakupie soczewek są podane: MOC, MOC CYLINDRA oraz OŚ. Czy SFERA to MOC CYLINDRA?

noł noł noł! ja zrobiłam swojego czasu taką samą głupotę jak ty chcesz teraz zrobić, bo sama sobie kupiłam soczewki, bez konsultacji z okulistą, tak samo myślałam że tak jest wszystko wypisane itp, ale po 2 dniach miałam tak czerwone oczy że nic nie widziałam pojechałam do okulistki z tymi soczewkami, baba się na mnie wydarła, doszło do tego że miałam jakieś zapalenie i coś tam jeszcze, jakiś miesiąc miałam krople i tabletki, okulistka przepisała mi soczewki całkiem inne i z nimi było wszystko ok, więc moja rada pierwsze soczewki bezwarunkowo doje okulista, później możesz sobie takie same kupować ale to pierwsze ma dobrać okulista,

Gość What's up
Tak zrobię, najpierw wizyta u kontaktologa. Chciałam być sprytna i zaoszczędzić na wizycie :D, ale jednak przekonałaś mnie, że lepiej skorzystać z pomocy specjalisty. Dziękuję.