Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość clo patra

pytanie o clostilbegyt i luteine - prosze zajrzyjcie

Polecane posty

Gość clo patra

mam brac clo od 5 - 9 dc, gin stwierdzil ze monitoringu nie trzeba, jednak ja pojde prywatnie. Tylko nie wiem, w ktorym dc zaczac monitorowanie? a odnosnie luteiny - przy staraniu sie o ciaze, od ktorego dc powinnam ja brac?

Gość (((((((((((.......)))))))))))
Mój gin zawsze powtarza, że clo = monitoring.... To zależy jak długie masz cykle, wydaje mi się, że tak ok. 10 - 12 dc możesz zacząć .....:):)

Gość clo patra
Mam regularnie co 28 dni.. jak pojde na usg w 11dc to bedzie w sam raz??

Owulacja jest 14 dni przed okresem. Jak masz regularne cykle to możesz sobie obliczyc kiedy to będzie. Tyle że clostilbegyt może przyspieszyc dojrzewanie jajeczka i może owulacja byc szybciej i cykl może się skrócic. A luteinę bierze się po owulacji, bo próbach zajścia w ciąże i jeżeli jest ciąża to luteina ją podtrzyma, a jeśli nie to dostaniesz okres. Dziwię się tylko że ginekolog ci tego wszystkiego nie wytłumaczył i tak przepisał lekarstwa i nie powiedział jak stosowac. Clostilbegyt jest lekiem który trzeba monitorowac i nie można go sobie brac bez kontroli lekarskiej - usg, bo trzeba sprawdzac jak działa na jajniki, czy nie robią się torbiele czy nie dochodzi do przestymulowania jajnika. A jak się zrobią to nie można go brac. Generalnie monitorowac się chodzi 11-12 dzień cyklu. Radzę zmień ginekologa!

Gość clo patra
marla - dziekuje :* a co do ginekologa to jestem na etapie poszukiwan odpowiedniego...

Gość wanilijka
Jak będziesz brała luteinę przed owulacją to nie masz co liczyć na ciażę. Rozmawiałam ostatnio o tym z moim lekarzem że luteina blokuje owulację.

Swoją drogą, po co on ci przepisał ten clostilbegyt i luteinie, czym w ogóle poparł to, że to musisz brac, masz cykle regularne więc w czym problem?Zrobił ci jakieś badania, usg?

Gość zagubiona.pl
Witam, jestem w 33 dc i 18 dniu fazy lutealnej. Owulacja była wspomagana CLO i stwierdzona przez USG. Lekarz zalecił mi luteine od 16 dc az do wystąpienia miesiączki lub pozytywnego testu. Dodam, że temp. od owu nie spada i cały czas jest wzrost w stosunku do wczesniejszej fazy (ale to może być przez luteine :/ ) Po 18 dniach od owulacji powinna sie pojawić albo miesiaczka albo druga krecha - a tu ani jednego ani drugiego Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam

Gość beliz
do ZAGUBIONA.PL Witam wszystkich, ale moje pytanie dotyczy głównie zagubionej.pl. Czy wyjaśniło się coś w związku z twoją sprawą, dlaczego nie było okresu i dlaczego temperatura wciąż rosła? Bo ja mam dokładnie taki sam przypadek co prawda nie brałam luteiny tylko samo clo i dzis jest 29 dc temperatura delikatnie wzrasta (16 dzien wyzszych temperatur, owulacja w 13 dc) a testy ujemne, okres również nie przychodzi choc boli mnie podbrzusze, tak bardzo bym chciała aby się wreszcie udało!!!!!! Dodaj proszę mi nadzieje i napisz że mimo tych negatywnych testów jesteś w ciąży.... (zresztą jeśli tego pragniesz to życzę ci tego z całego serca i wszystkim starającym się!!!)