Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

wegetarianie laczmy sie

Polecane posty

Gość hrupeczka
myslisz ,że duzo nas ?

Gość hrupeczka
a szkoda szkoda

a cagnie was do miesa ja musze sie przyznac ze cagnie mnie czasami do ryb ale sie chamuje

Gość mnie nie ciagnie
.

Gość hrupeczka
już nie, teraz jest juz nawet tak ,ze mam odruch wymiotny jak poczuje mieso w buzi

no mnie tylko cagnie czasem do rybiego bo lubilem ale jak pomysle ze trzeba je zabic to mi sie odechciewa

"*BLE BLE* a cagnie was do miesa ja musze sie przyznac ze cagnie mnie czasami do ryb ale sie chamuje" - A czemu się chamujesz? Ryby to bogate źródło kwasów Omega 3 i 6, a także fosforu niezbędnego do budowy DNA i kości.

To nie jest kwestia czy zabić zwierzę, tylko jak zabić?. Jeśli zwierzęda nie będą torturowane w hodowli i podczas zabijania, to jest ok. Mamy kły i jesteśmy mięsożerni. Rośliny nie są nam w stanie dostarczyć wszystkich niezbędnych składników i aminokwasów. Zwierzęta w naturze, które polują, w okrótny sposób zabijają inne. Taka jest natura i żyjmy z nią w zgodzie. NIe jecie mięsa, bo się zabija zwierzęta? A wiecie ile gatunków zwierząt ginie bezpowrotnie na skutek działalności człowieka? Wycinanie lasów, trucie rzek, oceanów i powietrza. w zeszłym roku katastrofa ekologiczna we Włoszech, jak ktoś wlał olej opałowy do rzeki - miliony ryb martwych. W tym roku w USA miliony ryb martwych i w kilku miastach tysiące martwych ptaków. To tylko wierzchołek góry lodowej. Wszystko trzeba robić rozsądnie i humanitarnie. Bardziej pomożecie zwierzętom walcząc z degradacją środowiska.

LODZILLA - bo jak juz napisalem zabijanie zwiezatek dla ich ziedzenia jest poprostu zle czlowiek ze by przezyc nie musi jesc miesa

Gość 27lat
to fakt ze niemusimy zabijac zeby zyc.nie jestem wegetarianinem lubie mieso .jezeli chodzi o zwierzeta (mam na mysli te hodowlane)to pdchodze do tego tak ze zyja po to zebym ja mogl zyc kury=jajka,krowa=mleko,owca=welna