Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małaMagdalena

Czy mogłam zajść w ciąże ?

Polecane posty

Gość małaMagdalena

Witam, mam pewien dylemat i nie chce za bardzo obarczać nim mojego chłopaka (ma sesje za niedługo), zresztą on zaczął by mnie uspokajać a ja potrzebuje szczerej opinii.. Otóż od 1,5 roku brałam tabletki antykoncepcyjne i w tym miesiącu je odstawiłam na jakiś czas. Okres dostałam 6 stycznia i trwał 7 dni. W ostatni weekend a dokładnie w czwartek, piątek i sobotę kochaliśmy się z moim chłopakiem oczywiście z zabezpieczeniem (prezerwatywy). Jednakże w piątek podczas stosunku, przy zmianie pozycji zauważyłam że prezerwatywa się ześlizgnęła. Nie wiem czy stało się to no wiecie przy wyciągnięciu dopiero czy może jeszcze w środku przy ruchach, choć szczerze wątpliwe wydaje mi się to ześlizgnięcie w trakcie.. Mam tendencje do zamartwiania się i teraz się stresuje. Dodam że miałam wtedy owulacje (tzn. wydzielina śluzowa na to wskazywała). Proszę o szczere i przemyślane odpowiedzi :)

Gość kacha;,;,
ojej kochana ja bym na Twoim miejscu poszła do gina po postinor albo escapelle jeśli jeszcze 78h nie minęło; lepiej dmuchac na zimne, zwłaszcza że miałaś owulację; Trzymaj sie 🌼:)

Gość kacha;,;,
nie do czytałam przepraszam jeśli to w piatek to na postinor chyba za poźno..

Gość (pole obowiązkowe)
jasne, że zaszłaś, gratulacje dla rodziców 🌼

Gość małaMagdalena
no właśnie już minęły niestety.. testu ciążowego jeszcze nie mogę zrobić a szkoda ale wiem że można zrobi badanie krwi.. nie wiecie może po jakim okresie od stosunku można go zrobić ?

Gość kacha;,;,
mnie też się wydaje że jest duże prawdobodobienstwo owulacja i stosunek trzy razy; a z prezerwatywy wiadomo zawsze mosze coś wyciec; ale nie martw sie na zapas zrobisz test i wszystko się wyjaśni🌼:)

Gość kacha;,;,
wklejam ze stronki: # Laboratoryjny test z moczu. Działa podobnie jak domowy i daje wyniki o podobnym prawdopodobieństwie. Wykrywa ciążę 7-10 dni po zapłodnieniu. Bada się ranną próbkę moczu, a wynik uzyskuje po kilku godzinach. # Laboratoryjny test z krwi. Jest najczulszy i najpewniejszy. Wykrywa ciążę 7 dni po zapłodnieniu. Ma on ogromną przewagę nad testami z moczu, gdyż monitorowana na jego podstawie dynamika wzrostu gonadotropiny kosmówkowej mówi wiele o rozwoju zarodka na wczesnym stadium ciąży. Pomaga też w zdiagnozowaniu ciąży pozamacicznej oraz innych nieprawidłowości w przebiegu wczesnej ciąży. Trzymaj sie cieplutko:)

Gość małaMagdalena
Dziękuje za pomoc Kacha ;* jeśli będę musiała to poniosę odpowiedzialność za swoja głupotę, nic innego mi nie pozostało. Chciałam tylko dodać bo mogłyście mnie trochę źle zrozumieć.. ta prezerwatywa gdy zaczęliśmy zmieniać pozycje nie została we mnie tylko hmm jakby to powiedzieć "dyndała" mi między nogami :)

Gość bronek;,.;,
nie ma za co:) napisz jak będziesz mogła co i jak🌼. Trzymaj się cieplutko:)

Gość małaMagdalena
Pati możesz podać linka jeszcze raz bo podałaś całego forum a nie swojego tematu :)