Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia 5 miesięczniaka

nie mam tu mam, ktorore moga pomoc???!!! gluten a skaza

Polecane posty

jak mam podawac gluten dziecku ze skaza?? kupilam kaszkę manne na mleku , bo pediatra uznal, ze mozna sprawdzic juz tolerancje nabialka mleka krowiego i po okolo 1,5 tyg po podaniu kaszki manny ( pol lyzeczki na 100 ml mleka ) maly dostal czerwonych policzkow i nie wiem czy to nie od skazy albo moze to reakcja na gluen?>??? ale mozliwe, ze dopiero po 1,5 tygodnia????

Gość Oleksandra...
Lepiej daj dziecku samą manne gotowaną na wodzie z owocami na przykład. Moje bez skazy a na wodzie gotowaną jadło,gdy wprowadzałam. I teraz nikt nie wie po czym Twoje wysypane, po glutenie, mleku czy po czymś innym.

ale synek nie ma wysypki, tylko od 2 dni takie czerwone policzki, wiec nie wiem co to moze byc, myslisz , ze objaw uczulenia?

Powiem tak..Gluten nie ma nic wspolnego ze skaza bialkowa..Skaza to nie tolerancja laktozy..Nie tolerancja glutenu przynosi chorobe zwana celiaka..To zupelnie 2 inne alergie.Przy skazie musisz patrzec czy w kaszce nie ma mleka..Kupowac taka na wode i robic na tym mleczku ktore pije dziecko.

Gość tako jumer
jak dla mnie to objaw uczulenia - córa ma skazę ja dodawałam mannę do obiadków , a to dałam piętkę do pomymlania ;) , albo poprzez kaszki .....

I 1,5 tyg to za pozno na alergie alergia pojawia sie najczesciej od razu lub najdalej na 2 dzien po wprowadzeniu produktu..

Gość tako jumer
kaszki na produkcie mleko zastępczym ...

ja wiem, ze skaza to skaza, a nietolerancja glutenu to nietolerancja, i ze to 2 rozne rzeczy. tylko zmartwily mnie te czerwone policzki, noc stop sa czerwone, jak pil nana , to tez tak mial, i to byl jeden z objawow skazy. moze to byl blad ,ze podalam kaszke manna , ktora juz byla na mleczku, ja ja dodalam do pepti i moze to objaw skazy ? ale dopiero po 1,5 tyg? a cieszylam sie juz, bo pomyslalam,ze skoro nic mu nei jest, to moze juz skazy nie ma i chyba najlepiej kupic zwykla manne ??

Gość co jest nie tak
bez sensu zrobiłaś że zmieniłaś dwie rzeczy na raz - mleko i gluten - powinnaś kaszke na mlekozastępczym i obserowawć reakcje a potem zmieniać mleko - bo teraz właśnie niewiesz z czego to- ja obstawiam skaze - rób z glutenem na mlekozastępczym albo na wodzie i obserwuj czy jest gorzej czy lepiej - i każdą nową rzecz dawaj po troszce i pojedynczo